جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

غذاها به روایت کشورهای مختلف


غذاها به روایت کشورهای مختلف

● سوپ مجارستانی
یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌ها در کشور مجارستان، سوپ خامه‌ای اسفناج است و همان‌طور که از نام آن پیداست، مواد اولیه آن را اسفناج و خامه تشکیل می‌دهد. البته گاهی …

سوپ مجارستانی

یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌ها در کشور مجارستان، سوپ خامه‌ای اسفناج است و همان‌طور که از نام آن پیداست، مواد اولیه آن را اسفناج و خامه تشکیل می‌دهد. البته گاهی اوقات زرده تخم‌مرغ را نیز به مواد داخل آن اضافه می‌کنند.

مواد لازم برای ۴ نفر:

- ۵۰۰ گرم برگ اسفناج

- ۵ پیمانه آب

- ۲ عدد پیاز ریز خرد شده

- ۲۵ گرم یا ۲ قاشق سوپ‌خوری کره

- ۳ قاشق سوپ‌خوری آرد سفید

- یک پیمانه خامه

- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

- ۲ عدد تخم‌مرغ پخته برای تزیین

طرز تهیه:

۱) آب را در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس اسفناج را به همان حالت درسته به آن اضافه کنید و مدت ۵ تا ۶ دقیقه حرارت دهید تا بپزد.

۲) برگ اسفناج پخته شده را از داخل آب بیرون آورید و در دستگاه خردکن یا غذاساز آن را به پوره تبدیل کنید. قابلمه حاوی آب را نیز کنار بگذارید.

۳) کره را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود سپس پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد پیاز داغ را از روی اجاق بردارید و پس از اضافه کردن آرد، دوباره روی شعله اجاق گاز به مدت یک الی دو دقیقه حرارت دهید تا آرد نیز سرخ شود.

۴) مخلوط پیازداغ و آرد سرخ‌شده را به آبی که اسفناج در آن پخته شده است، بیفزایید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا دوباره به جوش آمده و کمی غلیظ شود.

۵) پوره اسفناج و خامه را به آن اضافه کرده و مدتی حرارت دهید تا سوپ جا بیفتد و غلظت مناسبی پیدا کند. در این فاصله، نمک و فلفل مورد نیاز را به سوپ اضافه کنید.

۶) تخم‌مرغ‌ها را هم در قابلمه کوچکی آب‌پز کنید. در پایان، سوپ را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و تخم‌مرغ‌های پخته را هم با چاقو به دو نیم کرده و روی سوپ قرار دهید.

سوپ روسی

مواد لازم:

- گوشت ماهیچه: ۸۰۰ گرم

- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم

- چغندر: ۱ عدد

- هویج: ۲ عدد

- لوبیا سبز: ۱۵۰ گرم

- پیاز: ۱عدد

- سیب زمینی کوچک: ۲ عدد

- کلم برگ سفید: ۸۰۰ گرم

- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

- ماست ۵۰ گرم

- خامه ۱۰۰ گرم

روش تهیه:

گوشت را به قطعات درشت خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. سپس ادویه‌ها را بیفزایید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت پخته شود. در ظرفی جداگانه، سبزیجات را از دیرپز به زودپز به ترتیب تفت دهید، یعنی ابتدا چغندر را به صورت خلالی خرد کنید، تفت دهید و به گوشت اضافه نمایید. کمی بعد، هویج را خلالی خرد کنید، کمی تفت دهید و به گوشت بیفزایید. سپس لوبیا و پیاز را نیز خرد نمایید، تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. هنگامی که نیم پز شد، سیب زمینی و کلم خرد شده را نیز تفت دهید و بیفزایید. در پایان، رب گوجه فرنگی تفت داده را به سوپ اضافه کنیم. تمامی مواد که پخته شد، نمک را بیفزایید اکنون سوپ را در ظرف بکشید و ترکیب ماست و خامه را روی سوپ بریزید.

یادآوری:

برای سرو این سوپ در روسیه، از خامه ترش استفاده می‌شود که به علت در دسترس نبودن آن، می‌توان از ترکیب ماست و خامه استفاده کرد.

سوپ اسپانیایی

مواد لازم:

- جو: یک پیمانه

- پیاز: یک پیمانه خرد شده

- کلم: ۲ پیمانه ریز خرد شده

- قلم گوساله: یک عدد

- گشنیز: یک پیمانه خرد شده (به پیمانه کاملا فشرده)

- فلفل و نمک: به اندازه کافی

- رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و در روی حرارت می‌گذاریم، پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روی آن آب می‌ریزیم که دلیل این کار کف حاصل از پخت قلم است. دو عدد پیاز داخل ظرف می‌ریزیم که بوی بد آن گرفته شود. جو، پیاز و کلم را داخل ظرف ریخته می‌گذاریم تا به مدت دو‌ساعت خوب پخته شود. سپس قلم را بر می‌داریم، اگر سوپ را در دیگ زودپز می‌پزیم، کمی نمک می‌ریزیم که دیگ زودپز سیاه نشود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم تا سوپ کاملا رنگ بگیرد. گشنیز، فلفل و نمک را در آخرین مرحله پخت اضافه می‌نماییم و پس از چند بارجوش زدن و پختن سبزی، سوپ حاضر است (البته سبزی را نباید زیاد پخت تا رنگ سبز آن از بین نرود). در صورت تمایل برای تزیین کردن سوپ می‌توان از لیموی تازه استفاده کرد.

نکته: بهتر است جو را از شب قبل خیس کنید و افزودن پیاز نیز باعث می‌شود بوی کلم گرفته شود.

نکات تغذیه‌ای سوپ اسپانیایی: این سوپ خوشمزه ویتامین‌های زیادی دارد و به دلیل دارابودن قلم، کلسیم و پروتئین قابل توجهی دارد. این سوپ خوشمزه یک غذای مناسب در شب‌های سرد زمستان است که برای جلوگیری یا بهبود سرماخوردگی مفید است. ضمنا با این غذا آب لیموی تازه را که مقدار زیادی ویتامین c زیادی دارد. فراموش نکنید.