چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

درمان خانگی برای خارش و شوره سر


درمان خانگی برای خارش و شوره سر

یکی از مشکلات افراد به خصوص در فصل پاییز خارش پوست سر است.
خاراندن مداوم پوست سر علاوه بر این که کار ناپسند و برخلاف عرف جامعه است به پوست سر نیز آسیب می رساند. به نوشته سایت «Healthnews»، …

یکی از مشکلات افراد به خصوص در فصل پاییز خارش پوست سر است.

خاراندن مداوم پوست سر علاوه بر این که کار ناپسند و برخلاف عرف جامعه است به پوست سر نیز آسیب می رساند. به نوشته سایت «Healthnews»، برخی از علت های عمده این معضل، داشتن حساسیت به لوازم آرایشی، شوره سر، خشکی، موی کثیف، شپش و بیماری مانند داءالصدف(نوعی بیماری پوستی) می باشد.

در صورتی که علت بیماری باشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. در غیر این صورت می توانید از درمان های خانگی که در این مطلب ذکر شده، استفاده کنید.

در صورت خشک بودن پوست سر، کمی روغن ولرم ازجمله روغن زیتون به پوست سر بمالید و بگذارید یک شب کامل روی موها بماند. یا این که چند ساعت قبل از حمام کردن لایه ای از سس مایونز به موها بمالید.

یکی از شایع ترین علل خارش سر، کثیف بودن مو است.

کثیفی باعث بسته شدن منفذهای پوست و در نتیجه تراکم چربی می شود. سعی کنید یک روز در میان و یا حداقل هفته ای ۲ بار موهای خود را بشویید.

حساسیت به برخی محصولات آرایشی می تواند واکنش پوستی ازجمله خارش ایجاد کند. در این مواقع استفاده از آخرین محصول بهداشتی را قطع کنید.

بعضی وقت ها رنگ مو و ژل که حاوی مواد شیمیایی هستند می تواند خارش سر ایجاد کند. پس قبل از مصرف، ابتدا آن ها را آزمایش کنید.

اگر از شوره سر رنج می برید،از شامپوی مناسب شوره سر استفاده کنید. یا این که کمی آب لیمو را با روغن مخلوط کرده و به موها بمالید و صبح روز بعد بشویید.

آفتاب سوختگی نیز نقش موثری در خارش سر دارد، بنابراین همیشه سر خود را پوشانده و از منزل خارج شوید.

اگر علت خارش شپش سر است، باید با دارو و شامپوی مخصوص درمان شود.

یک سهم گیاه هاماملیس را با ۲ سهم آب معدنی مخلوط کنید و مو و پوست سر را خوب خیس کنید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.

مخلوط مساوی سرکه و آب را به موها و پوست سر بمالید و سپس با شامپوی ملایم بشویید.

جوش شیرین را در آن حل کنید و به طور مستقیم روی پوست سر بمالید و پس از چند دقیقه با آب بشویید.

ژل گیاه آلوئه ورا را به کف سر بمالید و پس از ۱۵ دقیقه با شامپو بشویید.

چای بابونه نیز، خارش سر را تسکین می بخشد.

در صورت استفاده از درمان های فوق، اگر مشکل برطرف نشد بهتر است به متخصص پوست مراجعه شود.