شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
ایـن ویـروس خـطـرنـاک!
ـ ایدز یکی از بیماریهای ویروسی واگیردار است.
ـ ایدز، واکسن و دارو ندارد.
خطر ایدز از بین بردن قدرت دفاعی بدن است. ویروس ایدز به تدریج قدرت دفاعی بدن را کم میکند، بهطوریکه انسان مبتلا حتی در مقابل بیماریها و یا عفونتهای خیلی سبک هم نمیتواند مقاومت کند و در نتیجه از بین خواهد رفت.
ایدز چگونه سرایت میکند؟
ـ ویروسی که موجب ابتلا به ایدز میشود از ۳ راه اصلی به بدن سرایت میکند:
۱) روابط ناسالم
اگر زن یا مرد به ویروس آلوده باشند، ویروس را به طرف مقابل خود انتقال میدهدو سن، جنس و نژاد در انتقال تاثیری ندارد. در ایران ۱۲ درصد همه موارد آلوده به ایدز از این طریق آلوده شدهاند.
۲) از راه انتقال خون و فرآوردههای خونی
اگر خون یا فرآوردههای خونی آلوده به ویروس باشد به هر شکل که به بدن شخص سالم وارد شود، او را آلوده میکند.مثلاً اگر در تزریقات از سرنگ و سر سوزنی استفاده شود که قبلاً برای شخص آلوده به ویروس بهکار رفته است، احتمال دارد فرد سالم را آلوده کند، یا اگر خونی که به شخص تزریق میشود آلوده باشد، سرایت تقریبا حتمی است.
۳) از مادر به کودک
مادرانی که به ویروس آلودهاند در یک سوم از موارد در هنگام زایمان یا کمی قبل از وضع حمل و یا بلافاصله پس از وضع حمل، ویروس را به کودکان خود انتقال میدهند. از سال ۱۳۶۴ به بعد که خون و فرآوردههای خونی در اغلب کشورهای دنیا از نظر آلودگی به ویروس ایدز مورد بررسی قرار میگیرد، انتقال از راه خون و فرآوردههای آن تقریبا منتفی است.
آیا از ظاهر اشخاص میتوان به بیماری آنها پی برد؟
هیچگونه علامت و نشانه ظاهری در شخص آلوده به ویروس دیده نمیشود. حتی ممکن است انسان از آلودگی خویش هم بی خبر باشد، اما همین شخص میتواند به آسانی ویروس را از راههای ذکرشده، به دیگران منتقل کند و بیشترین خطر سرایت و انتقال ویروس به همین افراد مربوط است.
خطر آلوده شدن به ویروس ایدز بیشتر متوجه چه کسانی است؟
ـ افرادی که روابط ناسالم برقرار میکنند.
ـ کسانیکه به مواد مخدر تزریقی معتاد هستند و از سرنگ و سر سوزن مشترک استفاده میکنند. علت بیاطلاعی فرد و نداشتن نشانه آلودگی این است که ایدز هم مانند دیگر بیماریها، دارای دوره نهفتگی مشخصی است.
یعنی از ورود ویروس به بدن تا بروز علائم بیماری مدتی طول میکشد. دوره نهفتگی ایدز از زمان آلودگی شخص به ویروس تا ظهور علائم ممکن است از چند ماه تا ده سال متغیر باشد. آیا روابط عادی اجتماعی با اشخاص آلوده به ویروس ایدز موجب سرایت و آلودگی میشود؟ ویروس ایدز از راه هوا، غذا، آب، دست دادن ، حرف زدن، تماسها و روابط عادی اجتماعی مانند سوارشدن در اتوبوس و تاکسی از شخص آلوده به شخص سالم سرایت نمیکند.
چه راههایی برای پیشگیری از بیماری ایدز وجود دارد؟
۱) با توجه به اینکه شایعترین راه سرایت ایدز از طریق روابط ناسالم است، تنها راه مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، پایبندی به اصول اخلاقی و خانوادگی و اجتناب از بیبند و باریها است. و هرگز به زنا نزدیک نشوید که کاری بسیار زشت و راهی بسیار ناپسند است. سوره اسرا، آیه ۳۲
۲) استفاده اختصاصی از لوازمی که ممکن است در قسمتی از بدن بهوسیله آنها بریدگی ایجاد شود، مانند تیغ خود تراش.
۳) استفاده از سوزن و سرنگ یک بار مصرف در تزریقات.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست