چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
انقلاب و باز آفرینی هویت زنان
نقش خانواده در پایداری اجتماع آنقدر عظیم است که خالق یکتا که اصل خلقت انسان را از مظاهر عظمت و شکوه خود می داند و آفرینش آسمان و زمین را از مظاهر بزرگی خود یاد می کند، در آیه ای به خانواده و اراده ربوبی اش در تکوین این نهاد اصیل و ارزشمند اشاره می کند و آن را نشانه ای از اقتدار خود می داند.
برای شناخت خداوند اگر در نهاد خانواده دقت و تعمق کنیم ، به رموز توحید پی خواهیم برد؛ چراکه بدیهی است پیوند میان دو انسان از دو جنس مخالف که هیچ سابقه آشنایی ، انس و عطوفت قبلی ندارند و پس از پیوند ازدواج در کنار یکدیگر به یک شخصیت جامع تبدیل می شوند، از نشانه های عظمت خداوند است ؛ هرچند به سبب تکرار و عادی بودن آن ، کسی به این معجزه خلقت توجهی نمی کند.
خداوند بعد از پی ریزی نهاد خانواده ، ایجاد مودت و رحمت را در قلب طرفین ضمانت نموده ، به طوری که در آیه ای ، بر نقش زن به عنوان پیونددهنده بین افراد خانواده تاکید فراوان شده است.
بعد از انقلاب اسلامی ، زنان کشور توانستند هویت اصلی خود را مطابق آنچه در کلام خداوند آمده است ، بازیابند و به خاطر این هویت بازیافته ، شاهد پیشرفت های چشمگیر زنان در تمامی عرصه های اجتماع هستیم ؛ به گونه ای که سیاستمداران و مجامع بین المللی از این همه پیشرفت و رشد شاخص های زنان در عرصه های آموزش ، سیاسی و اجتماعی اظهار شگفتی کردند.
ورود بانوان به دانشگاه ها، با توجه به آمارهای ارائه شده که رشد بیش از ۶۰درصدی را در سال های اخیر نشان می دهد، از دیگر واقعیت های توجه انقلاب اسلامی به زنان است.
با ریشه کن شدن بی سوادی زنان که در قبل از انقلاب یکی از دغدغه های مهم بود، در سال های پس از انقلاب شاهد ارتقای چشمگیر جایگاه زن در زمینه های حقوقی ، قضایی و... با تصویب قوانین موثر در جامعه هستیم.
حضور سیاسی زنان که پس از انقلاب با تاکید حضرت امام (ره) آغاز شد، همچنان روز به روز عمیق و گسترده می شود و براساس فرموده بنیانگذار انقلاب اسلامی و فتوای ایشان درباره واجب بودن حضور سیاسی زنان در عرصه اجتماع ، ما امروز شاهد پیشرفت های مهم در این زمینه هستیم.
نباید این نکته را فراموش کرد که به هر اندازه بانوان جامعه ما رفتار و افکار خود را با قرآن و روایات و فرامین ولی فقیه زمان تطبیق دهند، شاهد رشد بیشتری در تمامی عرصه های زندگی خواهند بود.
در این زمینه باید به فتوای شجاعانه رهبر معظم انقلاب درخصوص مساله ارث زن از ماترکه زوج نیز اشاره کرد که ایشان پس از بررسی های دقیق و استفاده از نظرات کارشناسان اعلام کردند که زوجه می تواند از تمام اموال زوج مطابق با یک هشتم که در قانون ذکر شده است ، برخوردار باشد.
شاید در جوامع غربی شاهد حضور اجتماعی و سیاسی زن به طور واضح باشیم ، اما از سوی دیگر شاهد متلاشی شدن خانواده ها در این جوامع هستیم که جامعه شناسان غربی از آن به عنوان چالش بزرگ این جوامع یاد می کنند.
گویی حضور اجتماعی و سیاسی با رعایت خانواده قابل جمع نیست ؛ ولی در اسلام همه این نکات در کنار هم تعریف و جمع آوری شده و امروز به برکت انقلاب اسلامی و استقرار احکام خداوند شاهد مشخص شدن جایگاه زن و خانواده در کشور اسلامی خود هستیم.
نفیسه فیاض بخش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست