شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

زمان مراجعه به پزشک کودک


زمان مراجعه به پزشک کودک

گاهی اوقات والدین از این موضوع شکایت می‌کنند که چه زمانی باید به‌طور حتمی کودک خود را به پزشکش نشان دهند. بعضی از آنها با وجود سلامتی کامل کودک به پزشک مراجعه می‌کنند که البته …

گاهی اوقات والدین از این موضوع شکایت می‌کنند که چه زمانی باید به‌طور حتمی کودک خود را به پزشکش نشان دهند. بعضی از آنها با وجود سلامتی کامل کودک به پزشک مراجعه می‌کنند که البته این امر به ضرر کودک نیست ولی باعث کلافگی وی می‌گردد. بنابراین چند مورد از مواردی که به‌طور حتمی می‌بایست به پزشک مراجعه کنید نام برده شده است. در این موارد والدین نباید غفلت کنند و به‌محض دیدن علائم کودک خود را به پزشک خود ارجاع دهند.

وجود تب ۴۰درجه سانتی‌گراد یا بالاتر که با استفاده از حرارت‌سنج اندازه‌گیری شده است.

اگر کودکتان به سختی نفس بکشد، یا هوا را به‌صورت بریده بریده وارد دهان خود کند به مدت طولانی با دهان تنفس کند یا لبانش به کبودی تغییر رنگ پیدا کند.

رنگ پوستش زرد به‌نظر برسد یا زردی او بارز و شدید باشد.

حالت تهوع و استفراغ بیش از آن‌چه که غذا خورده باشد، اگر رنگ استفراغ او سبز یا قهوه‌ای باشد و با فشار شدید از دهان او بیرون آید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

وجود تغییراتی در ظاهر یا رفتار فرزندتان در حالت طبیعی در اوایل سنین کودکی، دوره‌هائی از ضعف و بی‌خوابی در وی مشاهده می‌گردد. اما بی‌حالی زیاد، بی‌توجهی، یا رنگ‌پریدگی بیش از حد، غیر معمول است. هم‌چنین اگر پریشانی و آشفتگی زیادی در کودک خود مشاهده نمودید بی‌درنگ به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات بینائی در کودکان

بینائی در کودک برای رشد هوش وی بسیار حیاتی و ضروری است. البته گاهی‌اوقات آنها به‌صورت غیرعادی از وجود مشکل در بینائیشان شکایت می‌کنند که در این‌صورت مراجعه به چشم‌پزشک برای معاینهٔ هرچه سریع‌تر توصیه می‌گردد. بعضی از علائم عادی از اختلالات بینائی در کودکان به‌شرح زیر است:

به‌نظر می‌رسد که او به شما توجهی نمی‌کند یا در حین راه رفتن در خانه شما را نمی‌بیند.

یک شیء را تا زمانی‌که به آن نزدیک نشده باشد، قادر به دیدن آن نیست.

وقتی چیزی را به او می‌دهید بعد از چند بار امتحان کردن آن را می‌گیرد.

برای دیدن یک شیء پیوسته سر خود را به این‌طرف و آن‌طرف یا جلو و عقب می‌برد تا آن را ببیند.

ممکن است یکی از چشمان او تنبل یا به‌طور ضعیفی قادر به تمرکز باشد نه هر دو چشم.

مردک چشم او سفید است یا لکهٔ سفید دارد.

عنبیهٔ یک چشم یا هردو چشم تار و تیره به‌نظر می‌رسد.

پلک چشم‌ها افتاده یا افتاده به‌نظر می‌رسد.

چشمان کودک اشک‌آلود یا تیره است و کودک احساس روشنائی بیش از حد در بینائی خود می‌کند.

قرمزی بیش از حد در چشم، خارش و گود شدن اطراف چشم.

ِ▪ حرکات غیرمنظم چشم‌ها.

چشمان خود را بارها و بارها برای دیدن چیزی باز و بسته می‌کند.

در صورت وجود چنین علائمی کودک خود را نزد پزشک برده و مطمئن باشید که بسیاری از مشکلات چشمی با مراجعهٔ به‌موقع به پزشک برطرف می‌گردد.