جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

درگیری حس ها دراثری خلاقه


درگیری حس ها دراثری خلاقه

آرش فنائیان,آهنگساز و طراح پرفورمانس, قصد دارد یک پرفورمانس پنج اپیزودی موسیقی را توسط گروه هنرکده اقلیم روزهای پایانی شهریوردرباغ موزه قصراجرا کند

آرش فنائیان،آهنگساز وطراح پرفورمانس، قصد دارد یک پرفورمانس پنج اپیزودی موسیقی را توسط گروه هنرکده اقلیم روزهای پایانی شهریوردرباغ موزه قصراجرا کند. این پرفورمانس که پیش از این قراربود درخانه هنرمندان ایران روی صحنه برود، اجرایی متفاوت از تکنوازی است و تماشاگران شاهد هنری ترکیبی خواهند بود؛ بدین معنی که در هر اجرا به تناسب تجانس و همخوانی با قطعه به شکلی خلاقانه یکی ازحواس لامسه، چشایی، بویایی و بینایی تحت تاثیر قرارمی گیرد. به همین بهانه بعداز ظهری را همراه با نوای ساز این هنرمندان درهنرکده اقلیم سپری کردیم که شمه‌ای از آن دراینجا می‌آید :گپی صمیمانه با تکنوازان کنسرت ما راپیشاپیش وارد فضای نوآوران خواهد کرد.

کنسرتی که درآن موسیقی را می‌بوییم، می‌چشیم و لمس می‌کنیم. این روزها اجراکنندگان آن حال و هوای خاصی دارند.هیمن قادرزاده، که بر سیم گیتار زخمه می‌زند و نوای لایت فلامنکو به شنود می‌رساند، قراراست ما را درآفرینش تجربه‌ای ازتلفیق موسیقی و حس لامسه فراخواند؛ او درشگفت از این تجربه نو، اشتیاق و هیجان فراوانی دارد.همین، که تجربه ۶ یا ۷ اجرای عمومی را دارد، درباره توقعش ازبرخورد تماشاگر با اجرایش چنین می‌گوید: انتظاردارم تماشاچی احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتری با اجرا داشته باشد و البته ارتباط؛ ارتباط موثر و یک تجربه اشتراکی مهم‌ترین نتیجه‌ای است که در پی اش هستم. من شاید خواستم ریسک کنم درهنر. در واقع لمس قطعه را با مخاطبم تجربه کنم. همین این کنسرت را به‌طور خلاصه جهش به سوی هدف تعریف می‌کند.کیانا وحیدی منش، دانشجوی علاقه مند به ادبیات از تجربه شخصی اش در ارتباط تنگاتنگ شعر و موسیقی می‌گوید.اینکه گاهی شعری او را به نواختن قطعه‌ای ترغیب و گاه قطعه‌ای بیت و قافیه‌ای را در ذهنش تداعی می‌کند. کیانا دراین اجرا قرار است ما را به تلفیقی از کلام و موسیقی دعوت کند. وحیدی منش می‌گوید: قطعه‌هایی آرام و روح انگیز می‌نوازم، با یک تجربه جدید و هیجان وافر.

امیدوارم یک ارتباط نزدیک با مخاطب داشته باشم. پرده‌ای که نوازنده آن هستم، بیان احساسات با کلام و موسیقی است؛ کلام و صدا.درادامه، نوای زیبای قطعه‌ای کلاسیک ما را به امیرصوته کشان می‌رساند که هشت سال است انگشتانش با کلید‌های سیاه وسفید پیانو آشناست. چهارمین اجرای تکنوازی این پرفورمانس، تلفیق موسیقی و حس چشایی با طعم قهوه است که امیرما را به شنیدن نوای پیانو با طعم قهوه دعوت می‌کند.امیرمی گوید: این روزها، روزهای نزدیک شدن به کنسرت، طعم تلخ و شیرین قهوه دارد. همیشه نوای موسیقی و نواختن سازمن را به نوشیدن چای دِبش یا قهوه تلخ ترغیب می‌کند. گویا قهوه را با طعم پیانو دراین اجرا خواهیم نوشید .پس ازگذشت زمانی و چرخیدن درهنرکده اقلیم و نوشیدن چای گرم و شنیدن قطعه‌های گوشنواز موسیقی – تمرین- از تکنوازان گروه با چهارمین آنها به گفت‌وگو نشستم.امیر محمد امیدواران که اجرای پیش رو را تغییر یک نگاه می‌داند. چهار قطعه فلامنکو را با هنرمندی امیردراین پرفورمانس می‌بوییم. امیر می‌گوید: بوی دود حس عجیب نوستالژیکی را ایجاد می‌کند.اومی خواهد این حس رابا مخاطبش قسمت کند، این روزها برای او، پراسترس اما لذت بخش می‌گذرد. رنگ این روزهایش زرد با بوی تازگی لیموست.جوان‌ترین نوازنده، ماهگل احمدی است.او گیتار می‌نوازد ... کلاسیک. ماهگل گرافیک می‌داند و قرار است در پرده‌ای که می‌نوازد موسیقی با تصاویری همخوان تلفیق شود.

موسیقی و حس باصره. ماهگل گفت: طرح‌هایی درتصویربا نوای سازدرذهنم کامل می‌شوند. او تجربه به تصویر کشیدن قطعه شازده کوچولورا داشته است. احمدی به دنبال تاثیرگذاری و تجربه‌ای متفاوت است که درذهن مخاطب حک شود.طراح و سرپرست پرفورمانس هم آرش فنائیان است که گفت‌وگوی مان با وی کوتاه اما مفیدبود. فنائیان سوژه این اجرا را توجه به دورانی نو در وادی هنر و البته موسیقی برای این جوانان عنوان کرد که با خلق تجربه‌ای نوین همراه است.دورانی پرتکاپو و مبهم با تجربه‌ای دلنشین برای ادامه راهی پرزیر و بم. فنائیان ابژه آن را نیز، عبورازایستگاهی مه آلود به مقصد ایستگاه و ایستگاه‌های مه آلودی دیگرمتصورشد. چندانکه دیالکتیک وجود را بی‌پایان و هرتجربه را محصول تجربه‌های دگردانست. سپس گفت طعم دلتنگی چاشنی بی‌نقص زندگیست و اجرای پیش رو، هرنقطه ازخطی است که تا بی‌نهایت امتدادش داده‌اند... قابل توجه است، این پرفورمانس، یک تجربه متفاوت هنری و فرصتی برای هنردوستان خواهد بود تا نگاهی متفاوت به آثارفاخرموسیقی داشته باشند که درآن قطعاتی به سبک‌های کلاسیک و فلامنکو درالحان ایران و جهان به اجرا خواهد رسید. این اجرا درپنج اپیزود مختلف طراحی شده و مخاطب دراین اپیزودها، همزمان با شنیدن قطعات، حضور درفضایی متفاوت را با استفاده از یکی دیگرازحواس اش تجربه خواهد کرد.

حس چشایی، بویایی، بینایی و شاید واژه و ادبیات. ماهگل سرشت احمدی، نوازنده گیتار، Termeh or when I play classics، کیانا وحیدی منش، با پیانو، Classic Lounge، امیر محمد امیدواران، با گیتار، Aranjuez & some another، امیرصوته کشان، با پیانو، Café with Mozart و هیمن قادر زاده، با گیتار، Piece of Passion ازنوازندگان بخش‌های مختلف این اجرا می‌باشند: هریک ازاین نوازندگان، بخش‌های موثری از اولین آلبوم موسیقی خود را دراین پرفورمانس به اجرا خواهند گذاشت. برنامه‌ریزی گروه این است که این رویداد هنری توسط عوامل اجرایی در روزهای پایانی شهریوربرگزار شود.

غزل بهارستانی