دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

تلفن همراه، عضو جدید بدن


تلفن همراه، عضو جدید بدن

باز هم تلفن همراه‌تان را در خانه جا گذاشتید؟ اشکالی ندارد. می‌توانید مطمئن شوید که دیگر هرگز آن را جا نخواهید گذاشت. چگونه؟ با قراردادن آن داخل بدن‌تان!
اگر واقعا این امکان …

باز هم تلفن همراه‌تان را در خانه جا گذاشتید؟ اشکالی ندارد. می‌توانید مطمئن شوید که دیگر هرگز آن را جا نخواهید گذاشت. چگونه؟ با قراردادن آن داخل بدن‌تان!

اگر واقعا این امکان وجود داشت، آیا دوست داشتید تلفن همراه‌تان عضوی دائمی از بدنتان شود؟ شاید فکر کنید فعلا برای پاسخ‌دادن به چنین پرسشی زود باشد. اما این‌طور نیست و بزودی باید به چنین پرسشی پاسخ دهید.

پژوهشگران یک شرکت نرم‌افزاری در کانادا به بررسی این مساله پرداختند که اگر وسایل الکترونیکی درون بافت بدن انسان قرار بگیرد، باز هم قابل استفاده است یا خیر. پاسخ به این پرسش «بله» است. این پژوهشگران یک دکمه، یک LED و یک حسگر لمسی را زیر پوست یک جسد قرار دادند و همه اینها بخوبی کار کردند. حتی این گروه پژوهشی توانست از طریق بلوتوث با این وسایل ارتباط برقرار کرده و نیز به صورت بی‌سیم آنها را شارژ کند.

این دستاورد در کنفرانس عوامل انسانی در سیستم‌های محاسباتی تگزاس به همگان معرفی شد. یکی از پژوهشگران این تیم در این کنفرانس گفت: «نکته مهمی که به آن دست یافتیم این است که امکان استفاده از این وسایل در زیر پوست هم وجود دارد.»

حال پرسش دیگری مطرح می‌شود؛ آیا مردم حاضرند وسیله‌ای الکترونیکی در درون بدنشان قرار بگیرد؟ حتی فکرکردن به این مساله هم تا حدی ترسناک است. علاوه بر این، ممکن است وسیله کاشته‌شده درون بدن، درست کار نکند و نیاز باشد از بدن خارج شود یا این‌که حتی ممکن است بافت اطراف خود را عفونی کند. البته امکان ایجاد جامعه‌ای تحت کنترل که در آن از وسایل کاشته‌شده درون بدن برای ردیابی افراد استفاده شود هم چندان دور از ذهن نیست.

رسیدن به آینده‌ای که در آن همچون فیلم‌های علمی ـ تخیلی، افراد علاوه بر اعضای طبیعی بدن، ارگان‌های عملکردی مصنوعی هم دارند، چندان هم دور از دسترس نیست. یک متخصص علم تشریح که با این تیم پژوهشی همکاری می‌کند، می‌گوید خطر پزشکی چنین عفونت‌هایی را ‌باید پیش از این‌که کاشت این وسایل در بدن انسان زنده انجام گیرد، به دقت بررسی کرد. کمااین‌که تولیدکنندگان تجهیزات کاشتنی معمول (همانند لوله‌های بازکننده رگ‌های اطراف قلب) بخوبی توانسته‌اند با مشکل عفونت مقابله کنند.

بی‌شک استفاده از وسایل الکترونیکی کاشته‌شده در بدن مزایایی هم دارد. مزیت اول این است که همیشه همراهتان است و آن را گم نمی‌کنید. فایده دیگر این است که شکل ارتباط با وسایل الکترونیکی تغییر می‌کند. مثلا تلفن همراه هوشمند می‌تواند با ایجاد لرزش خفیف زیر پوست، همانند زنگ اخبار عمل کرده و وقت انجام کاری را به شما یادآوری کند.

اگر با خواندن این مطلب وحشت‌زده شده‌اید، جای تعجب ندارد. این واکنش در حال حاضر کاملا طبیعی است، ولی اگر مردم با این فناوری بیشتر آشنا شوند، از این وحشت کاسته می‌شود. مدت‌ها پیش حتی فکر استفاده از یک دستگاه به جای قلب انسان، غیرعادی قلمداد می‌شد. اما کاشت دستگاه تنظیم‌کننده ضربان قلب امروزه عادی شده است.

به‌طور کلی در دنیای امروز، مردم بیشتر به مساله وجود دستگاه‌هایی در بدن‌شان خو می‌گیرند. نظر مردم درباره این فناوری در ۱۰ سال پیش تا امروز متفاوت است و بی‌شک در ۱۰ سال آینده هم مردم به‌گونه‌ای دیگر در این باره نظر خواهند داد. با این حال، برخی از پژوهشگران بر این باورند که جامعه بشری ‌باید معایب این فناوری از جمله قابلیت ردیابی افراد را بیشتر مدنظر قرار دهد.

یکی از این پژوهشگران می‌گوید: «می‌توان گفت امروزه مردم نمی‌توانند بدون تجهیزات زندگی کنند. احساسمان در مواقعی که با تجهیزات با دیگران در ارتباط هستیم با وقتی که این ارتباط را نداریم کاملا متفاوت است. با تلفن همراهمان به‌گونه‌ای زندگی می‌کنیم که گویی بخشی از بدن‌مان است.»

اگر واقعا این‌گونه باشد، قراردادن تلفن همراه در بدن غیرطبیعی به نظر نخواهد آمد. شاید بدن، بهترین مکان برای چیزی باشد که بشدت به آن نیازمندیم.

مترجم: صالح سپهری‌فر

منبع: newscientist