پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
زنی سیاستمدار از گرجستان
«نینو برجاندز» (Nino Burjanadze) متولد ۱۶ جولای ۱۹۶۴ یكی از سیاستمداران و حقوقدانان زن گرجستانی است. او اخیراً منصب سخنگوی پارلمان گرجستان را به عهده گرفته است.
«برجاندز» در شهر «Kutuisi» گرجستان به دنیا آمد پدرش آنزر برجاندز «Anzar Burjanadze» نام دارد. در سال ۱۹۸۶ از دانشكده حقوق Tbilisi فارغ التحصیل شد و در سال های ۱۹۸۶ تا ۱۹۸۹ در دانشگاه مسكو مشغول به تحصیل و دانش آموختن شد و توانست در سال ۱۹۹۰ دكترای خود را در رشته حقوق بین الملل كسب كند و از سال ۱۹۹۱ به سمت استادیاری دانشكده حقوق بین الملل در دانشگاه «Tbilisi» منصوب شد. او به عنوان كسی كه با غرب موافق بود خواست كه گرجستان هرچه زودتر به اتحادیه اروپا و NATO بپیوندد.
در نخستین انتخابات پارلمانی گرجستان در سال ۱۹۹۵ او برای سمت معاون رئیس جهمور در انجمن پارلمانی OSCE تعیین شد. در سال های ۲۰۰۲-۲۰۰۱ «برجاندز» به سمت رئیس انجمن پارلمانی گروه اقتصادی دریای سیاه برگزیده شد. او همچنین عضو ثابت گروه اتحادیه شهروندی بود كه رئیس جمهور وقت آن زمان «ادوار شوارنادزه» بود كه حمایت های مالی فراوانی از سوی پدر او را یاری می كرد زیرا پدرش یكی از افراد متمول گرجستان است. قبل از انتخاب او به عنوان سخنگو او رئیس كمیته حقوقی پارلمان گرجستان بود تا سال ۱۹۹۹ و چند بار به سمت ریاست كمیسیون پارلمانی امور خارجی گرجستان برگزیده شد. او همچنین توسط حزب سنت گرای گرجستان برای سمت سخنگویی این حزب نیز چندین بار نامزد شد. اگرچه او در رابطه مشكلات در مقابل كشورهای خارجی به ویژه روسیه به شوارنادزه كمك كرد و هیچ گاه از حمایت های خود نسبت به او دریغ نكرد اما با مشاهده انحرافات و نالایقی های سیاست های دولت داخلی مقابله و سخنرانی بر ضد آنها را شروع كرد و از اتحادیه شهروندی به ریاست شوارنادزه استعفا داد و یك حزب اپوزیسیون به نام حزب دموكرات برجاندز را پایه گذاری كرد.
بعد از تقلب كردن دولت و دست بردن در انتخابات پارلمانی ۲ نوامبر ۲۰۰۳ او به یك اپوزیسیون دیگر پیوست. شروع كرد به افشا كردن رسوایی آنها در رابطه با انتخابات و همچنین تظاهراتی را ترتیب داد كه همگی تلاش ها بر ضد «شوارنادزه» انجام می شد. قانون اساسی گرجستان مسئولیت های «شوارنادزه» را بعد از استعفای او به «برجاندز» محول كرد. از اقدامات اولیه او درخواست برای یك اتحاد و پیوستگی ملی بود و همچنین حالت فوق العاده ای را كه «شوارنادزه» اعلام كرده بود لغو كرد. او همچنین تلاش های زیادی كرد تا بتواند كشوری را كه برای مدت طولانی تحت یك سیاست آشفته بوده است را سامان ببخشد و به آن ثبات دهد. او جزو كاندیدهای ریاست جمهوری شد و در سال ۲۰۰۳ او یكی از ۳ كاندیدهای گرجستان است كه بیشترین آرا را به خود اختصاص داده بود. اما در ۴ ژانویه سال ۲۰۰۴ «میخائیل ساكاشویلی» اكثر آرا را به خود اختصاص داد و توانست به ریاست جمهوری گرجستان برگزیده شود. برجاندز با «بادری بیتساز» كه تا فوریه سال ۲۰۰۴ او نیز یكی از فعالان دولت بود ازدواج كرد و آنها صاحب دو فرزند پسر هستند.
مهوش مقدسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست