یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آزمون آمادگی جسمانی


آزمون آمادگی جسمانی

شما درباره آمادگی جسمانی خودتان چقدر آگاهی دارید

شما درباره آمادگی جسمانی خودتان چقدر آگاهی دارید؟ با شرکت در آزمون ۱۰سوالی زیر و مراجعه به پاسخنامه‌ای که در انتهای این آزمون آمده، اطلاعات خودتان را در این خصوص محک بزنید....

۱)کسی که وزنش ایده‌آل است و نیازی به کاهش وزن ندارد، مجبور نیست ورزش کند.

ـ صحیح/ غلط

۲) برای دستیابی به تناسب اندام، عضویت در یک باشگاه ورزشی و استفاده از لوازم ورزشی ضرورت دارد.

ـ صحیح/ غلط

۳) حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی و ورزش در روز توصیه می‌شود.

ـ صحیح/ غلط

۴) ورزش‌های لازم برای تناسب اندام شامل ورزش‌های ایروبیک یا هوازی، آمادگی عضلانی، ورزش‌های کششی و.... است.

ـ صحیح /غلط

۵) اگر پرتحرک هستید و ورزش می‌کنید، می‌توانید بدون محدودیت، غذا بخورید.

ـ صحیح /غلط

۶) فعالیت جسمانی منظم، نیاز به مصرف برخی داروها را کاهش می‌دهد.

ـ صحیح /غلط

۷) ورزش بعد از ۶۵ سالگی ضرورت ندارد.

ـ صحیح/ غلط

۸) بهترین راه برای رسیدن به تناسب اندام شروع برنامه‌های ورزشی است.

ـ صحیح/ غلط

۹) اگر انرژی کافی برای انجام فعالیت‌های جسمانی ندارید، بهتر است آن را متوقف کنید.

ـ صحیح/ غلط

۱۰) برای بهره‌مندی از مزایای فعالیت‌های جسمانی و ورزش بهتر است هرگز آن را قطع نکنید.

ـ صحیح/ غلط

● پاسخنامه

▪ غلط. فعالیت بدنی نقش مهمی در سلامت دارد. مهم نیست که وزن‌تان ایده‌آل باشد یا نه؛ در کنار داشتن وزن ایده‌آل، ورزش مزایای دیگری هم برای بدن دارد که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: ورزش خلق و خوی شما را بهتر می‌کند، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را در شما می‌کاهد، سبب تقویت عضلات قلب و عروق و حتی ریه‌های‌تان می‌شود و خواب راحت‌تر و حتی بهبود روابط جنسی شما را به دنبال خواهد داشت.

▪ غلط. لازم نیست برای داشتن بدنی خوش فرم و اندام زیبا، هزینه صرف کنید و لوازم ورزشی گران‌قیمت بخرید. اگر کمی دقت کنید، می‌توانید ببینید که ورزش‌های گروهی در پارک نزدیک محل زندگی شما انجام می‌شود. شما هم می‌توانید به این گروه بپیوندید. حتی می‌توانید با پیاده‌روی شروع کنید، از پله بالا و پایین بروید، از کتابخانه‌ها یا مغازه‌های فروش لوازم ورزشی یک سی‌دی آموزشی ورزش بخرید. ببینید چه مکان‌هایی را می‌توانید بدون اینکه سوار خودروشوید پیاده بروید و کارهای معمول خود را با قدم زدن انجام دهید.

▪ غلط. طبق توصیه‌های انجمن قلب آمریکا، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه، آن هم ورزش‌های آرام و سبک برای سالم ماندن کافی است. شنا و پیاده‌روی را پنج روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه انجام دهید. انجام این ورزش‌ها به همراه نرمش‌های کششی برای تقویت عضلات دو بار در هفته موجب سلامت شما می‌شود، البته اگر فرصت داشتید و بیشتر ورزش کردید که چه بهتر. اگر هم وقت نداشتید، ۳۰ دقیقه ورزش کنید. ۱۰ دقیقه در طول روز هم کافی است.

▪ صحیح. برنامه‌های آمادگی جسمانی شامل ورزش‌های هوازی یا همان ایروبیک، ورزش‌های کششی برای تقویت عضلات، قوای جسمانی و... است.

غلط. اگر از نظر جسمانی فعال هستید و تحرک کافی دارید، کالری بیشتری می‌سوزانید اما این دلیلی بر بی‌رویه غذا خوردن نیست. برای داشتن وزن ایده‌آل باید بین دریافت کالری و مصرف کالری تعادل برقرار کرد.

▪ صحیح. فعالیت‌های جسمانی برای همه افراد خوب است اما بیشترین مزیت را برای کسانی دارد که مبتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع دوم و فشارخون بالا هستند. فعالیت‌ جسمانی سبب کاهش قند و فشارخون می‌شود و حتی در بسیاری از بیماران نیاز به مصرف داروها را می‌کاهد.

▪ غلط. شما برای انجام فعالیت‌های جسمانی هرگز پیر نخواهید شد. با افزایش سن توده عضلانی به طور طبیعی کاهش پیدا می‌کند. اگر ورزش نکنید، عضلات شما با توده‌های چربی جایگزین می‌شوند. به علاوه، ورزش کردن با افزایش سن می‌تواند باعث تقویت قوای جسمانی، تعادل و هماهنگی اعضای بدن‌تان شود.

▪ غلط. افزایش فعالیت‌های بدنی بهترین راه سلامت ماندن شماست اما توجه کنید که ناگهان نباید به ورزش‌های سخت بپردازید. اگر برای مدتی ورزش را کنار گذاشته‌اید یا اصلا تاکنون ورزش نمی‌کردید، مثلا مبتلا به بیماری خاصی مثل ناراحتی قلبی، فشارخون بالا یا دیابت بوده‌اید، اول باید با پزشک خود مشورت کنید و از او اجازه بگیرید، سپس آهسته‌آهسته شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.

▪ غلط. اگرچه باید برای انجام فعالیت‌های بدنی انرژی کافی داشته باشید اما بدون فعالیت‌ بدنی هم انرژی نخواهید داشت.

▪ صحیح. حتی اگر سال‌های طولانی ورزش می‌کرده‌اید، در صورتی که دیگر ادامه ندهید آمادگی جسمانی شما به سرعت تحلیل می‌رود. پس به این کارتان ادامه دهید و هرگز زندگی بی‌تحرک را جایگزین زندگی پر از فعالیت و ورزش نکنید. در صورتی که به دلیل وجود بیماری مجبور به کنار گذاشتن ورزش شدید بعد از بهبود مجددا به آرامی و تدریجا ورزش را شروع کنید.

منبع: webMD



همچنین مشاهده کنید