سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
نشانههای کمآبی
بیشتر افراد تصور میکنند که اگر در طول روز ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشند، دریافت این مقدار آب، برایشان کافی است در حالی که باید قبل از اینکه دهانشان خشک شود و احساس تشنگی کنند به میزان کافی آب بنوشند تا بدن با کمبود آب و مشکلات ناشی از آن مواجه نشود...
اگر کسی هم به هر دلیلی نمیتواند در طول روز به مقدار لازم آب و مایعات بنوشد، باید از انواع میوه و سبزیهایی که آب فراوانی دارند به مقدار مناسب در طول روز استفاده کند تا از این طریق، آب لازم را به بدنش برساند. در غیر این صورت با بیتوجهی به نوشیدن مایعات به میزان کافی، به ترتیب شاهد بروز این عوارض در کوتاهمدت و بلندمدت خواهیم بود:
۱. اولین نشانه کمآبی، خشکی دهان است بنابراین اگر به خشکی دهان توجه کافی داشته باشید و با نوشیدن آب حتی در حد یکی، دو جرعه، تشنگیتان را برطرف کنید، دیگر برای رفع آن به نوشیدن حجم زیادی آب نیاز نیست.
۲. اگر در طول روز وضعیت آب بدن در شرایط طبیعی نگه داشته نشود با کوچکترین کاهش در میزان آب و الکترولیتهای بدن در مدت زمان کوتاه به یبوست مبتلا خواهید شد.
۳. براساس نتایج مطالعهها، کوچکترین تغییر در شرایط تعادل مایعات در بدن، باعث بروز اختلالهایی در تمرکز ذهنی و مشکلات شناختی در مغز میشود. در این شرایط، فرد به کاهش تمرکز ذهنی در انجام فعالیتهای روزانهاش که به هماهنگی بیشتری نیاز دارند، دچار خواهد شد و این اختلال میتواند حتی تا مرحله بیمارگونه نیز پیش رود.
۴. در زنان، به دلیل اینکه در دوران قاعدگی، دفع خون با مقداری آب و الکترولیت همراه است، اگر به میزان دریافتی مایعات و آب بدن توجه نشود، حداقل اختلالها که کاهش تمرکز ذهنی است، بروز میکند و باتوجه به شدت کمآبی به صورت خفیف یا شدید نمایان میشود.
۵. در دوره یائسگی تغییر شرایط فیزیولوژیک و شیوه زندگی، بدن را به شدت در معرض کمآبی قرار میدهد بنابراین بهتر است با کمترین احساس تشنگی و خشکی مخاط دهان، آب و مایعات بنوشید تا از بروز اختلالهای ناشی از کمآبی در بدن پیشگیری شود.
۶. هنگامی که بدن دچار کمآبی شود، پوست صورت و بدن تکیده و خشک میشود.
۷. عادت نداشتن به نوشیدن آب کافی، باعث کاهش عملکرد و کارایی بدن، احتمال ابتلا به سنگکلیه و بروز مشکلات کلیوی و کبدی و حتی تجمع سموم خواهد شد.
۸. اگرچه نوشیدن آب فواید بسیاری دارد و به همه افراد توصیه میشود آب بنوشند اما بیماران قلبی که مبتلا به نارسایی احتقانی قلب هستند یا افرادی که از نارسایی کلیوی رنج میبرند، محدودیت دریافت مایعات دارند و نباید به میزان فراوان آب بنوشند، چون دریافت بیش از حد مایعات باعث ابتلا به مسمومیت در آنها میشود.
دکتر محمدرضا وفا
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست