جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

مورو دیگر تنها نخواهی بود


رافا بنیتس از این خرید بهتر نمی توانست برای لیورپول انجام دهد فرناندومورینتس دیروز سر ناهار تیمی به همه به عنوان جدیدترین عضو كولونی اسپانیایی های لیورپول معرفی شد مهاجم ۲۸ ساله سابق رئال مادرید پس از گذراندن آزمایشات پزشكی طی قراردادی به ارزش ۳ ۶ میلیون پوند برای مدت ۳ سال و نیم به قرمزپوشان مرسی ساید پیوست

او روز چهارشنبه به همراه خانواده اش با جتی اختصاصی كه از سوی باشگاه كرایه شده بود، به شهر بندری لیورپول آمد تا حتی این شانس را داشته باشد كه اولین بازی اش با پیراهن قرمزپوشان را مقابل شیاطین سرخ منچستر تجربه كند. رافا با بیان اینكه «اگر احتیاج باشد از» ال مورو «در دیدار با یونایتد استفاده خواهد كرد» ، در توصیف مردی كه سال ها در سایه رونالدو فقط وظیفه پركردن نیمكت رئال را داشت گفت: «فرناندو بازیكن مهمی برای ما است. او در هوا خیلی خوب كار می كند قدرت تمام كنندگی اش بالا است و می تواند با هر دو پا به سمت دروازه حریفان شوت بزند.» بدون شك این خصوصیات مورینتس از او مهاجمی كامل ساخته است. بازیكنی كه بدون شك فیزیك بدنی و استیل بازی اش سبكی كاملاً انگلیسی است، می توانست سال ها در خط حمله رئال در كنار دوست صمیمی اش رائول بدرخشد اما ورود پرس و سیاست استخدام «كهشكانی» هایش، «مورو» عملاً به نیمكت پیچ شد تا تمامی افتخاراتی را كه طی سال های متمادی به دست آورده بود زیر سایه رونالدو محو شود. سه مدال قهرمانی لیگ قهرمانان، دو عنوان لالیگا، بهترین گلزن فصل گذشته لیگ قهرمانان كه با عنوان بهترین مهاجم اروپا توسط یوفا كامل شد و تنها اسپانیایی حاضر در كورس رقابت بر سر كفش طلای فوتبال اروپا، افتخاراتی بودند كه از بدو حضور رونالدو در جمع «قوهای سفید» و به خصوص در این فصل به هیچ انگاشته شدند. هیچ كس گل اول رئال به والنسیا در فینال لیگ قهرمانان فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ را فراموش نمی كند؛ گلی كه عملاً موتور رئال در راه فتح جام را روشن كرد.

این یكی از گل های سرنوشت ساز مورینتس با پیراهن رئال بود. متولد منطقه خشك و بی آب و علف اكسترمادورا در نزدیكی مرز اسپانیا و پرتغال، همانند پیشینیان خود كه با توجه به منطقه جغرافیایی شان در قرن ۱۶ میلادی لقب «فاتح» را به واسطه فتح مكزیك و پرو به خود اختصاص داده بودند، تشنه موفقیت و پیروزی است. رادومیر آنتیچ، سرمربی سابق اتلتیكو، رئال مادرید و بارسلونا قصد داشته در سن ۱۷ سالگی او را به خدمت بگیرد اما رئال ساراگوسا زودتر از او در سال ۹۵ فرناندو را استخدام كرد. آمار ۲۸ گل در دو فصل، رئال مادرید را كه در دوره لورنزو سانز سیاست هایش برپایه امضای قراردادهای بلند مدت با بازیكنان جوان و آینده دار بود را متقاعد كرد تا ۵/۴ میلیون پوند را برای او خرج كنند. قدرت سرزنی او به حدی بالا است كه زمینه ساز شروعی رؤیایی را برایش در رئال به ارمغان آورد. دو گلی كه او ظرف ۲۰ دقیقه مقابل سالامانكا به ثمر رساند هیچ وقت از یادها نخواهد رفت. «مورو» در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ با ۱۸ گل زده و به كمك ۵ گلی كه در پیروزی ۷ بر صفر رئال مقابل لاس پالماس به ثمر رساند آقای گل لالیگا شد تا جایزه «پیچیچی» را هم به كلكسیون افتخاراتش اضافه كند اما بدون شك یكی از كسانی كه با پروژه های مسخره اش باعث تحلیل سطح بازی او پیش از پیوستنش به موناكو شد پرس است. رییس باشگاه رئال در اوت ۲۰۰۲ می خواست به هر ترتیبی مورینتس را بفروشد. ابتدا قصد داشت به عنوان بخشی از قرارداد رونالدو به اینتر واگذار كند. بعد با ناكامی در این راه حتی فكر فروش او به بارسلونا به ذهن پرس خطور كرد اما آن زمان با انتقادهای فرناندو هیرو كاپیتان تیم و رائول پرونده این قضیه بسته شد اما بالاخره سال گذشته پرس كار خود را كرد. انتقال به موناكو با شرط پرداخت دوسوم حقوق سالیانه اش در رئال (۲/۳ میلیون پوند) باعث شد تا مورینتس زندگی در فرانسه را هم تجربه كند. كنایه آمیز است كه زیر نظر دیدیه دشان، با دو گلی كه در دو بازی رفت و برگشت مرحله یك چهارم نهایی لیگ قهرمانان به ثمر رساند، سند حذف رئال مادرید را امضا كرد.

گل دوم او در برنابئو كه با ضربه سر نتیجه را ۲-۴ به سود رئال كرد چندان هم حیاتی به نظر نمی رسید اما همین گل باعث شد تا موناكو به دلیل گل زده بیشتر در خانه حریف (۵-۵) به مرحله نیمه نهایی صعود كند. خیلی ها همچون رادومیر آنتیچ اعتقاد دارند كه اگر ۹ گل مورینتس نبود، موناكو هیچ وقت نمی توانست تا فینال لیگ قهرمانان بالا رود. این فصل هم برایش خیلی خوب آغاز شد. كاماچو كه پیش از حضور روی نیمكت رئال، با او در تیم ملی اسپانیا هم كار كرده بود اطمینان داده بود كه با بازگشت مورینتس به رئال، به او بازی خواهد داد اما یك بار دیگر پرس بدون هماهنگی با كاماچو، اوون را به خدمت گرفت تا با استعفای كاماچو و جایگزینی گارسیا رمون، «مورو» دوباره به مهاجم چهارم رئال مادرید تبدیل شود.

همین مسأله عملاً زمینه های جدایی قطعی اش را از رئال فراهم كرد تا ضرر رئال منفعت لیورپول شود. حالا امروز به تنها چیزی كه فكر می كند دیدار با منچستریونایتد است: «بازیكنان اسپانیایی زیادی در لیورپول هستند. مربی تیم اسپانیایی است و دیدار با یونایتد در پیش است. دیگر از این بهتر نمی شد.»این اولین صحبت های مردی است كه سال ها تجربه در تیمی چون رئال را به دوش می كشد. «مورو» این شانس را داشت تا به لیون بپیوندد اما مرد اسپانیایی اعلام كرد كه اصلاً به حضور در این باشگاه فرانسوی فكر هم نكرده است: «روی تصمیمی كه گرفتم، مدت ها فكر كرده بودم. من به لیورپولی ها گفته بودم كه می خواهم به اینجا بیایم. یكی دیگر از دلایلی كه پیشنهاد لیون را رد كردم حضور یكساله ام در موناكو بود. نمی خواستم به تیم رقیب بپیوندم. در ضمن پیشنهاد لیون خیلی دیر به دستم رسید. آن موقع تصمیمم را گرفته بودم و به لیورپول قول داده بودم. حتی چمدان هایم را هم به قصد این شهر بسته بودم. تنها چیزی كه به مسؤولان لیورپول گفتم این بود كه می خواهم بازی كنم.»عجب جمله یی! بدون شك این جمله از اعماق قلب «مورو» به گوش می رسید. ۸ ماه بلاتكلیفی در رئال این مسأله را به او القا كرده كه می بایست قبل از شروع فصل از تیم جدا می شد: «با خوشحالی از جمع رئالی ها جدا شدم. چون به باشگاهی آمده ام كه می خواستم در آن به میدان روم با این حال اندكی هم ناراحتم چون ۸ سال از عمرم را در رئال گذرانده ام. رئال همیشه در قلب من جای دارد اما از منظر فوتبال، دوران فوق العاده یی را در این تیم سپری نكردم و دلیلی كه منجر به جدایی ام شد این بود كه اوضاع خوب پیش نمی رفت. ماه های آخر در رئال اصلاً خوشایند نبودند.»

اما او چه قولی به هواداران لیورپول می دهد؟: «تنها قولی كه می توانم بدهم، آن چیزی است كه همه در موردم می دانند. هیچ وقت قولی نمی دهم كه نتوانم به آن عمل كنم اما همین بس كه از اینكه می توانم در لیورپول بازی كنم واقعاً هیجان زده ام و حضور در لیورپول بزرگترین تصمیم زندگی ام بوده است. قصد من این است تا لیورپول را از این چیزی كه هست، بزرگتر كنم گرچه وقتی به تاریخچه باشگاه نگاه می كنم می بینم كه این كار از عهده من خارج است.»

فروتنی مردی كه هیچ وقت مثل رونالدو و امثال او «كهكشانی» به حساب نیامده، ستودنی است. او همواره برای رئال یك «مادریدیستا» بود كه در مواقع نیاز به كمك تیم می آمد. با این حال، او مثل گذشته چندان سریع نیست و با توجه به تاكتیك مورد علاقه ۱-۵-۴ بنیتس و هماهنگی فوق العاده مورینتس با سیستم ۲-۴-،۴ باید دید رافا این مشكلات را چگونه حل خواهد كرد. گرچه بدون شك، «مورو» رؤیایی ترین خرید دوران مربیگری بنیتس در كل تاریخ مربیگری اش به حساب می آید. مورینتس می تواند كلید موفقیت لیورپول در لیگ برتر باشد اما حیف كه نمی تواند در لیگ قهرمانان بازی كند وگرنه ...