یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

خطر انتقال ایدز در انواع رابطه جنسی را می دانید؟


خطر انتقال ایدز در انواع رابطه جنسی را می دانید؟

فردی که در رابطه جنسی به عنوان مفعول قرار می گیرد میزان احتمال انتقال ویروس HIV نیز به وی بیشتر می شود.

یک عضو هیات رئیسه مرکز تحقیقات ایدز ایران نسبت به شیوع بیماری خطرناک ایدز از طریق تماسهای جنسی بویژه مقعد در کشور هشدار داد.

دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی شمار افراد شناخته شده مبتلا به ایدز در کشور را در حال حاضر حدود ۲۶هزار و ۵۰۰ نفر بیان کرد و افزود: انتقال ایدز با برقراری رابطه جنسی از طریق مقعد خیلی بیشتر قابل انتقال است. به گفته وی، درپی برقراری رابطه جنسی از طریق مقعد، احتمال انتقال بیماری ایدز از مرد به زن بیشتر است، حال آنکه انتقال این ویروس با برقراری رابطه جنسی از طریق دستگاه تناسلی از مرد به زن کمتر است.

دکتر حاجی عبدالباقی انتقال از راه دهانی را پائین ترین میزان انتقال ایدز دانست و در عین حال هشدار داد: در صورتی که در دهان فرد مبتلا به ویروس HIV زخم یا خراش هایی وجود داشته باشد خطر انتقال آن افزایش می یابد.

وی گفت: در صورتی که درجریان تماس جنسی، بیرون ریختن ترشحات جنسی رخ دهد از این طریق با جذب مخاط ، خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

به گفته این متخصص بیماری های عفونی، فردی که در رابطه جنسی به عنوان مفعول قرار می گیرد میزان احتمال انتقال ویروس HIV نیز به وی بیشتر می شود.

وی افزود: در شرایطی که افراد مجبور به برقراری تماس جنسی با فردی هستند استفاده از کاندوم اهمیت بسیار زیادی دارد. وی با بیان این که نحوه استفاده صحیح از کاندوم حتما باید یاد گرفته شود، تاکید کرد: بهتر است تا حد امکان با افراد نا شناخته به هیچ عنوان رابطه جنسی برقرار نشود. استاد رشته عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در صورت برقراری تماس جنسی با فردی ناشناخته حال بدون استفاده از کاندوم یا پاره شدن آن حین رابطه فرد باید خیلی سریع به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری مراجعه کند.

وی مهم ترین مسئله برای جلوگیری از ابتلا به ویروس HIV را خویشتنداری جوانان دانست و گفت: جوانان باید بدانند در مقابل درخواست های متعددی که به آنان می شود چطور ایستادگی ومقاومت کنند. استاد رشته عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران به والدین توصیه کرد با فرزندان خود رابطه دوستانه و صمیمی برقرار کنند تا در صورت ایجاد هر گونه مشکلی بتوانند به راحتی به آنها راهنمایی بدهند. به عقیده این استاد دانشگاه، برای آنکه جوانان خودشان را در شرایط پرخطر و در معرض ابتلا به این بیماری مزمن و مهلک قرار ندهند باید آموزش هایی به زبان ساده را فراگیرند.

وی با بیان این که جوانان باید قدرت نه گفتن را یاد بگیرند، هشدار داد: در مهمانی یا پارتی ها استفاده از مواد روان افزا، قرص های روانگردان، مشروبات الکلی و مواد مخدر منجر به از دست دادن قوه فکر و عقلانیت جوانان می شود. دکتر حاجی عبدالباقی گفت: والدین باید بدانند که با امر و نهی و تنبیه کردن فرزندان به نتیجه مطلوبی نخواهند رسید و با این کار ممکن است مشکلات خود وفرزندانشان بیشترشود.