سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
کلید صرفه جویی را فشار دهید
اواسط سال ۸۲ شمسی بود که چشمتان روز بد نبیند، گرفتار یکی از بلایای آسمانی (تجربههای اول Samsung در تولید سهکارههای لیزری) شدم که دمار از روزگار حقیر درآورد. شرایط چنان بر من سخت شد که عطای دستگاه را به لقایش بخشیدم و آن را حواله بخشی دیگر از شرکت کردم و خود را خلاص.
این ماجرا همینطور ادامه داشت و تا مدتها نزدیک هیچیک از چاپگرها و سهکارههای این شرکت نمیرفتم تا خدای ناکرده آن حس غریب قدیمی زنده نشود. حدود یکی دو سال پیش بود که بهصورت اتفاقی و راستش بهرغم میل باطنی در محذورات رسمی قرار گرفتم و به ناچار برای مدتی همنشین یکی از مدلهای لیزری رنگی این شرکت شدم. کاری پیش آمد که وجود یک لیزری تکرنگ از نان شب واجبتر شد. ناگفته نماند که مدتی بود که از HP سلب اعتماد کرده بودم و نمیتوانستم به Canon نیز اتکا کنم. مادیران نیز یک خط در میان از Epson حمایت میکرد و مانده بودم حیران که چه بکنم. از سر اجبار به یکی از مدلهای خانواده ML که لیزری تکرنگ هستند اعتماد کردم و خداوکیلی بد ندیدم. البته چند سالی بود که کلی مطلب در PC World، PC pro، PC magazine، PC Adviser و غیره درباره کیفیت و کارایی آدمیزادی چاپگرها و چندکارههای Samsung میخواندم، اما اطمینان کافی نداشتم. اغراق است اگر بگویم که کیفیت این مدل لیزری تکرنگ خیلی فراتر از امثال HP بود، خیر، اما کاربر بینوا را -که حقیر بودم- کلی راضی و کارایی بالای HP ۱۱۰۰ را در خاطرم زنده کرد، با این تفاوت که محصولی در اختیار داشتم که برخلاف عرف رایج برند HP را روی خود نداشت و از آسیای دور آمده بود.
از آن دوران مدتها میگذرد و اتفاقات شگرفی در زمینه تکنولوژی چاپگرها رخ داده است. این شرکت کرهای Samsung از علی دایی خودمان هم سمجتر است. چنانچه اراده کند که چیزی یا جایگاهی را در اختیار داشته باشد، به هر ضرب و زوری شده آن را به دست خواهد آورد. سامسونگ البته این کار را با اتکا به سرمایههای عظیم خود و تلاش کارکنان به دست میآورد و به روابط و این قبیل ایرانیبازیها دلخوش نمیکند!
سرتان را درد نیاورم که کار Samsung به آن رسیده که در زمینه توسعه تکنولوژی چاپگرها، به خصوص انواع لیزری رنگی آن صاحبنظر شده است و خود را از قید و بند شرکتهای دیگر رها ساخته است. در واقع این شرکت درباره چاپگرها و دستگاههای چندکاره در همان مسیری قدم گذاشت که پیشتر در مسیر توسعه هارددیسک گام نهاده بود و موفقیتهای بسیاری در هر دو حوزه نصیب برده است.
● و اما بعد...
راستش از ابتدا قرار بود که درباره یکی از محصولات جدید این شرکت که چاپگری لیزری و تکرنگ است صحبت کنم که فیلم یاد هندوستان کرد و البته ماجرا ختم به خیر شد و آن خاطرههای نهچندان شیرین، طعمی گوارا به خود گرفت. ماجرا چنان شد که مخالف درجه اول چاپگرهای این شرکت، در حال نگارش متن درباره یکی از نوادگان همان محصولات ابتدایی است و از کرده خود خشنود است!
از قدیم مرسوم بوده که کارایی چاپگرهای لیزری را با سرعت چاپ اسنادشان بسنجند. هر چند سرعت چاپ مدل لیزری ML-۲۸۵۰D حدود ۲۸ صفحه در دقیقه است -که نرخ بسیار خوبی است- اما به شخصه ترجیح میدهم که چاپگر آرامتر چاپ کند، اما سر و صدای اضافی ایجاد نکند. خدا را شکر چاپگرهای لیزری از جمله ساکتترین چاپگرهای خلق شده در عالم فانی هستند که نه مانند چاپگرهای سوزنی رفتار محیرالعقول دارند و نه مانند چاپگرهای جوهرافشان جان آدم را به لب میرسانند تا یک صفحه را چاپ کنند. حداکثر صدایی که این موجود (ML-۲۸۵۰D) تولید میکند ۵۰ دسیبل است و ادعا میشود که در حالت عادی کمتر از ۲۵ دسیبل صدا تولید کند. به بیان دیگر Samsung چاپگر سر به زیر و ساکتی تولید کرده است.
نقطه قوت چاپگر ذکر شده استفاده از پردازنده ۴۰۰ مگاهرتزی همراه با یک حافظه بافر ۳۲ مگابایتی است که امکان چاپ بدون وقفه اسناد را فراهم خواهد کرد. نکته قابل اعتنای دیگر ML-۲۸۵۰D توان کار ماهانه آن است که ادعا میشود توان چاپ ۳۰ هزار صفحه در ماه را دارد. به طوری که در هر روز میتواند حدود هزار صفحه را به سهولت چاپ کند و فکر نمیکنم جایی پیدا شود که احتیاج به چاپ روزی هزار صفحه داشته باشد.
ابعاد چاپگر را نیز میتوان از جمله مزایای این دستگاه عنوان کرد که حدود ۳۷ سانتیمتر عرض و همین اندازه نیز طول دارد و ارتفاعش کمتر از ۲۱ سانتیمتر است. از اینرو شاید به سختی در جیب یا کیف جا شود، اما حتم دارم که کمتر جای ممکن را روی میزهای اداری یا خانگی اشغال خواهد کرد. در روزگاری که هر سانتیمتر مربع فضا در مناطق مرکزی تهران حداقل ۲۰۰ تومان قیمت دارد کاهش سی، چهل سانتیمتر مربع غنیمت است!
چاپگرهای لیزری یک نقصیه کلی هم دارند که البته خیلی هم نقص محسوب نمیشود. به این صورت که خروج اولین صفحه چاپ شده قدری با تاخیر انجام میشود، زیرا دستگاه لیزری باید گرم شود تا امکان تثبیت پودر رنگی روی کاغذ فراهم شود. درباره مکانیزم چاپ در چاپگرهای لیزری بسیار صحبت شده است. به خاطر دارم که یکبار به خوانندگان محترم که شما باشید توصیه کردم که از شارژ کردن تونر دستگاههای لیزری خودداری و گونه اصیل آن را تهیه کنید. یکی از دلایل آن توصیه، به قسمت پایانی عملیات چاپ مربوط میشد که ذرات باردار تونر از روی درام به سطح کاغذ منتقل میشدند و توسط بخش ویژهای حرارت میدیدند. تونرهای شارژ شده در این مرحله رفتار متفاوتی دارند؛ کیفیت چاپ را تنزل میدهند و هم به دستگاه چاپگر آسیب وارد میکنند.
از دیگر مزایای چاپگر ML-۲۸۵۰D سازگاری کامل با انواع سیستمعاملهای لینوکس و Mac علاوه بر سیستمعاملهای شرکت Microsoft است. این موجود ۸۸۰۰ گرمی از رابط سریعالسیر USB ۲.۰ بهره میبرد و اگر صرفهجو باشید، کارتریج آن تا ۴ یا حتی ۵ هزار برگ را چاپ میکند و اگر از جمله مصرفکنندگان گشادهدل باشید، حداکثر میتوانید ۲ هزار برگه را چاپ کنید. مدل همزاد این چاپگر که ML-۲۸۵۱ND نام دارد شامل یک رابط شبکه نیز است و استفاده از آن برای سازمانها مفید به نظر میرسد.
آخر اینکه انواع و اقسام شیوههای چاپ مانند چاپ دورو (Duplex)، چاپ کتابچه (Booklet)، چاپ پوستر (چاپ بیحاشیه) و غیره توسط این دستگاه پشتیبانی میشوند و از خاطر بردم بگویم که حافظه بافر این دستگاه را میتوان تا ۱۶۰ مگابایت افزایش داد.
بنابراین دستور چاپ را صادر کنید و اسناد خود را با رزولوشن ۱۲۰۰ ? ۱۲۰۰ پیکسل چاپ و کلید صرفهجویی را فشار دهید و حداقل ۴۰ درصد در مصرف کارتریج صرفهجویی کنید.
جواد زارعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست