پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

Nokia ۸۶۰۰ Luna


Nokia ۸۶۰۰ Luna

صدای پلی فونیک ۶۴ کاناله این گوشی تقریباً مناسب شنیدن در هر شرایطی است و از این لحاظ شبیه بسیاری از گوشی ها ی این نسل است

● محتویات بسته خریداری شده :

ـ گوشی موبایل

ـ باتری از نوع BP-۵M

ـ شارژر AC-۶, Micro USB))

ـ هدست استریو مدل HS-۴۷ که با پورت Micro USB سازگار است.

ـ تبدیل صوتی جک ۳/۵ میلیمتری نوکیا مدل AD-۵۵

ـ کابل دیتای Micro USB مدل CA-۱۰۱

ـ CD نصب برنامه Nokia PC Suite نسخه ۶/۸۳

ـ راهنمای کاربر

ـ بروشور گوشی ۸۶۰۰ Luna

ـ دستمال مخملی

ـ بند پارچه ای

ـ بند دورگردنی

این متن یک مرور مختصر در مورد برخی خصوصیات کلی این گوشی می باشد و بررسی تخصصی کامل آن هنوز در دسترس نیست اما به محض دریافت بررسی کامل، این متن نیز تکمیل خواهد شد. یکی از گوشی های برتر نوکیا که در حال حاضر در بازار وجود دارد ۸۸۰۰ است که دارای قیمت بالا و ساختار ظریف و جالبی است، اما جالب اینجاست که با توجه به نقص ها ی فنی گوشی مثل عمر نسبتاً کم باتری و برنامه ها و قابلیت های ناچیز هنوز هم عدد زیادی در صدد خرید این گوشی گرانقیمت و بسیار پر طرفدار هستند.اما بد نیست بدانید بسیاری از این افراد به زودی ۸۸۰۰ خود را با یک گوشی دیگر که دارای پوشش فلزی و طراحی فوق العاده زیبا باشد عوض خواهند کرد.

شروع طراحی ۸۶۰۰ Luna و قرار گرفتن آن در دسته ی Live Premium گوشی های نوکیا با هدف پاسخگویی به در خواست مشتریان صورت گرفت اما این کار به این سادگی ها هم صورت نگرفت. با اینکه قیمت ۸۶۰۰ کمتر از ۸۸۰۰ سایروکو است، اما کلیه قابلیت های ۸۸۰۰ را دارا می باشد، به علاوه اینکه ابعاد آن مناسب تر از ۸۸۰۰ است. این پائین تر بودن قیمت فقط به دلیل این است که کمی دیرتر از ۸۸۰۰ سایروکو وارد بازار شد و از نظر قابلیت های جانبی در ردیف پائین تری قرار گرفته است. برای افرادی که گوشی ۸۸۰۰ دارند با تعویض آن با ۸۶۰۰ ضرر نمی کنند اما پیشنهاد می کنیم هرگز ۸۸۰۰ خود را با ۸۹XX تعویض نکنید چون کاملاً یکسان بوده و در یک خانواده هستند و احتمالاً ضرر خواهید کرد.

● نام گذاری این مدل

خیلی از مردم تا قبل از اعلام رسمی نوکیا، فکر می کردند Luna نام کد تجاری این گوشی است، اما این نام اصلی گوشی برای برجسته کردن ومشخص شدن آن در میان انبوه محصولات نوکیاست، البته نوکیا قبلاً هم از نام های اشخاص برای محصولاتش استفاده کرده بود. این شکل نامگذاری در مدت زمان خاصی صورت می گیرد و پس از آن به صورت سری ها یا دسته بندی های عددی نامگذاری صورت می گیرد. البته یک نوع دسته بندی هم براساس مشخصات گوشی است مثلاً ۶۵۰۰ Classic که با ۶۵۰۰ Slider کاملاً متفاوت است. این کار نوکیا از جهاتی شبیه طبقه بندی و نامگذاری گوشی های سونی اریکسون است مثلاً سری W یا سری Walkmanهای سونی اریکسون قابلیت های خاص پخش موسیقی را دارند که یکی از ویژگی های خاص این گوشی هاست.

Luna"" بر اساس تاریخچه ی یونان، نام الهه مهتاب است که اغلب با نام Selena شناخته می شود. این افسانه ماجراهای جالبی را برای دوستداران اسطوره های یونانی که نسبت به اتفاقاتی که برای Latonia و دخترش افتاد و یا داستان عشق Endymion وLuna چوپان، کنجکاو وعلاقه مندند، به همراه دارد. همچنین Luna به عنوان نماد ابراز عشق و قدرت در زیر نور ماه شناخته شده است. وقتی Selena به دلیل عارضه قلبی می میرد، تصاویر زیبایی با نور ماه در چشمانش نقش می بندد. احتمالاً طراحان ۸۶۰۰ هدفشان انعکاس درخشش نور ماه در این گوشی زیبا بوده است.

روز مقدس الهه Luna روز دوشنبه است و درلاتین این روز با نام Lunae dies نام گذاری شده است. شاید یکی از دلایل نامگذاری Monday (دوشنبه) در انگلیسی برگرفته از Moon d ay یا روز ماه باشد. البته اکثر روزهای هفته در زبان لاتین و انگلیسی با نام الهه ها ی مختلف نامگذاری شده اند. این گوشی با نام یک الهه نام گذاری شده و به همین دلیل بیشتر مورد توجه خانم ها قرار می گیرد و زنانه تر از۸۸۰۰ است. بنا براین می توان انتظار داشت گوشی های دیگری از سری ۸۰۰۰ نوکیا با نام خدایان و الهه های باستان نام گذاری شوند.

● طراحی، ساختار و شباهت ها

بزرگترین مشکل ۸۸۰۰، عمر کم باتری آن است که به دلیل پوشش فلزی گوشی، انرژی زیادی از باتری صرف دریافت و ارسال سیگنال های مخابراتی می شود. در ساختار ۸۸۰۰ امکان استفاده از ماده دیگری بجای فلز امکان پذیر نبود، اما این مشکل در ۸۶۰۰ به شکل جالبی حل شده بطوریکه قسمت پائینی Luna از جنس شیشه بسیار فشرده است. در نگاه اول به نظر می رسد این بخش مانند ۸۸۰۰ از استیل ضد زنگ است اما هنگامی که گوشی شروع به زنگ خوردن می کند درخشش دکمه های صفحه کلید در زیر این بخش شیشه دیدنی است. سختی این شیشه قابل قبول است و با زمین افتادن نمی شکند. تا قبل از این موتورولا هم در گوشی KRZR از شیشه استفاده کرده بود اما این لایه ی شیشه ای فقط صفحه نمایش را پوشانده و به عنوان یک خصوصیت تزئینی و زیبایی گوشی بود.

بدون شک باید منتظر عکس العمل کاربران Luna در مورد سادگی استفاده از بخش شیشه ای و دوام آن باشیم اما تاکنون نکته ی منفی ای در مورد آن دیده نشده است. بدنه اصلی گوشی از جنس استیل ضد زنگ است که با جنس بخش پائینی شیشه ای گوشی که خیلی نرم ولطیف است کاملاً متفاوت به نظر می رسد. علت این تفاوت پوشش جلوگیری کننده از ایجاد لکه روی آن است. بخش فلزی داخلی عرق صورت یا لکه اثر انگشت را جذب نمی کند اما بخش شیشه ای رویی به شدت اثر انگشت را جذب می کند وشما را مجبور می کند دستمال مخملی درون جعبه را بیرون آورده و آن را تمیز کنید.

در حال حاضر گوشی دیگری با این نوع پوشش و استیل در بازار موجود نیست و فقط یک مورد آن هم mobiado luminoso را می توان نام برد که سطح آلومینیومی آن با ماده پودر مانندی پوشیه شده است. این گوشی و Luna از لحاظ فنی اشتراک زیادی دارند ومبنای هر دوی آن ها مدل ۶۲۳۳ نوکیاست.

جزئیات طراحی ۸۶۰۰ بسیار چشمگیر و جذاب است و آن را هر چه بیشتر مورد توجه قرار می دهد. پوشش فلزی بلندگوهای گوشی و دکمه تنظیم صدای آنکه با یک لایه کروم پوشیده شده بسیار چشم نواز است. در حال حاضر ۸۶۰۰ فقط در رنگ مشکی ارائه می شود و آن هم به دلیل وجود بخش شیشه ای آن است، اما اگر نوکیا بتواند راه حلی برای ارائه این گوشی بخصوص در رنگ های جذاب و تک بیاید، بیش از پیش مورد استقبال قرار خواهد گرفت. برای فهمیدن اینکه جنس بدنه از استیل ضد زنگ است فقط یک راه وجود دارد؛ و آن هم دیدن این بخش است باید درب پشت باتری برداشته شود که البته دکمه باز کننده آن درست چپ قرار گرفته و کافیست کمی فشرده شود. برای دوباره بستن درب باتری حتماً باید حالت کشویی گوشی باز باشد.

ابعاد این گوشی ۱۵/۹?۴۵?۱۰۷ میلی متر بوده و وزنی در حدود ۱۴۰ گرم دارد. این در حالیست که ابعاد ۸۸۰۰ در حدود ۱۷/۵?۴۵?۱۰۷ میلی متر و وزن آن ۱۳۸ گرم است. اما در کل تفاوت زیادی از لحاظ اندازه و وزن با هم ندارند.

جالب اینجاست که در حالت باز بودن کشوی گوشی، ۸۶۰۰ به اندازه ۰.۵ سانتیمتر کوتاهتر از ۸۸۰۰ است اما کارکردن با آن بسیار راحت است. این چند میلی متر کاهش قد با استفاده از یک شیب و تورفتگی در روی درب ۸۶۰۰ ایجاد شده است.

مکانیسم باز شدن کشوی گوشی به راحتی کارکرده و خیلی خوب و مناسب می باشد و در هنگام باز شدن صدای کمتری نسبت به ۸۸۰۰ تولید می کند.

● باتری

باتری این گوشی لیتیومی از مدل BP-۵M و با ظرفیت ۹۰۰ میلی آمپر ساعت می باشد. سازنده گوشی ادعای ۱۰ ساعت کار در حالت آماده باش و ۳/۷ ساعت صحبت را کرده است. البته در مورد ۸۸۰۰ نیز چنین ادعایی شده بود اما در واقعیت شارژ گوشی به اندازه ی ۱ روز دوام می آورد. البته باتری ۸۸۰۰ ظرفیت ۷۰۰ میلی آمپر در ساعت را دارد. افزایش ظرفیت باتری و مواد سازنده ومتفاوت باعث شده تا عمر باتری گوشی بیشتر باشد. در کل می توان گفت عمر این باتری ۱۰% از ۸۸۰۰ بیشتر است و در حدود گوشی سیروکواست.

● صفحه نمایش

صفحه نمایش ۸۶۰۰ از نوع QVGA و با تکنولوژی TFT است که قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ مختلف را با رزولوشن ۲۴۰?۳۲۰ پیکسل دارد. متاسفانه صفحه نمایش این گوشی قابلیت تنظیم روشنایی بصورت خودکار را که در کاهش مصرف باتری تاثیر زیادی می گذارد، ندارد و همیشه نور پس زمینه صفحه نمایش بطور یکنواخت ومعمولی است. البته کاربر می تواند نور پس زمینه را غیر فعال کند که در این صورت نوشته های روی صفحه فقط با نگه داشتن گوشی در زوایای خاصی قابل دیدن هستند. علاوه بر این می توان صفحه نمایش را کاملاً خاموش کرد که دراین صورت چیزی روی صفحه دیده نمی شود. بدلیل وجود پوشش آینه ای روی صفحه نمایش در زیر نور خورشید هم می توان به راحتی صفحه و نوشته های روی آن را مشاهده کرد.

● حافظه

حافظه داخلی گوشی ۱۲۸ مگابایت است. از لحاظ فنی می توان ۸۶۰۰ و ۶۲۳۳ را در یک سطح دانست وهر دو دارای خصوصیات تکنیکی مشترکی هستند. ۸۶۰۰ نیز جزو گوشی های سری ۴۰ با نسخه ۳ است که ویژگی های استاندارد زیادی را داراست.

● سوکت های USB، بلوتوث و . . .

▪ USB

۸۶۰۰ دارای اسلات Micro USB است که نسبت به اسلات Mini USB باریکتر است. به زودی Micro USB به یک اسلات استاندارد برای لوازم خانگی و به خصوص گوشی های موبایل تبدیل خواهد شد. هر چند د رحال حاضر خرید کابل Micro USB از خرده فروش ها کار سختی است، اما این نوع کابل در بیشتر بسته ها ی خریداری شده وسایلی مثل MP۳ Player وجود دارد. این گوشی دارای USB نسخه ۲.۰ است که سرعت انتقال اطلاعات با آن در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوبایت در ثانیه می باشد. از لحاظ سرعت کمی کندتر از گوشی موتورولا RAZR۲ V۸ که آن هم از اسلات Micro USB بهره می برد. با اتصال کابل USB سه حالت مختلف را می توان انتخاب کرد: USB Mass Storage ، PC Studio و Modem، که با انتخاب هر کدام گوشی شروع به شارژ شدن می کند. در این گوشی از حالت MTP پشتیبانی نمی شود و تراک های موسیقی باید به صورت دستی به روی گوشی منتقل شوند.

▪ بلوتوث

این گوشی دارای بلوتوث نسخه ۲.۰ به همراه EDR است و از پروفایل های زیر پشتیبانی می کند:

ـ Dial-up Networking Profile

- Generic Access Profile

ـ Generic Object Exchange Profile

ـ Object Push Profile

ـ Serial port Profile

- Hands free Profile

ـ Headset Profile

ـ Synchronization Profile

ـ Profile Basic Image

ـ Profile File Transfer

ـ Profile HID (host)

ـ Stereo Advanced Audio Distribution Profile

ـ Advanced Audio/video Remote conference Profile

اتصال بلوتوث به سادگی صورت گرفته و تنظیمات خاصی ندارد، در حالت هدست استریو هم به خوبی عمل می کند.

● جک ۲/۵ میلیمتری صوتی

معلوم نیست ایده ایجاد جک ۲/۵ میلیمتری از کجا آمده، اما شاید بدلیل برخی ویژگی های هدست وجود آن نیاز باشد. در این گوشی فقط یک پورت وجود دارد وهمه اتصالات از همین پورت صورت می گیرد. برای هدفون هم اسلات خاصی در نظر گرفته نشده است.

● کارایی

۸۶۰۰ همانند ۶۲۳۳ از گوشی های سری ۴۰ نسخه ۳ نوکیاست که از لحاظ کارایی با ۸۸۰۰SE بسیار متفاوت است. سرعت اجرای برنامه ها و کار با منوها نسبتاً خوب است و مشکلی از این لحاظ وجود ندارد.

● دوربین

دوربین گوشی از نوع CMOS و ۲ مگاپیکسلی است که البته نسبت به استانداردهای امروزی دوربین های موبایل، چیز خاصی نیست اما می توان گفت کارایی خوبی دارد. شاید بتوان گفت نوکیا قصد نداشته روی دوربین گوشی سرمایه گذاری زیادی انجام دهد و به دوربین به چشم یک مشخصه اختیاری نگاه می کند. و به همین دلیل ماژول دوربین ۸۶۰۰ ارزانترین وساده ترین بخش آن است که عکس هایی با کیفیت کمی بالاتر از حد متوسط تولید می کند.

رزولوشن های قابل عکس برداری با دوربین عبارتند از:

ـ ۱۶۰۰?۱۲۰۰

ـ ۱۲۸۰?۹۶۰

ـ ۶۴۰?۴۸۰

ـ ۳۲۰?۲۴۰

ـ ۱۶۰?۱۲۰

دو رزولوشن آخر برای گرفتن عکس هایی که بتوان به عنوان عکس پس زمینه استفاده کرد، قرار داده شده اند. سه نوع فشرده سازی JPEG برای عکسها وجود دارد: ساده، معمولی و خیلی زیاد. بهتر است برای گرفتن عکس های خوب تنظیمات رزولوشن را روی بیشترین اندازه قراردهید. صدای شاتر دوربین قابلیت قطع شدن دارد. امکان زوم دیجیتالی تا ۸ برابر وجود دارد. عکس ها را می توان روی حافظه داخلی ذخیره کرد.

● فیلمبرداری

امکان فیلم برداری با فرمت ۳GP و رزولوشن های ۱۲۸?۹۶ یا ۱۷۶?۱۴۴ پیکسل وجود دارد. می توان برای فیلم ها محدودیت تعیین کرد اما امکان ضبط فیلم بدون محدودیت و تا جائیکه حافظه داخلی خالی داشته باشیم وجود دارد. همچنین امکان اعمال افکت روی عکس یا فیلم وجود دارد.

● تم، برنامه و بازی

۴ بازی از پیش نصب شده روی گوشی وجود دارند که عبارتند از High Roller Casino، Soccer ۳D و ۳D Golf Tour. کاربر می تواند بازی ها و برنامه های دیگری را نیز نصب کند اما حجم فایل های jar برنامه های Java نباید بیشتر از ۱ مگابایت باشد. د رمنوی برنامه ها، برنامه هایی مثل Converter II، World Clock و Presenter وجود دارند. همچنین Luna دارای ۷ تم بسیار جذاب از پیش نصب شده می باشد.

● درنهایت

صدای پلی فونیک ۶۴ کاناله این گوشی تقریباً مناسب شنیدن در هر شرایطی است و از این لحاظ شبیه بسیاری از گوشی ها ی این نسل است. قدرت لرزاننده گوشی در هنگام Silent بودن متوسط است اما حتی اگر گوشی درون جیب هم باشد قابل حس کردن است. قیمت آن از قیمت ۸۸۰۰، به دلیل تغییر در مواد سازنده کمتر است اما در کل Luna نسبت به ۸۸۰۰ در سطح بالاتری قرار می گیرد. برخلاف ۸۸۰۰ که بیشتر مردانه به نظر می رسید و خریداران آن هم بیشتر آقایان بودند، Luna توجه بسیاری از خانم ها را نیز جلب خواهد کرد.