چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تب در شیرخواران
بدر مورد کودکان بزرگتر از یک سال به نمودار۱۴ ، تب در کودکان مراجعه کنید. تب عبارت است از بالارفتن غیرطبیعی دمای بدن تا۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر از آن. شیرخوار مبتلا به تب، پیشانی گرم و احتمالاً ظاهری ناخوش و بدخلق خواهد داشت. در صورتی که فکر میکنید فرزندتان ناخوش است، دمای بدن او را اندازه بگیرید (به مبحث اندازهگیری دمای بدن شیرخوار مراجعه کنید). تب بالا میتواند موجب تشنج شیرخوار شود که از اورژانسهای پزشکی است (به مبحث تشنج ناشی از تب در شیرخواران و کودکان مراجعه کنید) در صورت ابتلای شیرخوارتان به تب، اقداماتی را برای کاهش آن انجام دهید .
اندازهگیری دمای بدن شیرخوار
برای اندازهگیری دمای بدن شیرخوار از یک دماسنج استاندارد استفاده کنید. مخزن (سمت فلزی) دماسنج را زیربغل شیرخوار قرار دهید. همچنین میتوان از دماسنجهای مخصوص گوش برای اندازهگیری دمای بدن استفاده کرد که در آن صورت آن را در گوش شیرخوار قرار میدهند (به مبحث اندازهگیری دمای بدن کودک مراجعه کنید). هیچ وقت نباید دماسنج شیشهای را در دهان شیرخوار قرار داد.
توضیحات تب پس از واکسیناسیون
برخی از شیرخواران و خردسالان پس از واکسیناسیون دچار تب خفیفی میشوند. واکسیناسیون معمول طبق برنامه در زمان تولد و در سنین۱/۵ و ۳ و ۴/۵ و ۹ و ۱۵ ماهگی و ۴-۶ سالگی انجام می شود. در صورت ابتلای شیرخوار به تب پس از واکسیناسیون، باید از مهارتهای کمک کننده برای کاهش تب استفاده کنید (به مبحث کاهش تب مراجعه کنید). در صورتی که تب به بیشتر از۳۹ درجه سانتیگراد برسد یا شیرخوار علایم دیگری مثل گریه غیرطبیعی یا جیغ مانند داشته باشد، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین در صورت عدم موفقیت مهارتهای کمک کننده برای کاهش تب با پزشک خود مراجعه کنید. در صورت ایجاد ناخوشی در فرزندتان پس از واکسیناسیون، قبل از زدن واکسن های بعدی، این نکته را به پزشک یا هر فرد دیگری که واکسن را تزریق می کند اطلاع دهید تا شما را درباره نحوه مقابله با علایمی که ممکن است ایجاد شوند، راهنمایی کند. اگر فرزندتان در زمان واکسیناسیون تب داشته باشد، باید واکسن زدن را تا بهتر شدن حال او به تأخیر انداخت.
تشنج ناشی از تب در شیرخواران و کودکان
تشنج ناشی از تب، نوعی تشنج است که برخی از کودکان در سنین بین ۶ ماهگی تا ۵ سالگی به آن مبتلا می شوند. افزایش ناگهانی دمای بدن باعث شروع تشنج می شود که این مشکل اغلب در ابتدای شروع یک بیماری تبدار رخ می دهد. در طی تشنج، کودک ممکن است:
هوشیاری اش را از دست بدهد.
به شدت دچار پرش یا لرزش شود.
موقتاً تنفس نکند یا نفس های عمیق بکشد و در نتیجه پوستش کبود شود.
کنترل ادرار یا مدفوع را از دست بدهد.
سیاهی چشمهایش به سمت بالا برود. تشنج ناشی از تب معمولاً کمتر از ۵ دقیقه طول می کشد. این تشنج ها هرچند ترسناکند اما اغلب خطرناک نیستند. نزدیک به یک سوم از کودکانی که به تشنج ناشی از تب مبتلا می شوند، در عرض ۶ ماه مجدداً تشنج خواهند کرد. بیشتر این کودکان،ف دیگر پس از ۵ سالگی تشنج نخواهند داشت. در موارد نادر، تشنج ناشی از تب نشانه ای از بروز صرع در آینده است. شاید با کاستن از دمای بدن کودک بتوان از ایجاد تشنج ناشی از تب پیشگیری کرد (به مبحث کاهش تبمراجعه کنید). در صورت مبتلا شدن شیرخوار به تشنج ناشی از تب، لباسهای اضافی او را درآورید و سعی کنید با اسفنجی که در آب ولرم خیسانده اید، دمای بدن شیرخوار را کاهش دهید. در اطراف شیرخوار اجسام نرمی مثل بالش قرار دهید تا مانع از صدمه او شود. پس از پایان تشنج، شیرخوار را در وضعیت رو به بهبود قرار دهید. ممکن است شیرخوار مدت کوتاهی بعد از آن به خواب برود. در صورت ابتلای شیرخوارتان به تشنج با پزشک خود تماس بگیرید و در صورتی که تشنج بیش از ۵ دقیقه طول کشید، آمبولانس درخواست کنید.
هشدار
نشانههای خطر:
در صورت ابتلای شیرخوار به تب و همراهی آن با هر یک از علایم زیر فوراً آمبولانس درخواست کنید. خوابآلودگی بیش از حد نقاط پوستی مسطح به رنگ قرمز تیره که با فشار دادن محو نمیشوند (به مبحث بررسی بثورات پوستی مراجعه کنید). تشنجی که بیش از۵ دقیقه طول کشیده باشد. امتناع شیرخوار از شیر خوردن به مدتی بیش از۳ ساعت (در شیرخواران زیر۳ ماه) یا بیش از۶ ساعت (در شیرخواران بالای۳ ماه).
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست