سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

نگه داری سبزیجات


نگه داری سبزیجات

برای تشخیص رسیده بودن گوجه فرنگی می توان با یک چاقو بافت گوجه فرنگی را برش داد در این حالت بذرها ژله ای بوده و از روی چاقو لیز می خورند

● گوجه فرنگی:

گوجه فرنگی در سه مرحله ی ، سبز رسیده ، به صورتی و قرمز برداشت می شود ولی برای نگه داری ، باید گوجه فرنگی قرمز ، صاف ، یک نواخت و دارای بافت نسبتا سفت باشد تا در طی زمان نگه داری بافت (گوشت ) آن آبکی نشود .

برای تشخیص رسیده بودن گوجه فرنگی می توان با یک چاقو بافت گوجه فرنگی را برش داد در این حالت بذرها ژله ای بوده و از روی چاقو لیز می خورند .

گوجه فرنگی های سبز یا زرد رنگ ، بافت نرم و آبکی ، لکه دار ، پلاسیده ، ترک خورده و صدمه دیده ، کپک زده ، بی مزه و آردی نامرغوب هستند .

یاد آور می شود برخی از مصرف کنندگان ، گوجه فرنگی پرآب را دوست دارند .

برای نگه داری ، پس از انتخاب گوجه فرنگی با مشخصات بالا ، آن ها را در کیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه ی فریزر) قرار داده سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید . گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یک هفته تازه خواهد بود .

● پیاز :

پیازها به رنگ های مختلف از جمله سفید ، زرد ، صورتی و قرمز در بازار مشاهده می شوند . در بین انواع پیاز با رنگ های بالا ، پیازهای صورتی (نسبتا ) و قرمز (بیشتر ) به دلیل رطوبت کم و عطر و طعم بالا برای نگه داری مناسب هستند و پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال کپک زدگی ، هم چنین عطر و طعم کم و به دلیل فرار بودن ترکیبات معطر ، برای نگه داری مناسب نیستند . برای نگه داری باید از محل خشک و خنک استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نکند . برای نگه داری پیازها بر خلاف پیازچه ها نباید از یخچال استفاده کرد . پیازها را در کیسه ی پلی اتیلن ( نایلکس یا کیسه فریزر ) که دارای چند عدد سوراخ باشد قرار داده و در محل خنک تا زمانی که نیاز دارید ، نگه داری کنید .

● قارچ:

قارچ باید سفید ، یک نواخت ، سالم و پایه ی آن به کلاهک به طور کامل چسبیده باشد . قارچ های آسیب دیده ، لکه دار ، ترک خورده ، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند . نگه داری قارچ مناسب نیست زیرا قارچ بعد از چیدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست می دهد ، لیکن چنان چه مجبورید آن را نگه داری کنید ، قارچ ها را در پاکت کاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود ۳ روز نگه داری کنید .

● باقلا سبز:

باقلا سبز را در یک کیسه ی پلی اتیلنی ( نایلکس یا کیسه فریزر ) گذاشته سپس در قسمت زیرین یخچال قرار دهید ، باقلا سبز برای مدت یک هفته تازه می ماند . ضمنا می توان آن را در سبدهای سوراخ دار در آشپزخانه به مدت ۳تا۴ روز نگه داری کرد .

● نخود فرنگی:

نخود فرنگی را در کیسه ی پلی اتیلنی ( کیسه فریزر یا نایلکس ) گذاشته و سپس آن را در قسمت زیرین یخچال قرار دهید . نخود فرنگی به مدت ۳ روز تازه باقی می ماند .

● لوبیا سبز:

لوبیا سبز مرغوب دارای رنگ سبز است ، رنگ زرد علامت پیری محصول است . برآمدگی قسمت دانه در نیام ، بیانگر سفتی و سختی دانه است . پژمردگی نیز از مرغوبیت محصول می کاهد . برای نگه داری لوبیا سبز ، آن ها را در کیسه های پلی اتیلنی ( نایلکس یا کیسه ی فریزر ) قرار داده و سپس در طبقات پایین نگه داری کنید در این حالت حدود ۱ هفته لوبیا سبز تازه می ماند . در صورت بالا بودن کیفیت لوبیا سبز خریداری شده ، می توان آن ها را در سبدهای سوراخ دار به مدت ۳تا۴روز در سطح آشپزخانه نگه داری کرد .

● خیار :

اکثر واریته ها وقتی طول آن ها به ۱۲تا۲۳ سانتی متر می رسد برداشت می شوند . خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و فاقد هر گونه صدمه دیدگی ، لهیدگی و گودافتادگی است . چروکیده شدن و رنگ زرد نشانه ی نامطلوب بودن است . خیار را برای نگه داری باید در لفافه های پلاستیکی ( سلوفان ) محکم پوشاند و در قسمت انتهایی یخچال قرار داد . مدت نگه داری این خیارها به صورت تازه حدود ۱هفته تازه می مانند .

● تربچه:

تربچه های مرغوب دارای برگ سبز پررنگ هستند ، برگ های آن ها آب دار و تمیز بوده و هم چنین باید از صدمه دیدگی ، لهیدگی و یا لکه دار بودن عاری باشند . برای نگه داری باید تربچه ها را در کیسه های پلی اتیلنی ( نایلکس یا کیسه ی فریزر ) در قسمت انتهایی یخچال قرار داد . در این حالت تربچه ها به مدت ۱هفته تازه می مانند .

● بادمجان:

بادمجان باید مرغوب ، یکنواخت ، صاف ، درخشنده ( چنان چه ۲بادمجان را به هم مالش دهیم صدای تیزی به گوش می رسد ) و دارای رنگ بنفش مایل به تیره است ، چروکیدگی علامت پیری محصول است . بادمجان را برای نگه داری در کیسه های پلی اتیلنی ( نایلکس یا فریزر ) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید که در این حالت بادمجان به مدت ۲ هفته تازه خواهد بود .

مهندس مسیح انصاری دزفولی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی

منبع : دنیای تغذیه