شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
غذا خوردن پشت میز کار، غیربهداشتی است
اغلب کارمندان ادارات حداقل ۳ و یا ۴ روز در هفته در محل کار ناهارشان را صرف میکنند و دوست دارند در جمع دوستان به بهانه ناهارخوردن از میز خود فاصله بگیرند اما بیشتر اوقات به قدری مشغله کاری زیاد است که این امر عملی نیست و اغلب کارمندان غذای خود را پشت میز صرف میکنند.
متاسفانه این موضوع نه تنها باعث انتخاب مواد غذایی نادرست میشود بلکه مشکل سلامت غذایی نیز مطرح میشود. به گفته کارشناسان میز کار برای خوردن غذا طراحی نشده است و صرف ناهار جلوی رایانه مشکلات متعددی را به همراه دارد. پس کارمندان گرسنه و خسته چه کار باید بکنند؟ قبل از این که به چند نکته درباره خوردن سر میز بپردازیم اول به علتهای خودداری از خوردن غذا هنگام کارکردن میپردازیم.
ایراد خوردن سر میز کار؛
یکی از بزرگ ترین عیوب این کار نداشتن تمرکز است. شما به جای تمرکز در طعم و میزان غذا مشغول فرستادن ایمیل، جواب دادن تلفن و زیر و رو کردن کاغذهایید و اینها همه باعث پرخوری شما میشود. به گفته کارشناسان خوردن سر میز کار باعث پرخوری میشود زیرا هم زمان که کارهای متعددی انجام میدهید به مقدار غذایی که میخورید توجه ندارید.
صرف ناهار سر میز کار یعنی این که به جای ۸ ساعت ۹ ساعت جلوی رایانه اید.
از فعالیت بدن کاسته میشود در حالی که وقت ناهار میتواند بهترین فرصت برای پمپاژ قلب باشد اما با نشستن پشت میز کار این فرصت را از دست میدهید.
از لحاظ آلودگی میکروبی، میز کار نسبت به سرویس بهداشتی دارای ۴۰۰ برابر باکتری بیشتری است. مردم پس از خوردن غذا هرگز به تمیز کردن میز خود نمیپردازند. تلفن، میز کاری، موس و سپس رایانه به ترتیب کثیف ترین اشیاء به حساب میآیند. نباید غذا خوردن را سر میز کار به عادتی همیشگی تبدیل کرد اما گاهی ممکن است مجبور شوید پشت میز کار چند لقمه ای در دهان بگذارید. ۷ نکته برای این مواقع ضروری به افرادی که ناچارا سرمیز کار غذا میخورند وجود دارد؛
۱) مراقب آن چه میخورید باشید و به خاطر این که مشغول کارید از خوردن بیش از حد پرهیز کنید. برای ناهار، غذایی سبک همراه داشته باشید که شما را کاملا سیر نکند.
۲) ناهاری سالم، مفید که ارزش غذایی دارد را از منزل تهیه کنید و از خریدن و خوردن غذاهای آماده که حجم آن زیاد است و سرشار از کالری و چربی و عاری از ماده مغذی است پرهیز کنید. برای سالم نگه داشتن ناهار خود را در یخچال قرار دهید.
۳) در صورت امکان راه بروید؛ بدن ما انسانها به طور طبیعی برای حرکت کردن طراحی شده است. اگر مجبورید سرمیز کار ناهار بخورید به بهانه آب خوردن، برای حرکت ماهیچهها کمی راه بروید. بهتر است برای جبران این شیوه زندگی بی تحرک، پس از ساعت کاری به فعالیتهای بدنی بپردازید.
۴) میز سرکار خود را ضدعفونی کنید: یک بار در روز میز کار خود را به طور کامل ضدعفونی کنید. استفاده از دستمالهای کثیف صرفا باعث انتشار آلودگی خواهد شد. تلفن، صفحه کلید و موس نیز حتما ضدعفونی شود و به هنگام خوردن از دست زدن به این اشیاء خودداری کنید.
۵) از زیر بشقابی استفاده کنید تا مانعی بین غذای شما و باکتری محیط ایجاد شود.
۶) غذا را با همکار خود بخورید تا فرصتی برای برقرار کردن ارتباط پیش بیاید.
۷) غذا خوردن سر میز را به یک عادت تبدیل نکنید؛ بعضی وقتها متوجه نمیشوید اما غذا خوردن سر میز میتواند به یک عادت تبدیل شود. بنابراین هر فرصتی که پیش بیاید از میز کار خود فاصله بگیرید و ناهار خود را میل کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست