چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024
غذایی سرشار از اسید آمینههای ضروری
مواد لازم
روغن زیتون:
۲ قاش سوپخوری
موسیر:
۱ عدد
قارچ:
۱۰۰ گرم
سیر:
۱ یا ۲ حبه
جعفری خردشده:
۱ قاشق چایخوری
تخممرغ :
۲ عدد
پیازچه خرد شده:
یکدوم قاشق سوپخوری
شیر کمچرب:
یک قاشق چایخوری
پنیر پیتزا:
یکدوم قاشق سوپخوری
نمک و فلفل:
به مقدار لازم
طرز تهیه
ساقه قارچها را بریده و کنار بگذارید. کلاهکها را خرد کنید. در ماهیتابه یک قاشقسوپخوری روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. موسیر را داخل آن بریزید و ۳ ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس قارچها را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. نمک آن را اندازه کنید و بعد سیر را نیز اضافه و خوب با هم مخلوط و ۵ دقیقه سرخ کنید تا قارچها نرم شود. سپس جعفری را داخل آن ریخته، نمک و فلفل آن را اندازه کنید. بعد از روی حرارت بردارید.
تخممرغها را داخل یک کاسه بشکنید و ۲۰ دقیقه آن را با یک چنگال بزنید. نمک و فلفل آن را به مقدار دلخواه بزنید و سپس ۲ قاشق سوپخوری شیر را به آن اضافه کنید و بعد پیازچهها را درون آن بریزید.
درون یک ماهیتابه دیگر، باقی روغنها را ریخته و روی حرارت بگذارید تا به اندازه کافی داغ شود. تخممرغها را داخل آن ریخته، ماهیتابه را بچرخانید تا پخش شود و یک لایه کف ظرف را به طور کامل بگیرد. میتوانید با یک قاشق نیز آن را صاف کنید تا به کنارههای ماهیتابه برسد.
قارچها را در وسط تخممرغها بریزید و پنیر را روی آن رنده کنید. کنارههای لایه تخممرغ را روی آن برگردانید و سرو کنید.
تخممرغ یکی از غذاهای ساده است و با آنکه حجم کمی دارد غنی از مواد غذایی مختلف است. تخممرغ حاوی ید و فسفر است که ید برای ساخت هورمونهای تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر استخوانها لازم است.
یک عدد تخممرغ متوسط که ۴۴ گرم وزن داشته باشد حاوی ۶۳ کالری است که بیشتر کالری این غذا از چربیها ناشی میشود. تخممرغ منبعی غنی از ریبوفلاوین، ویتامین ب۱۲، پروتئین و سلنیوم است. تنها اشکال تخممرغ این است که دارای چربی اشباع و کلسترول بالاست، به همین جهت مصرف بیش از مقدار آن برای افراد مبتلا به چربی خون و بیماریهای قلبی مضر است. مقدار توصیه شده تخممرغ در هفته ۳ ۲ عدد است. ارزش زیستی پروتئین تخممرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت و حبوبات غنیتر است. پروتئین تخممرغ دارای تمامی اسید آمینههای ضروری برای بدن است. بنابراین مصرف تخممرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا میشود.
بیشتر پروتئین تخممرغ در سفیده آن موجود است. تخممرغ از نظر ویتامین نیز غنی است و بیشتر ویتامینهای مورد نیاز بدن به جز ویتامین «ث» را دارد. سلنیوم موجود در تخممرغ نقش آنتیاکسیدان دارد و رادیکالهای آزاد را از بین میبرد و میتواند نقش ضدسرطانی داشته باشد.
تخممرغ یک ماده غذایی بسیار غنی است که مصرف آن برای همه بخصوص ورزشکاران و کودکان و نوجوانان توصیه میشود.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری ایران انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی مجلس سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403 ریاست جمهوری دولت
قوه قضاییه تهران قتل هواشناسی شهرداری تهران شورای شهر تهران پلیس سرقت سازمان هواشناسی فضای مجازی وزارت بهداشت افزایش حقوق بازنشستگان
بانک مرکزی خودرو دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا ایران خودرو بورس مسکن قیمت
تلویزیون ازدواج سینما سینمای ایران سریال هنرمندان رسانه ملی بنیاد شهید و امور ایثارگران موسیقی تئاتر کتاب دفاع مقدس
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم دانش بنیان
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل رفح جنگ غزه روسیه حماس نوار غزه ترکیه طوفان الاقصی اتحادیه اروپا اوکراین
پرسپولیس استقلال فوتبال لیگ برتر شمس آذر قزوین لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس جواد نکونام باشگاه استقلال بازی تیم ملی والیبال ایران
هوش مصنوعی اپل تبلیغات خودروهای وارداتی هواپیما سامسونگ ایلان ماسک ماهواره بنیاد ملی نخبگان گوگل تسلا
رژیم غذایی طب سنتی افسردگی نمک فشار خون بالا سازمان غذا و دارو آلزایمر تجهیزات پزشکی