پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
گسترش فروش پوشاک در فضای مجازی آیا میتوان به خریدهای اینترنتی اعتماد کرد تا به حال از تلگرام و اینستاگرام خرید کرده اید
اما این روزها بازار کلاهبرداری های مجازی نیز به نسبت رونق آن در میان مردم داغ است. یکی از حوزه هایی که خرید های تلگرامی مردم در آن افزایش یافته، حوزه پوشاک است. به خصوص خانم ها به پای ثابت خرید لباس های تلگرامی تبدیل شده اند. برای همه سلایق با هر توان مالی پوشاک وجود دارد و چون نظارت چندانی نیز روی کار این کانال ها نیست، لباس ها قابلیت اقناع کردن هر سلیقه ای را دارند. از کارمند بگیر تا بچه پولدارهای تهران، از قیمت 40 هزار تومان تا رقم های میلیونی تنها برای یک مانتو یا لباس شب. لباس هایی که بارها دیده اید و لباس هایی که حتی در خواب نیز ندیده اید. کساد شدن بازار پوشاک در آینده یکی از قوی ترین احتمالاتی است که در سایه افزایش فعالیت این کانال ها وجود دارد.
مدل هایی که قبلا در مجلات می دیدیم، حالا سر از این کانال ها درآورده اند و لباس های خوش آب و رنگ و شیک و گاها با مارک های معروف به تن می کنند که گاهی بیش از 100 یا 200 هزار تومان نیست. برای ایرانیان که این روزها رکورددار خرید لباس های مارک هستند، این کانال ها حکم بهشت را دارد. مشتریان اغلب می گویند که اگر بخواهند همین لباس را از مغازه تهیه کنند، بالای 400 هزار تومان برای آن ها هزینه خواهد داشت و خرید می کنند بی آنکه این پوشاک ممکن است دست دوم و حتی ناقل بیماری باشد. صاحبان این کانال ها کار خود را بلدند. وقتی پیام می دهی با حوصله و صبر جوابت را می دهند. قربان صدقه ات می روند و حتی با توجه به عکست، کمک می کنند که کدام لباس برازنده شماست. در مورد جنس آن توضیح می دهند و گاه حتی از افرادی که قبلا از آن ها لباس خریده اند و راضی بوده اند، اجازه می گیرند تا با شما صحبت کنند و خیال تان راحت شود. البته مشخص است که مورد آخر، بخشی از تبلیغات هدفمند کانال است و شاید اصلا مشتری ای در کار نیست اما هر چه که هست، هوشمندانه است. صاحبان این کانال ها، بلدند که اطمینان شما را جلب کنند و خیلی از آن ها حالا مشتری های ثابت خود را دارند، حتی اگر جنس با کیفیتی نداشته باشند.
پوشاک استفاده شده در شبکه های مجازی
زمانی بود که می شد قشر مرفه و ضعیف را از روی لباسی که می پوشند ، تشخیص داد. این روزها شاید خیلی از افراد، جزو طبقه متوسط یا ضعیف باشند اما پوشاکی که به تن دارند، سراپا مارک است. مردم از خورد و خوراک خود می زنند یا خانواده را تحت فشار قرار می دهند تا لباس هایی به تن کنند که چشم بقیه گرد شود. به همین دلیل بازار شبکه های مجازی برای فروش لباس هایی با قیمت کم اما راه انداز، داغ شده است. چندی قبل، رییس فدراسیون پوشاک و مد ایتالیا ضمن ابراز شگفتی از تمایل ایرانیان به استفاده از لباس های مارک، گفت که مردم ایران سالانه پنج میلیارد یورو لباس از برندهای خارجی خریداری می کنند. یعنی ایرانی ها سالانه 50 هزار میلیارد تومان لباس می خرند.
افراد به خصوص جوان تر ها حاضرند برای لباسی که برند داشته باشد، فارغ از اینکه جنس اصل است یا تقلبی، از خیلی از هزینه های خود بزنند. در این خصوص «علی فاضلی» رییس اتاق اصناف ایران معتقد است که نمی توان منکر تغییرات پیش آمده در نحوه خریدوفروش و افزایش تمایل به خرید های غیرحضوری در دنیای امروز شد. اما مشکل ما، فعالیت افرادی است که بدون مجوز نسبت به این کار اقدام کرده اند. فاضلی معتقد است که بیشتر این افراد، کالاهای خارجی را که به صورت کیلویی به ایران وارد شده، خریداری می کنند واین لباس ها را که حتی ناقل بیماری است، پس از اتوکشی و در برخی موارد شست وشو با قیمت های گران تر به فروش می رسانند. او معتقد است امکان نظارت بر تمامی شبکه های مجازی از طریق اتحادیه وجود ندارد و برخی از این افراد بی آنکه کمترین ردپایی از فروش فیزیکی به جای بگذارند و مجبور به پرداخت عوارض و مالیات باشند، این کار را انجام می دهند.
کانال هایی با کارگزار رسمی!
شبکه های مجازی ادعا می کنند که هزینه های گمرکی را حذف کرده اند و تبلیغات بسیاری از آن ها به این شکل است: «با عضویت در این کانال می توانید از لذت خرید آنلاین اجناس ترک بهره مند شوید. این روش با توجه به حذف هزینه های گمرکی، روش مقرون به صرفه و مطمئن محسوب می شود. همکاران ما در استانبول اجناس منتخب شما را در کوتاه ترین زمان درب منزل تحویل می دهند. برای آگاهی از وضعیت جنس خریداری شده، می توانید با کارگزار و نماینده رسمی ما در تهران یا استانبول تماس حاصل کنید» .
کارگزار رسمی که البته در تهران ساکن است و به گفته خودش در همین ولیعصر تهران کار چاپ انجام می دهد، به «قانون» می گوید که سفارش هایتان هفت روزه به دست تان خواهد رسید . کار اصلی من، گرفتن اقامت هست، اقامت نمی خواهید؟ بعد ادامه می دهد حالا علاوه بر لباس، لوازم آرایش هم داریم و قیمت ها مناسب است.
مثلا پالت برنزه مابلین را با 65 هزار تومان به دست تان می رسانیم». می پرسم از کجا می توانم مطمئن باشم که لباس ها با کیفیت هستند یا دست دوم نیستند؟ می گوید که لباس ها اتیکت دارند و خیال تان راحت باشد. این اجناس را با این قیمت نمی توانید پیدا کنید».
لباس های میلیونی!
برخی از این کانال ها با قیمت های نجومی و لباس هایی که به قول خودشان دست دوز است، فعالیت می کنند. برای مثال برای یک سارافون و دامن، یک میلیون و 200 هزار تومان قیمت گذاشته اند. سارافون 490 هزار تومانی و دامن 680هزار تومانی. یا سرهمی با آستین، 700 هزار تومان؛ در حالی که شاید برای تهیه آن 100 هزار تومان نیز هزینه نشده باشد. صاحبان این کانال ها اما برخورد متفاوتی دارند. مشتریان آن ها همان افرادی هستند که از پاساژهای خاص تهران خرید می کنند و حالا برای یک سارافون تلگرامی نیز حاضرند هزینه ای پرداخت کنند که حقوق یک ماه کارمندی عادی است. صاحبان این کانال ها قربان صدقه شما نخواهند رفت. به گونه ای برخورد می کنند که خودتان احساس خجالت کنید، یا بخرید یا بروید.
یکی از خانم هایی که شاهد این تبلیغات بوده می گوید:«من مانتو ۱۲ میلیون تومانی هم دیده ام اما باید یک دلیلی داشته باشد یا نه؟ بچه پولدارها بی دلیل می خرند، این ها هم نمی ترسند! می دانند مشتری دارند!قیمت می گذارند و فروش دارند». یکی از این لباس ها به راستی ساده است . ترکیب ساده و بلندی است با پارچه ای ساده، شامل یک سارافون و یک رویه بلند. سارافون 850 تومان و رویه 260 تومان. سابق بر این اگر قرار بود اجناسی را با این قیمت عرضه کنند، افراد حتما باید در پاساژهای خاص تهران و در مناطق پولدار نشین، بوتیک های شیک و میلیاردی داشتند تا مشتری های خاص داشته باشند. حال اما به لطف تلگرام، افراد از پرداخت اجاره میلیاردی این مغازه ها راحت شده اند و در یک صفحه مجازی، تجارت بی حساب و کتاب می کنند. عدم نظارت بر فعالیت صاحبان کانال های تلگرامی این روزها باعث شده که این فضا به بازار بی حساب و کتابی از انواع سلیقه ها و کلاهبرداری ها تبدیل شود. دست مردم در این فضا باز است، یک شماره ناشناس در اختیار می گیرند، یک کانال می سازند و پول در می آورند. همین اتفاق ساده اما آینده ای برابر با از رونق افتادن بازار صنف پوشاک کشور خواهد داشت.
روزنامه قانون
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست