یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
دردهای زنانه
یکی از مشکلات شایع در زنان، درد هنگام ارتباط زناشویی است که این مشکل علل متنوعی دارد. واژینیسموس بیماری نادری است که باعث دردهای شدید و غیرقابل تحمل در زنان میشود. این بیماری معمولا ریشههای روانی دارد، اما گاه رواندرمانی هم روی آن بیاثر است.
از علل شایعتر ترسهایی است که به دلیل آموزشها یا تجربیات ناخوشایند دوران کودکی، ایجاد میشود. عدم تمایل به ازدواج نیز میتواند علت این دردها باشد. علل بسیار شایعتر عفونتهای واژن و سرویکس است، اما گاه درمان عفونت منجر به درمان قطعی این دردها نمیشود. از علل دیگر زخمهای واژن این است که به علت عفونتهای خاصی مثل تبخال تناسلی، سیفلیس، زگیل تناسلی و... میتواند به وجود آید، اما بیماریهای دیگری که به دلیل مشکلات سیستم ایمنی ایجاد میشوند (مثل بیماری بهجت) نیز به زخمهای واژن منجر میشوند. سرطانهای واژن و سرویکس هم منجر به زخمهای واژن میشوند پس برای تشخیص علت زخم نیاز به معاینه کامل، آزمایشهای خاص و نمونهبرداری است.
درد حین عادت ماهانه نیز از مشکلات بسیار شایع در خانمهاست که ۵۰ درصد زنان با آن درگیر هستند و بر اساس علت به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشوند.
نوع اولیه همان نوع شایع در بانوان جوانی است که معمولا یک تا ۲ سال بعد از شروع عادت ماهانه، اتفاق میافتد و نمیتوان به آن نام بیماری گذاشت، بلکه به دلیل وجود بیش از حد برخی مواد در بدن این دردها به وجود میآیند. این مواد به طور طبیعی در آغاز هر دوره عادت ماهانه در بدن ایجاد میشوند و منجر به انقباض در برخی رگها شده و ایجاد درد میکنند. درد معمولا چند ساعت قبل یا همزمان با شروع عادت ماهانه آغاز میشود و در بیشتر مواقع دو تا ۳ روز طول میکشد. این درد بیشتر در ناحیه زیر شکم احساس میشود و میتواند با درد ناحیه کمر همراه باشد که به جلوی رانها تیر بکشد. گاه با تهوع و استفراغ و در موارد نادر با احساس غش کردن نیز همراه است. درد پریود ماهانه مداوم نیست و کم و زیاد یا قطع و وصل میشود و با گرم کردن شکم یا ماساژ دادن یا حرکت کردن کمتر میشود. از آنجا که این دردها میتواند به علل دیگری هم رخ دهند حتما به معاینه و بررسی نیاز دارند.
بهترین دارو برای تسکین این دردها، داروهایی مثل بروفن و مفنامیک اسید است که موجب کاهش موادی میشوند که عامل اصلی این دردها هستند. این داروها باید با دستور پزشک و در بهترین حالت قبل از شروع علایم استفاده شوند تا بهترین اثر را داشته باشند و تا زمانی که درد وجود دارد، ادامه داده شوند(دو یا سه روز). در این صورت عوارض شایع این داروها مثل پوکی استخوان برای مصرف کننده خطرناک نیست. اگر این داروها به مدت لازم (۴ تا ۶ماه) استفاده شوند، اما باعث بهبود نشود میتوان با نظر پزشک از داروهای دیگری استفاده کرد.
دکتر ثریا عالمی
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست