دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
تشکیل هیئت حکمیت اصول گرایان
● گروه جدید ۱۱ نفره
اصولگرایان گروه ۱۱ نفره دوبخشی ای را برای ارائه یک لیست انتخاباتی برای مجلس هشتم تشکیل دادند.
بخش اول بخش اجرایی این گروه ۶ نفر است . اعضای این گروه صدر ،بادامچیان ، فدایی ، زاکانی ، محصولی و مصلحی هستند .
بخش دوم نیز بخش داوری و حکمیت است که اعضای آن ۵ نفر هستند؛ لاریجانی ، حدادعادل ،عسگر اولادی ، ولایتی و چمران.
«علی لاریجانی» پا در میدان فعالیتهای انتخاباتی مجلس هشتم گذاشت. او پنجشنبه سخنران افتتاحیه نشست انتخاباتی جبهه پیروان امام و رهبری (راستگرایان كلاسیك) بود و اولین رفتار انتخاباتی خود را در عرصه رسانهها به تصویر کشید.
البته او پیش از این سخنرانی نیز در محافل و گروههای وحدتآفرین در میان اصولگرایان برای انتخابات مجلس هشتم حضور داشت و در گروه ۱۵ نفره اولیه كه مبتكر آن «محمود احمدی نژاد» بود، به لابیهای انتخاباتی میپرداخت.
گروهی كه پس از اندك زمانی، به ۹ نفر تقلیل یافت و اعضای ارشدی همچون لاریجانی در كنار ولایتی، چمران، حداد عادل و عسگراولادی سعی كردند در سایه قرار گیرند تا آفتاب محافل رسانهای، صورت آنان را نسوزاند. البته امروز بار دیگر او و دوستان متنفذش شورای حكمیت اصولگرایان را تشكیل دادهاند تا در صورت جدالهای لفظی و سیاسی میان برادران كوچكتر، آنان را به «وحدت» و «تقوای سیاسی» توصیه كنند.
لاریجانی اگرچه فعالیت پركار و پرمشغله دبیری شورای امنیت ملی و مرد شماره یك ایران در مباحث هستهای را دنبال میكند، اما حاضر نیست كه رقابتهای سیاسی داخلی را فراموش كند. این دغدغه لاریجانی در مزاح ابتدای سخن او مشهود بود كه گفت: «سعی میكنم فقط در هوا نباشم، بلكه تا حدی این امر صورت میگیرد كه پایم روی زمین باشد. حضورم در این نشست هم به همین معناست».
لاریجانی كاندیدای اصلح اصولگرایان سنتی همچون جبهه پیروان خط امام و رهبری در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم بود. این انتخابات در حالی از سوی آنان صورت گرفت كه چندین كاندیدای اصولگرای دیگر هم میخواستند نام آنها از سوی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب مطرح شود، اما ستادهای انتخاباتی این بخش از اصولگرایان از آن لاریجانی شد و دبیركل یكی از تشكلهای موثر این جریان ریاست این ستادها را برعهده گرفت.
اكنون نیز بار دیگر ستاره اقبال لاریجانی از سوی راستگرایان كلاسیك جبهه پیروان بر سینهاش نصب شد و سخنرانی افتتاحیه مهمترین نشست انتخاباتی این جریان نشانهای از محوریت دوباره این شخصیت سیاسی متنفذ در میان آنان است. او اگرچه عضو احزاب راستگرا نیست، اما فعالیت حزبی را میستاید و اسوههای سیاسی را در میان آنان میجوید؛ اسوههایی همچون «حبیبالله عسگراولادی» كه بارها در سخنرانی روز پنجشنبه لاریجانی مورد تمجید قرار گرفت.
لاریجانی به همراه «حبیبالله عسگراولادی» در حال حاضر نزدیكترین شخصیتهای عضو شورای حكمیت اصولگرایان به راستگرایان كلاسیك هستند. علیاكبر ولایتی اگرچه از دنده راست برمیخیزد؛ اما گوشه چشمی به حواریون تكنوكراتهاشمی رفسنجانی دارد.
در دیگر سو نیز «مهدی چمران» نماد «آبادگران» است؛ آبادگرانی كه فرزندان راست سنتی به حساب میآیند. اما روی خوش به «پیرمردان اصولگرا» نشان نمیدادند و خود را «فرزند زمان» آنان میدانند. همچنین «غلامعلی حدادعادل» چهرهای سیاسی است كه اگرچه در نشستهای تشكیلاتی راستگرایان سنتی حضور مییابد، اما بازیگر چند میدان است.
او همچون «محمدرضا باهنر» هم ایثارگرانیها را دوست میدارد و هم دولتیها را و در این میان به مصافحه با راستگرایان سنتی نیز میپردازد؛ اما همچون باهنر دغدغه حضور در تشكلهای این جریان را ندارد و بازیگری سیاسی را در میدانی وسیع دنبال میكند.
بدین ترتیب شاید تنها ناجی «راستگرایان سنتی» در معادلات انتخاباتی مجلس هشتم در میان اصولگرایان «لاریجانی» است؛ هم در یكی از عالیترین مقامات حكومتی ایران حضور دارد و رفتارهایش را تحت منویات مقام رهبری دنبال میكند و از سوی دیگر همچون «عسگراولادی» انگ حزبی بودن را از سوی مخالفان دولتی «تحزب» نمیپذیرد؛ چرا كه او در هیچ حزبی حضور ندارد.
لاریجانی امروز میتواند در نقطهای كلیدی در میان اصولگرایان نقش بازی كند كه شاید دعوت از او برای سخنرانی در افتتاحیه نشست انتخاباتی جبهه پیروان امام و رهبری بر این اساس صورت گرفته تا سر لیست راستگرایان سنتی در صورت حركت مستقلانه این جریان، آغازگر فعالیتهای رسانهای باشد.
نشست انتخاباتی جریان راستگرایان كلاسیك روز پنجشنبه در محل اجتماع همیشگی این جریان یعنی «حسینیه الزهرا»ی سازمان ارتباطات اسلامی برگزار شد.
راستگرایانی از این جنس گرد هم جمع شده و تمامی اعضای ۱۴ حزب عضو را فراخوانده بودند. محوریت و ركن ركین این ۱۴ تشكل را «حزب موتلفه» برعهده دارد كه در كنار آن احزابی همچون جامعههای اسلامی مهندسین، كارمندان، پزشكان، اصناف و بازار، نمایندگان ادوار مجلس، كارگران، دانشگاهیان، فرهنگیان، ورزشكاران و نیز كانون اسلامی فارغالتحصیلان شبه قاره هند، جامعه زینب و جمعیت پیروان راه زینب حضور دارند.
البته چند صباحی است كه یكی از تشكلهای این جبهه به نام «جامعه اسلامی دانشجویان» فاصلهای معنادار را به نمایش گذاشته و در انتخابات اخیر به سوی جریانهای نزدیك به حامیان دولت و حامیان آیتالله مصباح یزدی تغییر مسیر داده است. این اتفاق باعث شد كه حبیبالله عسگراولادی در میان سخنان خود در این اجلاس از استفاده از سایر گروههای دانشجویی در انتخابات مجلس هشتم خبر دهد.
به هر حال اینان آمده بودند؛ كمال سجادی، غلامحسین امیری، حبیبالله عسگراولادی، شهابالدین صدر، علیرضا صابر، مریم بهروزی، اسدالله بادامچیان، حمیدرضا ترقی و محمد خرسند و حتی جمعی از نمایندگان مجلس اما غایب اصلی این نشست «محمدرضا باهنر» بود؛ نایب رئیس مجلس، رئیس فراكسیون اصولگرایان پارلمانی و دبیركل جامعه اسلامی مهندسین كه چند صباحی است پیامآور و لابیگر راستگرایان سنتی با راستگرایان جدید محصور در دولت و جمعیت ایثارگران است.
این لابیگر حرفهای نه تنها در این جمع حضور نیافته بود، بلكه جبهه پیروان در میان افراد لابی گر با سایر اصولگرایان از میان ۵ نفر گروه وحدتآفرین این جبهه نام او را برنگزید و «شهابالدین صدر» و «اسدالله بادامچیان» دو عضو متعهد به جبهه پیروان را برای گروه شش معرفی كرد همچنین راستگرایان جدید نیز «علیرضا زاكانی» و
«حسین فدایی» را نماینده خود در این گروه دانستهاند و گمانه زنی ها حاکی از این است که «صادق محصولی»و «حیدر مصلحی» هم دو نماینده رئیس جمهور هستند. چرا كه قرار بود كه سه گروه اصولگرایان یعنی راستگرایان سنتی (جبهه پیروان)، راستگرایان جدید (جمعیت ایثارگران و هواداران احمد توكلی) و حامیان احمدینژاد هر كدام دو نفر را برگزیند و در این گروه بنشانند تا «وحدت اصولگرایان» را به ارمغان آورند.
در این گروه راستگرایان سنتی نام باهنر را قرار ندادند. دلیل این تصمیم از سوی آنان مطرح نشده است؛اما شاید دلیل حذف او از لابیهای سیاسی به دلیل نزدیكی باهنر به تمامی گروههای سیاسی اصولگرایان است كه هیچگاه ریشه حزبی او به روشنی مشخص نیست.اگر باهنر عضو غایب این جریان در اولین و مهمترین نشست انتخاباتی آنان بود، «حسین فدایی» دبیركل جمعیت ایثارگران رقیب این جریان در میان اصولگرایان در این نشست حضور یافت.
او با استقبال، قائم مقام «باهنر» روبهرو شد. غلامحسین امیری به پیشواز او آمد و او را تا صندلیهای ردیف اول همراهی كرد و حتی صندلی خود را در اختیار فدایی گذاشت تا قرابت سیاسی جامعه مهندسین را به جمعیت ایثارگران ثابت كند. چرا كه تنها عضو موثر جبهه پیروان، امیری بود كه از فدایی پذیرایی كرد و خوش و بش خود را در میان دیگران به نمایش گذاشت.
● مانیفست لاریجانی برای اصولگرایان
حاضران این نشست، تاخیر آغاز مراسم را به جان خریدند تا یكی از عالیترین مقامات حكومتی به جمع آنان آید و مانور سیاسی این جریان را كلید بزند. «علی لاریجانی» این بار دیگر «سولانا» و «البرادعی» را در كنار خود نمیدید، بلكه به پیشواز او رئیس جبهه پیروان امام و رهبری و عضو ارشد حزب موتلفه «حبیبالله عسگراولادی» آمده بود و او را در میدان كارزارهای انتخاباتی همراهی میكرد.
لاریجانی در پی دعوت «حسن غفوریفرد» عضو ارشد این جبهه بر كرسی سخنرانی نشست و تمامی دغدغههای خود را بر تدوین «مانیفست اصولگرایی» متمركز كرد. او كه از حضور در این نشست بسیار خرسند بود، اعضای جبهه پیروان امام و رهبری را به عنوان «مجمع وفاداران انقلاب اسلامی» مورد خطاب قرار داد و رایزنیها و گفتگوهایی از این جنس را در میان آنان با تاكید بر «استمرار» ستود.
او در ابتدای سخن، درك شرایط داخلی و پیرامونی را بازگشای «منشا اثر» این نیروها توصیف كرد و تجمع اصولگرایان را بر سه ركن استوار دانست: «اولین ركن این تجمع، زنده نگاه داشتن تفكر امام(ره) و راهبرد ایشان در ساحتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و ركن دوم باور داشتن به همه اصول قانون اساسی بهعنوان میثاق ملی است.
ركن سوم نیز باور حقیقی به حكومت دینی و نظریه ولایت فقیه است. باور داریم كه ولایتفقیه نقش بارزی در بالا بردن ظرفیت و توان ملی كشور دارد كه در این راستا هم استدلال عقلی داریم و هم استدلال فقهی.» او علاوه بر این «میثاق ثلاث»، در سایر مسائل اختلافنظر میان اصولگرایان را طبیعی دانست، البته معتقد بود كه «اگر مانیفست مدونی میان اصولگرایان نوشته شود این اختلافات نیز قابل حل است.»
لاریجانی ادامه داد: «با توجه به فضای داخلی و خارجی باید ببینیم كه وظیفه ما چیست؟» او ابتدا فضای موجود را با مقدمهای ترسیم كرد و به انتقاد از برخی نگرشها به انقلابی بودن پرداخت: «در فضای امروز ظهور و بروز بیشتری از فضا، ادبیات و گرایشهای انقلابی وجود دارد، دستاورد كمی نیست.
فرید مدرسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست