دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
چرا دندان آدم درد میگیرد؟
دندان درد علل بسیاری میتواند داشته باشد ولی معمولا علت اصلی آن، صدمه به عصب دندان به دلیل پوسیدگی است....
کسانی که دچار دندان درد شدهاند، میدانند که درد همیشه به یک صورت شروع نشده و شدتش در تمامی موارد یکسان نیست. به عبارت دیگر نوع درد به میزان پوسیدگی و شدت آسیب وارد به عصب بستگی دارد و علایم آن معمولا عبارت است از درد نواحی اطراف گوش، محدودیت در باز کردن دهان، ایجاد صدا هنگام باز و بسته کردن دهان. مهمترین دندان دردهایی که به علت پوسیدگی به وجود میآیند بر سه نوعاند:
۱) دنداندردهای گذرا: این دردها در دندانهایی اتفاق میافتد که دارای پوسیدگی عمیقاند ولی هنوز به عصب آنها آسیب زیادی وارد نشده. اینگونه پوسیدگیها در حالت عادی هیچگونه دردی ندارند ولی با مصرف مواد شیرین یا نوشیدنیهای سرد و یا گرم، دندان برای لحظهای شدیدا درد میگیرد یا تیر میکشد و با نبودن آنها از بین میرود.
۲) دنداندردهای شبانه: این دردها شبها شدت زیادتری پیدا میکند و زمانی است که پوسیدگی به عصب برسد و باعث دردهایی میشود که گاهی خودبهخود، گاهی به دنبال مصرف مواد ترش و شیرین و گاهی بر اثر گرما پدید میآیند. برخلاف نوع قبل، این درد با حذف عوامل ذکر شده فورا متوقف نشده و تا مدتی باقی میماند. شدت درد نیز متغیر است؛ به گونهای که گاه خفیف، گاه شدید و گاه حالت ضربانی دارد. درد ممکن است به طور مداوم ادامه پیدا کند یا آنکه مدتی ساکت شده و دوباره شروع شود. این دنداندردها با سرما تسکین مییابند.
۳) دنداندردهایی که در اثر درمان نکردن مشکلات قبلی دندان به وجود میآیند: هر گاه در مراحل قبل درمان اساسی صورت نگیرد، ممکن است درد برای مدتی ادامه یافته، آنگاه خودبهخود متوقف گردد. به طوری که دندان برای مدتی کاملا بدون درد باشد اما این بهبودی به منزله پایان ماجرا نیست زیرا میکروبهایی که در مرحله قبل، از طریق پوسیدگی وارد عصب قسمت تاج شدهاند به تدریج عصب موجود در ریشه را آلوده میکنند. این میکروبها یا سم آنها در نهایت به انتهای ریشه رسیده، از این طریق وارد استخوان فک شده، در آنجا شروع به تخریب و ایجاد عفونت میکنند. در این حال به علت التهاب و عفونت بافتهای انتهای ریشه مجدا دنداندرد به وجود میآید. این درد گاه خفیف و گاه بسیار شدید است. در مواردی نیز بیمار احساس میکند دندان دردناک بلندتر از سایر دندانها است و معمولا کوچکترین ضربه به دندان باعث درد میگردد. به این جهت بیمار سعی میکند به هنگام غذا خوردن از سمتی که دندان دردناک وجود دارد، استفاده ننماید. این حالت در اصطلاح عموم به چرکی شدن دندان موسوم است. چنانچه با رسیدن عفونت به بافتهای انتهای ریشه باز هم اقدامی در جهت درمان صورت نگیرد، عفونت موجود میتواند گسترش بیشتری یافته سبب بروز آبسههای فکی و در مواردی حتی به خطر افتادن جان بیمار شود.
کلینیک دندانپزشکی
دکتر شیرین معماران متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست