یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

دروازه بان اول انگلیس کیست


دروازه بان اول انگلیس کیست

این که چه کسی دروازه بان ثابت تیم ملی فوتبال انگلیس در جام جهانی پیش رو خواهد بود, از سوالات و نکات جالب پیرامون این تیم در هفته های اخیر بوده است

این‌که چه کسی دروازه‌بان ثابت تیم ملی فوتبال انگلیس در جام‌جهانی پیش رو خواهد بود، از سوالات و نکات جالب پیرامون این تیم در هفته‌های اخیر بوده است.

با این که به نظر می‌رسد در فضای فقر شدید و محسوس انگلیس در این پست، «رابرت گرین» سنگربان پیشین نوریچ با پیشرفت محسوس سال‌های اخیرش گزینه اول فابیو کاپه‌لو برای این پست جهت مسابقات مهم مذکور باشد، اما شاید «جو هارت»‌ و «دیوید جیمز» هم کم و بیش همین قدر شانس داشته باشند.

مشکل این است که چیزی به اسم یک سنگربان ششدانگ در فوتبال انگلیس طی ۷، ۸ سال اخیر وجود نداشته و عصر امثال «گوردون بنکس»، «پیتر بوندتی»، «ری کلمنس» و «پیتر شیلتون» تبدیل به خاطره‌ای در دوردست و زمانه‌ای غیرقابل تکرار شده است.

تردید کاپه‌لو برای گزینش یکی از ۳ دروازه‌بان فوق به عنوان نفر فیکس با این که محصول مستقیم ضعف آنان است اما گرین می‌گوید همین مساله منفی نیز باعث رقابت سازنده‌ای بین آنان و اعتلای اجباری سطح‌ کار هر سه نفر شده و این امر روی هر سه مدعی اثر مثبت گذاشته است.

گرین که در پیروزی یک ـ ۳ اخیر انگلیس بر مکزیک در مسابقه‌ای تدارکاتی دهمین بازی ملی‌اش را تجربه کرد،‌ می‌گوید: «با وجود تمام اخبار مرتبط با پیشتازی من یا جو هارت در این رقابت،‌ هر چیزی امکان‌پذیر است و امکان دارد جیمز بیشتر از ما در آفریقای جنوبی درون دروازه بایستد. این مساله باعث شده همگی تلاش فزون‌تری برای رسیدن به سطح مطلوب داشته باشیم و هر سه نفر پیشرفت کنیم.»

جوهارت که در استخدام منچسترسیتی است، فصل پیش را به عنوان بازیکن قرضی در بیرمنگام گذراند و در دیدار انگلیس ـ مکزیک در نیمه دوم به جای گرین درون دروازه انگلیسی‌ها ایستاد. او می‌گوید: «ما هنوز به درستی نمی‌دانیم کاپه‌لو کدامیک از ما را برای بازی نخست انگلیس در جام‌جهانی (۲۲ خرداد ‌ برابر آمریکا در شهر روشتن‌بورگ آفریقای جنوبی)‌ انتخاب می‌کند.

حتی اگر آن فرد هم مشخص باشد، تضمینی نیست که در دیدار دوم (در برابر الجزایر در روز ۲۸ خرداد در شهر کیپ‌تاون)‌ باز همان دروازه‌بان به میدان آید. کاپه‌لو معمولا راجع به این گونه مسائل به روشنی صحبت نمی‌کند. در این میان منتخبین این پست هر کاری از دست‌شان برمی‌آمده، انجام داده‌‌اند.»

● عادت بد

مدتی هم دیوید جیمز، سنگربان اول انتخابی دن فابیو بود و این تکرار روند کاری اسلاف وی یعنی استیو مک لارن و اسون گوران اریکسون بود، اما دروازه‌بان کنونی پورت‌موث و عضو پیشین لیورپول و استون ویلا ۴۱ ساله شده و بیش از هر زمانی آسیب‌پذیر است و عادت بد «پرنوسان بودن»‌ خود را همچنان حفظ کرده است. بن فاستر که تا یک سال پیش نفر اول دروازه‌بان‌های انگلیس برای ۱۰ سال آینده نشان می‌داد بعد از اشتباهات بزرگ و نمایش‌های متزلزلش در منچستر یونایتد از لیست دن فابیو خط خورد و حتی الکس فرگوسن سرمربی ابدی(!) منچستری‌ها هم او را جواب کرده است و اگر باشگاه‌های نامداری مثل آرسنال و لیورپول چند سالی است به نفرات خارجی برای حفاظت از دروازه خود روی آورده و از المونیا و راینا سود می‌جویند، این نیز محصول ضعف دروازه‌بانان انگلیسی در سال‌های اخیر و نتیجه پروسه‌ای است که برشمردیم.

در این میان گرین و هارت می‌توانند به صعودی که در سلسله مراتب تیم ملی انگلیس در یکی دو سال اخیر داشته‌اند، ببالند.

آنها در حالی اینک گزینه‌های نخست دروازه‌بانی این تیم به حساب می‌آیند که پیش‌تر حتی دعوت شدن به اردوی ملی نیز برایشان توفیقی مهم محسوب می‌شد.

شرایط کنونی دروازه‌بانی انگلیس به قدری نامطمئن است که سران فوتبال این کشور حتی به استفاده از مانوئل المونیا هم برای این پست فکر کرده بودند.

المونیا البته اسپانیایی است، اما چون پاسپورت انگلیسی هم گرفته و از بازی در تیم ملی کشورش قطع امید کرده، بدش نمی‌آید که برای انگلیسی‌ها به میدان بیاید و اگر آنها این دست و آن دست و معطل نمی‌کردند شاید المونیا اینک از مسافران آفریقای جنوبی می‌بود.

● حس تزلزل

فقط این مساله مشخص است که کاپه‌لو از زمان شروع به کارش در انگلیس (دسامبر ۲۰۰۷)‌ هرگز از درون دروازه تیمش احساس اطمینان نکرده و به رغم آزمودن گزینه‌های متعدد هنوز هم این حس تزلزل را در تیم خود دارد.

او در پایان دیدار اخیر انگلیس با مکزیک نیز خطاب به خبرنگاران صرفا گفت: «من از نمایش گرین و هارت راضی‌ام و ایراد بزرگی در کار آنان ندیدم. امیدوارم این روند ادامه یابد».

منبع:‌خبرگزاری AFP