سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
اگر با هیچ روشی لاغر نمی شوید این مقاله را حتما بخوانید
از روند یکنواخت ورزش و تمرین برای تناسب اندامتان خسته شده اید؟ با روش های زیر، ورزش را برای خودتان سرگرم کننده کنید و از یکنواختی دربیایید.
۱ - بهانه نیاورید
مهمترین بخش رسیدن به تناسب اندام این است که برایش بهانه تراشی نکنیم. همه ما بهانه می آوریم که وقت نداریم و سعی می کنیم در لاکمان بمانیم و ورزش نکنیم. ولی هیچ بهانه ای برای مراقبت از سلامتی پذیرفته نیست. در مقابل به این فکر کنید که اگر ورزش نکنید چه بلایی سرتان می آید. وقتی به نقطه مقابل فکر می کنید، بهانه ها محو می شوند.
۲ - منعطف باشید
حتماً لازم نیست که یه بار در روز به شدت ورزش کنید. این زمان را به دو بخش تقسیم کنید و دوبار در روز ورزش های سبکتری انجام دهید. بدین ترتیب نتایج بهتری می گیرید و زمان انجام مسئولیت های دیگر را هم خواهید داشت.
۳ - هر تمرینی بهتر از هیچی است
اگر مثل بقیه خانم ها هستید که یک ساعت وقت برای ورزش ندارید، پس حتماً کلاً بی خیالش می شوید. برای چه؟برای ۵ دقیقه خواب بیشتر در رختخواب گرم و نرمتان. حتی اگر هر روز فقط بیست دقیقه ورزش کنید، خیلی فرق دارد با اینکه اصلاً ورزش نکنید. همیشه کاچی به از هیچی است.
۴ - ورزش را به عادت تبدیل کنید
تناسب اندام و فیتنس یک چیز لوکس و تجملی نیست. یک ضرورت است. اگر به ورزش به عنوان یکی از عادات مهم سلامت خود بیندیشید، برایتان درست مثل مسواک زدن می شود.
۵ - هدفی تعیین کنید
وقتی ورزشی را شروع می کنید و آن را ادامه می دهید، انگیزه نقش مهمی می یابد. هدفتان را بنویسید و جایی مثلاً روی یخچال یا آینه دستشویی بچسبانید. چه هدفتان این باشد که کلسترول تان را پایین بیاورید، چه این باشد که یک سایز کم کنید، دنبال کردن هدف بهترین راه برای ادامه ورزش است.
۶ - به هیچ وسیله ای نیاز نیست
وسایل لازم برای رفتن و عضو شدن در یک باشگاه باکلاس را ندارید؟ اشکالی ندارد. چون اغلب تمرین های تناسب اندام به باشگاه رفتن، تجهیزات ورزشی یا پول نیاز ندارند. این نوع تمرین ها یک مزیت دیگر دارند و آن اینکه در هر زمانی می توانید آنها را انجام دهید و لازم نیست حتماً به باشگاه بروید.
۷ - وقفه نیندازید
وقتی بطور دائمی و ادامه دار ورزش نمی کنیم، فیتنس کلاً از رادارمان خارج می شود. برای ادامه ورزش باید برنامه ریزی کنید که حداقل سه روز در هفته ورزش کنید. بدین ترتیب می توانید آهسته و پیوسته پیش بروید.
۸ - حواستان را جمع کنید
وقتی با تردمیل تمرین می کنید، امکان ندارد با تماشای تلویزیون، چت کردن با دوستان، گوش دادن به رادیو و موسیقی یا غیره... حوصله تان سر برود. یک فعالیت برایتان کافی نیست؟ نیرویتان را جمع کنید و انگیزه بیشتری بیابید.
۹ - آهسته شروع کنید
اگر در ابتدا با ورزش های سنگین و سریع شروع کنید زود ناامید می شوید یا به خودتان صدمه می زنید. ولی اگر آهسته شروع کنید و به تدریج سخت ترش کنید، برایتان جالب می شود.
۱۰ - یادداشت برداری کنید
با نوشتن نحوه تمرین روزانه خود (مدت زمان و مقدار وزنه هایی که برداشتید) می توانید به مرور متوجه پیشرفت خود شوید.
۱۱ - لباس درست و مناسب بپوشید
لوازم جدید ورزشی نه تنها باعث می شوند خوب به نظر برسید، بلکه نمی گذارند تاول بزنید، بوی عرق بگیرید و به شما حس خوبی می دهند. همه اینها باعث می شوند که ورزش کردن برایتان جذابتر شود.
۱۲ - بیش از حد تمرین نکنید
خوب است که انسان بطور منظمی متعهد به ورزش کردن باشد، ولی اگر هر روز ساعت ها در باشگاه خودتان را خسته کنید، برایتان خسته کننده می شود. وقتی تمرین می کنید در عضلاتتان پارگی های کوچکی ایجاد می شود. وقتی این پارگی ها جوش می خورند در واقع توده عضله و نیروی شما افزایش می یابد. ولی حتماً باید بین ورزش ها و تمرین ها، زمان کافی برای ریکاوری به عضلات بدهید. درمان آن چیست؟ یک قدم از برنامه ورزشی عقب بکشید یا در طول هفته روی عضلات مختلف کار کنید. بدین ترتیب هر روز به کل عضلات فشار نمی آید و بقیه عضلات استراحت می کنند.
۱۳ - اهداف کوچک تعیین کنید
وقتی برای خودتان هدف تعیین می کنید که مثلاً ۲۰ کیلو کم کنید، این خیلی دور از دسترس به نظر می رسد. ولی وقتی هدف خود را به بخش های کوچک تقسیم می کنید، دست یافتنی تر به نظر می رسند. مثلاً پیش خودتان بگویید در این مدت فقط دو سه کیلو کاهش وزن بدهم. یا مثلاً روزی نیم ساعت با تردمیل کار کنم. رسیدن به اهداف کوچک باعث می شود که سریعتر پیشرفت کنید و مانند دوی ماراتن به تدریج به اهداف بزرگ برسید.
۱۴ - به خودتان پاداش بدهید
با پاداش های سالم موفقیت ها و پیروزی هایتان را جشن بگیرید. بجای آنکه شام بیرون بروید، بروید پیاده روی یا دوچرخه سواری.
۱۵ - دوست پیدا کنید
برای بعضی انسان ها، تنها ورزش کردن سخت است. با دوستی شروع به تمرین کنید که متعهد به ورزش کردن باشد و تنها ورزش نکنید. بعضی خانم ها دوست دارند در مورد چارت و پیشرفت خود با دوست شان حرف بزنند. همیشه یک دوست در ورزش و برنامه ریزی ورزشی به ما کمک می کند و از ما حمایت می کند.
۱۶ - از مرزها بگذرید
تا بحال فکر کرده اید که چرا وقتی یک بچه دبیرستانی بودید آنقدر هیکل تان خوب بود؟ فقط بحث متابولیسم نیست. شما ورزش می کردید، می دویدید و با دوستانتان مسابقه می دادید. ورزش وسیله ای برای رسیدن به خط پایان بود. ولی خیلی از ما از آن به بعد دیگر ساعتمان را برای زود بیدار شدن کوک نکردیم. مسابقه دادن باعث می شود که هدفی پیدا کنید و برای رسیدن به آن هر روز تمرین کنید و قدم کوچکی بردارید. رسیدن به خط پایان به شما شور و شوقی می دهد که ورزش کردن را تبدیل به سبک زندگی تان کنید.
۱۷ - آن را با چیزهای دیگر درآمیزید
اگر شما هم مثل اکثر خانم ها باشید، قطعاً روتین های خاصی دارید (شنبه ها می روید آرایشگاه، جمعه ها می روید سونا و شنا و ...). ولی روتین های سخت گیرانه باعث می شود که در تناسب اندام شما هرج و مرج ایجاد شود. انجام دادن تمرین های یکنواخت در همه روزهای هفته باعث می شود که عضلات و ذهنتان خسته شود. خیلی از خانم ها وقتی حوصله شان از کاری سر برود، دیگر آن کار را انجام نمی دهند. روند تمرین هایتان را گاهی تغییر دهید. تمرین های کششی را با قدرتی و غیره ترکیب کنید.
۱۸ - تفریح کنید
مهم نیست از چند استراتژی استفاده می کنید، ولی اگر تفریح نکنید به تناسب اندام نمی رسید. اگر از تمرین های سنتی لذت نمی برید، ورزش هایی که حالت بازی دارند را انتخاب کنید. بسیاری از باشگاه ها و مجموعه های ورزشی فعالیت های تفریحی هم ارائه می دهند. هیپ هاپ، یوگا، پیلاتس و کیک باکسینگ را هم امتحان کنید.
۱۹ - موزیک گوش دهید
موزیک روش بسیار خوبی برای آسان کردن تحمل سختی ورزش است. ولی گاهی انسان از موزیک گوش دادن هم حوصله اش سر می رود. پس نوع موزیک خود را نیز گاهی عوض کنید.
۲۰ - فیتنس گروهی
اگر مدتهاست که تنها ورزش می کنید، وقت آن است که فیتنس گروهی را نیز تجربه کنید. ورزش گروهی باعث می شود که حس اجتماعی شدن بیابید و انگیزه رفتن به باشگاه را داشته باشید. حتی گروه های فیتنس آنلاین نیز برایتان انگیزه ایجاد می کنند.
۲۱ - منظره را عوض کنید
گاهی اوقات بیرون بروید. دیوارهای باشگاه هم بالاخره برای انسان تکراری و یکنواخت می شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست