سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
روزانه چقدر گوشت بخوریم؟
![روزانه چقدر گوشت بخوریم؟](/web/imgs/16/22/eavce1.jpeg)
براساس دانش تغذیه، گروه گوشتها شامل انواع گوشت قرمز، گوشت سفید (ماهی و میگو) و تخممرغ میشود. افراد سالم و بالغی که مشکل خاصی از نظر سلامت ندارند، میتوانند روزانه ۳ تا ۴ واحد از این گروه را در برنامه غذاییشان جای دهند...
منظور از یک واحد گوشت، حدود ۳۰ تا ۳۵ گرم گوشت پخته یا یک عدد تخممرغ (کاملا آبپز) است، بنابراین اگر فردی روزی ۳ تا ۴ واحد از این گروه غذایی را مصرف کند، نیازهای تغذیهای را از نظر موادمغذی کلیدی مثل آهن، روی و پروتئین (بهخصوص پروتئین حیوانی) تامین خواهد کرد. از آنجا که گوشت قرمز منبع اسیدهای چرب اشباع است و این اسیدهای چرب با بروز بیماریهای قلبی - عروقی در ارتباط هستند، به آقایان، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و افراد چاق یا کسانی که دچار نشانگان متابولیک هستند، توصیه میشود کمتر گوشت قرمز بخورند. با خوردن یک تکه گوشت قرمز متوسط در خورش، یک واحد گوشت موردنیاز روزانه تامین میشود اما بسیاری از افراد فقط در یک وعدهشان یک ران یا سینه کامل مرغ را مصرف میکنند که این مقدار معادل ۳ تا ۴ واحد گوشت قرمز است در صورتی که برای دریافت یک واحد پروتئین، خوردن یک تکه کوچک مرغ یا ماهی هم کافی است.
تغذیه، دانش تعادل است بنابراین اگر در مصرف هرکدام از گروههای غذایی بیشازحد مورد نیاز زیادهروی شود، مشکلات متعددی بهوجود خواهد آمد و این موضوع در مورد منابع پروتئینی به خصوص گوشتها نیز صادق است. به دلیل اینکه متابولیسم پروتئین در بدن نسبت به کربوهیدراتها و چربیها به انرژی بیشتری نیاز دارد در اثر مصرف فراوان گوشت بهعنوان منبع پروتئین، کبد و کلیه با افزایش عملکردی بالا مواجه میشوند. ضمن اینکه هضم و جذب پروتئین سخت است و انرژی بیشتری برای هضم نیاز دارد. بنابراین مصرف بیش از حد آن در نهایت باعث کاهش وزن، مصرف انرژی بیشتر در متابولیسم، افزایش مواد نیتروژنه، افزایش اوره خون و اسیدی شدن pH خون خواهد شد. همچنین با افزایش دریافتی سهم این گروه از موادغذایی، مصرف سایر موادغذایی مورد نیاز بدن کاهش مییابد و از آنجا که هرکدام از گروههای غذایی تامینکننده موادمغذی مورد نیاز به خصوصی برای بدن هستند قطعا عوارض ناشی از کمبود آنها بروز خواهد کرد. بنابراین بهتر است مصرف به اندازه انواع گوشت را در برنامه غذاییتان بگنجانید و هنگام تهیه گوشت قرمز حتما توجه کنید که کمترین میزان چربی قابلرویت را داشته باشد.
دکتر محمدرضا وفا
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان حرم شاهچراغ شاهچراغ ایران دولت چهاردهم پزشکیان ترور دولت انتخابات سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور
شیراز شهرداری تهران تهران پشه آئدس بازنشستگان هواشناسی شورای شهر تهران وزارت بهداشت قتل پلیس راهور پلیس
افغانستان قیمت خودرو ایران خودرو ترافیک خودرو قیمت دلار قیمت طلا دولت سیزدهم دلار حقوق بازنشستگان
تعزیه نذری تلویزیون امام حسین دفاع مقدس سینمای ایران سینما سریال مداحی
مغز فناوری دانشگاه تهران دانش بنیان
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ فلسطین ترامپ غزه ترور ترامپ آمریکا جنگ غزه اسرائیل روسیه جو بایدن ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 رامین رضاییان لیونل مسی تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس باشگاه پرسپولیس مهدی طارمی نقل و انتقالات لیگ برتر
همستر کامبت هوش مصنوعی دیابت ایلان ماسک موبایل ناسا اینترنت اپل کد مورس
تب دنگی رژیم غذایی گرمازدگی ویتامین دی تغذیه سالم کاهش وزن حافظه