جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

نحوه از بین بردن عفونت هلیكوباكترپیلوری


نحوه از بین بردن عفونت هلیكوباكترپیلوری

از بین بردن عفونت هلیكوباكترپیلوری برخلاف اكثر عفونتها، بسیار مشكل می باشد و برای این كار لازم است كه چندین دارو و به طور همزمان مصرف شود.

از بین بردن عفونت هلیكوباكترپیلوری برخلاف اكثر عفونتها، بسیار مشكل می باشد و برای این كار لازم است كه چندین دارو و به طور همزمان مصرف شود. دلیل این امر آن است كه این عفونت در مخاط معده برای خود پناهگاههای ویژه‌ای درست می‌كند كه اكثر داروها نمی‌توانند به آن نفوذ نمایند. گفته شده است كه در طی ۱۰ سال گذشته، انواع مختلفی از درمانهای دارویی معرفی شده است كه اگر آنها به طور صحیح مصرف می شدند، حدود ۹۰ درصد افرادی كه از آنها استفاده كرده‌اند از دست این عفونت خلاص می‌شدند. شایعترین نوع درمانی كه امروزه در بریتانیا تجویز می‌شود، استفاده از سه نوع دارو به مدت یك هفته می‌باشد. دو تا از این داروها آنتی‌بیوتیك می باشند و داروی سومی، یك داروی متوقف كننده قوی ترشح اسید معده (مثل داروی اومپرازول) می‌باشد. اكثر درمانهایی كه امروزه برای از بین بردن عفونت هلیكوباكترپیلوری به كار می‌روند بی‌خطر هستند و فقط ممكن است مشكلات جزئی ایجاد نمایند، اما بعضی از آنتی‌بیوتیكها می‌توانند باعث تهوع، استفراغ و یا اسهال شوند. كامل كردن دوره درمان همانگونه كه پزشك تجویز می‌نماید. از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا شایعترین علت عدم موفقیت در درمان، عدم مصرف داروها به طور مناسب می‌باشد.

بعد از اینكه دوره درمان به پایان رسید، برای اینكه ببینیم كه آیا عفونت هلیكوباكترپیلوری ریشه‌كن شده است، باید یك آزمایش انجام دهیم (معمولاً آزمایش تنفسی اوره). حدود ۱۰

درصد افراد نیاز خواهند داشت كه درمان را دوباره تكرار كنند، زیرا در درمان اول، عفونت

هلیكوباكترپیلوری از بین نرفته است. گاهی اوقات حتی با چندین بار تكرار در درمان نیز

عفونت از بین نمی‌رود. در چنین مواردی معمولاً از درمانهای مختلف استفاده میشود. خیلی به ندرت ممكن است فردی كه با درمان عفونت هلیكوباكترپیلوری را ریشه‌كن كرده است دوباره به این عفونت دچار شود.

اگر بعد از درمان موفقیت‌امیز در ریشه‌كن كردن هلیكوباكترپیلوری، علایم بیماری باز هم باقی ماندند، ممكن است این علایم به علت چیز دیگری ایجاد شده باشند.

آینده هلیكوباكترپیلوری

احتمالاً هلیكوباكترپیلوری به مدت چندین هزارسال است كه در پستانداران وجود دارد و در بیشتر موارد به نظر می‌رسد ه این باكتری باعث مشكلی نمی‌شود. گرچه بدون شك این عفونت در بعضی موارد باعث بروز بیماری میشود، اما ممكن است برای عده‌ای دیگر، این باكتری سودمند باشد (هرچند هنوز این موضوع كشف نشده است). این مطلب مورد بحث بسیاری از پزشكان است و به همین علت است كه در افرادی كه دارای زخم معده یا اثنی‌عشر نیستند، توصیه نمیشود كه این عفونت را از بین ببرند. در آینده ممكن است دانشمندان موفق به كشف انواع هلیكوباكترپیلوری بد و خوب شوند و بنابراین خواهند توانست كه فقط انواع بد را از بین ببرند. همچنین امكان دارد كه بر علیه انواع بد این باكتری، یك واكسن ساخته شده و به كودكان زده شود تا از ابتلا به این عفونت پیشگیری كنند و در نتیجه باعث شوند كه بیماری زخم معده یا اثنی‌عشر ریشه‌كن گردد.