جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجموعه نکات کلیدی برای طراحی راه اندازی و راهبری حرفه ای وب سایت یا وبلاگ
به جرات می توان گفت در بیش از ۷۰ درصد وب سایتها چنین اصولی مورد توجه قرار نگرفته است. در این مقاله به نکاتی اشاره می شود که توجه به آنها در بالا بردن کیفیت سایتهای اینترنتی نقش بسزایی دارند. نکات ذکر شده حاصل تجربیات شخصی و نکات ارائه شده در سایت های انگلیسی زبان است.
▪ سرعت بارگذاری (load) صفحات
سرعت بارگذاری (load) صفحات ؛ به معنای مقدار زمانی است که صفحه وب سایت یا وبلاگتان به طور کامل بارگذاری و قابل استفاده می شود سرعت بارکذاری ، از مهمترین نکات در طراحی وب توجه به سرعت بارگذاری (load) صفحات سایت است که علی رغم این اهمیت، کمتر به آن توجه می شود. با استفاده از تکنیکهای برنامه نویسی و طراحی وب، سرعت بارگذاری صفحات را تا حد امکان افزایش دهید. دقت داشته باشید که اکثر کاربران، تحمل زیادی ندارند.
ـ نکته مهم اول :
سرعت بارگذاری صفحات اینترنتی شما به دو عامل بستگی دارد اول پهنای باند میزبان وب سایت یا وبلاگتان ، بدین معنا که کامپیوتر میزبانی که وب سایت یا وبلاگتان در آن قرار دارد ، مقدار خاصی می تواند اطلاعات رد و بدل کند که به ترانسفر سایت مشهور است حال هرچقدر این پهنای باند بیشتر باشد سرعت بارگزاری اتان بیشتر ومطلوب تر است
ـ نکته مهم دوم :
عامل دیگر سرعت بارگذاری یک صفحه وب ، به کدنویسی و ساختار طراحی صفحه بستگی دارد، بدیهی است به هر میزان عکس ؛ متن و ... کمتر باشد حجم صفحه کمتر وزمان بارگذاری بهتر می شود از سوی دیگر استفاده از زبانهای مختلف برنامه نویسی ، ابزارهای صفحات وب نیز بی تاثیر نمی باشد به طور مثال زبان پی اچ پی PHP به نسبت نسبت به زبان برنامه نویسی وب Aspx مطلوب تر است و یا اینکه استفاده از جدول در صفحه سرعت بارگذاری را به طور محسوس کاهش می دهد این تا اینجا ....
▪ اطلاعات منحصر به فرد :
از میان معیارهای موفقیت یک وب سایت، داشتن مطالب و اطلاعات مفید از مهمترین این معیارها به شمار می رود. داشتن سایتی با اطلاعات منحصر به فرد بهترین برگ برنده است. لذا سعی کنید در وب سایت خود مطالب سودمند و غیر تکراری قرار دهید. منبع مطلب بودن بهتر از انبار مطالب سایتهای دیگر بودن است.
▪ به روز رسانی (زنده بودن سایت) :
از دیگر عوامل موفقیت یک سایت به روز رسانی آن است. برای حفظ بازدید کنندگان سایت خود سعی کنید سایت خود را به محلی متروکه تبدیل نکنید. حتی اگر مطلب مهمی برای ارائه کردن در سایت ندارید، با اضافه کردن یک خط نوشته به کاربران اطلاع می دهید که این سایت هنوز زنده است.
▪ خلاقیت داشته باشید :
کارها و ابتکارات نو در اغلب موارد نتیجه ی خوبی به دنبال دارند.
▪ استفاده از تجربیات دیگران :
از سایتهای مرتبط با موضوع سایت خود ایده بگیرید. اگرچه ابتکار و نوآوری بهتر است ولی استفاده از تجربیات دیگران کار اشتباهی نیست. ضمنا توجه داشته باشید که نظر شما همیشه بهترین نظر نیست.
▪ ارتباط بین صفحات سایت :
اگر سایتی با بیش از یک صفحه دارید (۹۹ درصد مواقع همینطور هست) ، آنها را طوری طراحی کنید که کاربران با حداقل تعداد کلیک بتوانند به دیگر صفحات مورد نظرشان منتقل شوند. به عبارت دیگر لینک صفحات اصلی و مرتبط را در همه صفحات سایت بگنجانید.
▪ ارتباط با سایتهای مرتبط :
با سایتهای مرتبط با زمینه ی فعالیت سایت خود ارتباط برقرار کنید. در چنین ارتباطاتی نتایج سودمندی پنهان است.
درمورد اهمیت لینک دو مقاله تحت عنوان "" لینکها چه آثاری بر سایت یا وبلاگ خواهند داشت؟ (کلیک کنید) "" و "" هفت روش جذب لینکهای ورودی یک سویه برای وب سایت یا وبلاگ ها( اینجا کلیک کنید"" ذکر کردیم
▪ امکان جستجو :
در صورت امکان قابلیت جستجو در مطالب سایت را در همه صفحات قرار دهید.
▪ نکات کلیدی در مورد به روزرسانی ها یتان :
در موارد ذکرشده در خصوص ظاهری و عمومی وب سایت یا وبلاگتان صحبت کردیم اما از لحاظ محتوایی هم مواردی قابل توجه است که در ادامه می آوریم
▪ برجسته سازی کلمات مهم و کلیدی وب سایت
پر رنگ کردن کلمات کلیدی: در مقالات و متون طولانی قرار گرفته در سایت، کلمات و عبارات کلیدی را پر رنگ کنید. با این کار به کاربران اجازه می دهید .بدون مطالعه ی کل مطلب، یک طرح کلی در مورد آن در ذهن خود ترسیم کند.
ـ نکته :
البته این نکته را مدنظر داشته باشید که از رنگها و فونتها به صورت معقول و محدود بهره بگیرید تا وب سایت شما ظاهری رنگارنگ و درهم نگیرد ، نکته مهم دیگر اینکه سعی کنید برای هر یک از اجزا مقاله یا گفتار خود فونت و اندازه و رنگ مجزا و استاندارد وهماهنگ داشته باشید مثلا تیتر ها و میان تیترها با رنگ آبی ، به صورت کلفت و با سایز۱۰ فونت Touhma ویا متن مقاله مشکی به صورت معمولی و .... یا لینکها به رنگ ...... این نکته علاوه بر زیبا ظاهری باعث منع سردرگمی بازدیدکننده و خواننده وبلاگ یا وبسایت شما می شود.
▪ انتخاب مناسب قلم :
برای متون فارسی بهترین قلم (فونت) Tahoma بوده و اندازه مناسب برای آن ۱۰pt می باشد. استفاده از متون با اندازه بزرگتر توصیه نمی شود.
▪ قالب و طرح واحد :
استفاده از قالبها و طرح های متفاوت برای قسمتهای مختلف سایت ایده جالبی نیست. در طراحی صفحات مختلف، بخشهای مشترک بین همه صفحات (مانند منوی اصلی و ...) را در محل ثابتی قرار دهید.
در مورد قالب مناسب هم مقاله ای تحت عنوان ""مواردی آزاردهنده که وبلاگ نویسان با استفاده از آن بازدیدکنندگان را فراری می دهد( اینجا کلیک کنید) ""و "" چگونه یک قالب مناسب برای وبلاگ یا وب سایت خود پیدا کنیم؟ ( اینجا کلیک کنید) "" آوردیم
▪ تمایز بین لینکها و متون عادی :
با استفاده از تکنیکهای طراحی، بین لینکها و متون دیگر تمایز ایجاد کنید. بدین منظور می توانید از کدهای CSS استفاده کنید در اکثر موارد به صورت پیش فرض می توان آن را تعریف کرد
▪ استفاده مناسب از رنگها :
به هنگام طراحی سایت از ترکیب رنگهای روشن استفاده کنید. رنگهای تیره خسته کننده هستند.
▪ توضیح برای تصاویر :
برای همه تصاویر موجود در سایت خود توضیح قرار دهید (با استفاده از مشخصه alt). بعضی مواقع به علل مختلف تصاویر استفاده شده در سایت، بارگذاری (load) نمی شوند. در این حالت بازدیدکننده سایت می تواند با خواندن توضیحات، بدون مشاهده تصویر، از موضوع آن مطلع گردد.
▪ انتخاب عنوان مناسب :
عناوین مناسب برای صفحات وب از مهمترین فاکتورها برای بهینه سازی نتایج جستجو در موتورهای جستجو به شمار می آید. عنوان هر صفحه را با توجه به موضوع آن صفحه تعیین کنید.
▪ لینکهای صحیح :
همیشه سعی کنید از سالم بودن لینکهای موجود در وب سایتتان اطمینان حاصل کنید. وجود لینکهای خراب از نقطه ضعفهای سایت به شمار می آید.
▪ استفاده از متدهای جدید :
همیشه سعی کنید از جدیدترین متدهای طراحی سایت استفاده کنید. بسیاری از روشهای قدیمی ساخت سایت دیگر مناسب نیست. برای مثال استفاده از فریم ها (Frames) ، اکتیوایس ها (ActiveX) ، اپلتهای جاوا (JAVA Applets) و ... اگرچه در بسیاری از مواقع جوابگوی نیازهای برنامه نویسان (طراحان) سایتها است ولی استفاده از آنها دیگر توصیه نمی شود.
▪ توضیح :
یادتان باشد که در خصوص متدها مانند هر مقوله زیباشناختی دیگر طراحی صفحات هم دارای یکپارچگی و یکنواختی جهانی است بعبارت دیگر زمانی بهره گیری از رنگ زمینه سفید و با متن آبی معمول بود و یا .... به دلیل اینکه افراد وقتی به تکرار ترکیب رنگی خاص یا ترکیب اجزا یک صفحه را می ببیند آن را به صورت پیش فرض در ذهن خود دارند به خصوص وقتی این پیش فرضها در سایتها معتبر لحاظ شده باشد مثل به کار بردن رنگ سفید در سایت یاهو و ترکیب رنگهای دیگر.... ، پس سعی کنید از این پیش فرضها البته نه به عنوان عامل محدود کننده بهره بگیرید
▪ کد نویسی بدون اشتباه :
در نوشتن کدهای html از نرم افزارهای ساخته شده برای این منظور استفاده کنید. استفاده از نرم افزارهایی چون Macromedia Dreamweaver باعث کاهش تعداد خطاهای احتمالی در کدهای یاد شده می گردند.
▪ توضیح:
عوامل اضافی و مزاحم هم علاوه بر کدهای اشتباه هم آزار دهنده هستند و هم طراحی شما را ضعیف یا غیرمعتبر می کنند فرض کنید در کنار صفحه شما یک علامت * بدون دلیل درج شده باشد یا جداول بدون استفاده در صفحات باقی بماند این مقوله بیشتر در زمان ترمیم و اصلاح و ایجاد ساختار جدید صفحه به جا می ماند که گاهی باعث کم شدن سرعت می شود.
▪ عدم استفاده از موسیقی :
استفاده از موسیقی تنها در وب سایتهای مرتبط با علم موسیقی و شاخه های مرتبط با آن توصیه می شود.
بارها تکرار کردیم، از موسیقی متن در قالب وب سایت و وبلاگتان بهره نبرید این موضوع هم باعث سرعت کم بارگذاری می شود از سویی باعث دردسر و اعصاب خوردکنی بازدید کننده اتان می شود ، فکر می کنید این کار رومانتیک و شاعرانه است حتی وبسایتها تخصصی موسیقی و هیچ یک از وبسایتها حرفه ای بین اللملی موسیقی متن وب سایت ندارند.
▪ عدم استفاده از پنجره های popup :
استفاده از پنجره های popup نه تنها مفید نیست بلکه باعث کم شدن تعداد بازدید کنندگان سایتتان می شود. لذا از استفاده بی رویه از چنین پنجره هایی، جدا پرهیز کنید.
popup چیست ، وقتی وارد برخی سایتها یا وبلاگها می شوید یک علاوه برصفحه اصلی همزمان صفحه ای دیگر گشوده می شود که حاوی پیام ؛ عکس و ... که بیشتر به منظور درج تبلیغات استفاده می شود مثل وبسایت سرویس دهنده وبلاگ بلاگفا که در وبلاگها خود popup : تبلیغی درج می کند تا حدی آزاردهنده است.
▪ عدم استفاده مستقیم از فایلهای pdf :
درصورت ارائه مقالات و موارد مشابه آن، بطور مستقیم از فایلهای pdf برای نمایش اطلاعات استفاده نکنید. به علت پایین بودن سرعت اینترنت در ایران، توصیه می شود مطالب مورد نظر خود را به صورت متون عادی (مشابه همین مقاله) سایت قرار دهید. در صورت تمایل می توانید فایل pdf مربوط به مقاله ی مورد نظر خود را به صورت جداگانه برای دریافت (download) توسط کاربران، قرار دهید.
Pdf چیست ؛ یک فرمت فایل است که فایلها متنی را به صورت عکس و غیرقابل تغییر نمایش می دهد البته فرمت مذکور عکس نیست!! این فرمت به درد مواردی می خورد که بخواهیم ترکیب متن ؛ عکس و مطالب را در صفحه یا صفحاتی درج کنیم بدون اینکه باسیستم عاملها، صفحات نمایشگر متفاوت و حتی مرورگرها مختلف ترکیب آن به هم بریزد، ایجاد فرمت pdf بسیار ساده است متنی را با نرم افزار ایدیتور مانند ورد Xp آماده می کنیم ، پس از آن با خروجی pdf ذخیره می کنیم فایلی داریم که به هیچ عنوان قابل تغییر نیست!!!
▪ استفاده کمتر از فایلهای فلش :
انیمیشن های فلش بسیار جذاب و زیبا هستند ولی زیبایی آنها همیشه نمایان نمی شود. بعضی از کاربران سایت شما ممکن است به علت نصب نبودن flash player امکان مشاهده ی تمامی بخش های سایت را نداشته باشند و در این صورت در اغلب مواقع با یک کلیک از سایتتان خارج می شوند. در این حالت ممکن است کاربر قسمت عمده یا کوچک وب سایتتان را نبیند و باعث شود وب سایتتان زشت و غیر استاندارد جلوه کند
علاوه بر این استفاده بیش از حد از این انیمیشنها عملیات شناسایی سایت توسط موتورهای جستجو را با مشکلاتی روبرو می کند.
از مشکلات دیگر استفاده از انمیشین ها فلاش ؛ ازدیاد حجم بازگذاری صفحه و بارگذاری دیر وب سایت شما شود که در ابتدا ذکر شد، ناهماهنگی ، آزار چشمی ، به هم ریختگی تمرکز ، سردرگمی و شلوغی صفحه از دیگر مشکلات است که با فلاش بدان برخورد می کنید البته اگر مجبورید به دلیل تبلیغاتی درج کنید بهتر است صفحه ثابت و عکس استفاده یا از کمترین حالت ممکن از فلاش بهره ببرید
▪ استفاده کمتر از تصاویر حاوی عبارات کلیدی :
در سایت خود هیچ وقت از نوشته هایی که به فرمت تصویری (عکس) ذخیره شده اند استفاده نکنید. موتورهای جستجو قابلیت استخراج این متون را ندارند.
البته عکس علاوه بر اینکه سرعت بارگذاری وب شما را به شدت کاهش می دهد ممکن است در مرورگرهای مختلف درهم ریخته نمایش داده شود! به جز موارد اجباری سعی کنید کمتر از نوشته ها و تابلوهای عکسی درصفحه استفاده کنید البته اگر یادتان باشد اینگونه عکسها زمانی به درد می خورد که وبسایتها و فضای اینترنت ؛ زبان فارسی را به خوبی پشتیبانی نمی کرد
▪ سازگاری با همه مرورگرها :
اطمینان حاصل کنید که سایت شما در همه مرورگرهای معروف همچون Internet Explorer ، FireFox و ... به درستی به نمایش در می آید. همه کاربران از نرم افزار یکسانی استفاده نمی کنند.
البته به عنوان یک طراح وب سایت به شما این نوید را می دهم که سازگاری کامل غیرممکن است به خصوص برای مروگرهای مانند FireFox و یا opera مگر با استفاده از لایه ها و برنامه نویسی دقیق و حرفه ای این سازگاری را افزایش دهید البته تاحدی امکان دارد !! توصیه می کنم بیشتر روی سازگار با مرورگر ویندور یعنی اینترنت اکسپلورر Internet Explorer تکیه کنید بیشتر کاربران ایرانی از این مرور نسخه های ۶ و یا ۷ بهره می برند
▪ سازگاری با هر رزولوشن :
طراحی صفحات سایت را طوری انجام دهید که با هر رزولوشنی به درستی کار کند. برای رسیدن به این مقصود یا از مقدار دهی درصدی برای جداول استفاده کنید و یا از عرض ثابت ۷۸۰ پیکسل برای جدول اصلی صفحات سایت استفاده کنید. کاربران علاقه ای به استفاده از ابزارهای scroll افقی ندارند.
این سازگاری هم صدر صد نیست بیشتر کاربران از رزولوشن ۱۰۲۴ در ۸۰۰ بهره می برند ویا ۸۰۰ در ۶۰۰ و بقیه به دلخواه فرق می کند!! اگر برای یکی از ترکیبها سازگاری ایجاد کنیم بقیه را می توان ترمیم کرد
▪ اعتبار سنجی سایت:
پس از کد نویسی و طراحی سایت، معتبر بودن کدهای نوشته شده را با استفاده از نرم افزارهای مربوط به آن بررسی کنید. برای مثال برای اعتبار سنجی کدهای HTML و CSS به ترتیب از نرم افزارهای آنلاین HTML-Validator و CSS-Validator استفاده نمایید.
▪ عدم استفاده از علائم و عباراتی همچون "در دست ساخت" :
در صورتی که بخشی از وب سایتتان آماده نیست دلیلی بر استفاده از علائم و نوشته هایی با مضمون "در دست ساخت" وجود ندارد. اکثر کاربران با مشاهده چنین پیغامها و علائمی، تصویر نامناسبی از سایت شما در ذهن خود می سازند که از بازدید مجدد آنها از وب سایت شما جلوگیری می کند.
http://yazdit.mihanblog.com/More-۴۶۲.ASPX
منبع وبلاگ : فن آوری اطلاعات ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست