پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
خواص انار و هندوانه
![خواص انار و هندوانه](/web/imgs/16/22/ey3yf1.jpeg)
خواص هندوانه
هندوانه میوهای است که در تابستان به وفور یافت میشود اما ایرانیها طبق یک عادت دیرینه در شب یلدا نیز سراغ این میوه میروند؛ میوه سرخرنگی که رنگش بهدلیل وجود آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن و بتاکاروتن قرمز و مملو از ویتامین C است، به همین دلیل، خوردنش در این روزها که آلودگی هوا بیشتر است، یک عادت غذایی مناسب خواهد بود؛ به خصوص برای کسانی که آسم دارند، به آرتروز مبتلا هستند یا از بیماریهای قلبی رنج میبرند.
بهترین روش مصرف هندوانه
هندوانه را بهتر است چند دقیقه قبل از خوردن، خرد و به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس با انواع میوههای فصل، به شکل سالاد در آورید و میل کنید. خوب است که این میوه را برای مدتی طولانی در هوای آزاد قرار ندهید تا ارزش غذایی خودش را از دست ندهد.
یک برش متوسط از هندوانه (۲۰×۲۰) معادل یک واحد میوه است و ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.
خواص انار
این میوه سرخ به دلیل آنتیاکسیدانهای فراوانش، کاهنده کلسترول (چربی) و فشارخون بالاست. حتی خوردن این میوه به بیماران کلیوی، به خصوص آنهایی که دیالیزی هستند (البته در مراحل ابتدایی دیالیز)، توصیه میشود. جالب است بدانید که انار، آلزایمر را نیز به تاخیر میاندازد و برای آنهایی که به بیماری قلبی دچارند نیز انتخاب مناسبی است. مطالعات نشان داده که خوردن یک انار کامل ۴۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین میکند و خواص میکروبکشی و ضدعفونیکنندگی دارد. بنابراین توصیه میشود این میوه را در این روزهایی که هوا آلودهتر است، پای ثابت سبد میوهتان قرار دهید.
بهترین روش مصرف انار
میوه انار، یبوستآور است اما خوردن آن همراه با هستهاش مانند یک ملین عمل میکند؛ منتها به دلیل مشکلاتی که هنگام دفع به وجود میآورد، بهتر است یک چهارم این میوه را با هسته و بقیهاش را بدون هسته میل کنید؛ یعنی هنگام خوردن انار، هسته را دور بریزید. گلپر را هم فراموش نکنید؛ چرا که این گیاه معطر، طبع گرمی دارد و نفخ انار را میگیرد. مصرف صحیح این میوه بعد از غذا میتواند به هضم غذایتان کمک کند.
نصف یک انار متوسط معادل یک واحد میوه است و ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.
۵ نکتـه کلیـدی
۱) به جای یک نوع میوه، بهتر است چند نوع میوه را انتخاب و میل کنید. یادتان باشد که نباید بیش از ۳ تا ۴ واحد میوه در طول یک روز بخورید.
۲) میوهها را ترجیحا در فصل خودشان تهیه و میل کنید و دنبال خرید میوههای بسیار درشت نباشید.
۳) در خوردن میوهها زیادهروی نکنید تا دچار اضافه وزن نشوید.
۴) تا آنجا امکان دارد، میوهها را خام میل کنید، نه پخته؛ زیرا ارزش غذایی میوهها با حرارت کمتر خواهد شد.
۵) بلافاصله بعد از صرف غذا میوه نخورید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست