سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ ارتش بزرگ جهان را بشناسید


۱۰ ارتش بزرگ جهان را بشناسید

توان نظامی و در اختیار داشتن ارتش های بزرگ همواره یک مزیت نظامی و حتی اقتصادی محسوب می شده است برتری نظامی همواره در تمدن بشری یک هدف بوده است

توان نظامی و در اختیار داشتن ارتش‌های بزرگ همواره یک مزیت نظامی و حتی اقتصادی محسوب می‌شده است. برتری نظامی همواره در تمدن بشری یک هدف بوده است. تبدیل شدن به یکی از ارتش‌های قدرتمند جهان برای کشور شما احترام و تسلط بر کشورهای دیگر را به همراه می‌آورد و لازم به ذکر نیست که بسیاری از کشورها در این مسیر حرکت می‌کنند.

توان نظامی و در اختیار داشتن ارتش‌های بزرگ همواره یک مزیت نظامی و حتی اقتصادی محسوب می‌شده است. برتری نظامی همواره در تمدن بشری یک هدف بوده است. تبدیل شدن به یکی از ارتش‌های قدرتمند جهان برای کشور شما احترام و تسلط بر کشورهای دیگر را به همراه می‌آورد و لازم به ذکر نیست که بسیاری از کشورها در این مسیر حرکت می‌کنند.

داشتن یک ارتش قوی همچنین برای کشور شما مزیت‌های اقتصادی به همراه دارد چراکه ارتش‌های قوی می‌توانند کنترل بیشتری بر روی مسیرهای تجاری داشته باشند. ارتش‌ها یک خدمت بسیار مهم و اساسی برای یک کشور به همراه دارند و آن ایجاد امنیت است، اما در شرایطی که کشورها برای تقویت نیروهای نظامی رقابت می‌کنند، این امر می‌تواند کارآمدی اقتصادی را از مسیر خود منحرف کند.۰۳۹;

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر با ذکر این مقدمه به معرفی ۱۰ ارتش قدرتمند جهان از نظر تجهیزات و تعداد نیرو پرداخته است.

در صدر جدول ایالات متحده آمریکا قرار دارد و آنها این برتری را از ۱۹۴۵ و به صورت قاطع از ۱۹۹۱ در دست دارند. همانطور که در ادامه اشاره می‌شود، آمریکا بیش از ۹ کشور دیگر این گزارش برای ارتش خود هزینه می‌کند. آمریکا به صورت سالانه ۵۷۷ میلیارد دلار برای ارتش خود هزینه می‌کند و هم‌اکنون ۱.۴ میلیون سرباز فعال، ۱۳ هزار و ۹۰۰ هواپیمای نظامی و ۸۸۵۰ تانک آماده حرکت در اختیار دارد. ارتش آمریکا همچنین قدرتمندترین ناوگان نیروی دریایی جهان را با ۲۰ ناو هواپیمابر در اختیار دارد. پس از آن فرانسه با داشتن چهار ناو هواپیمابر در رتبه دوم قرار دارد.

۱۰ ارتش بزرگ جهان را بشناسید

جایگاه دوم جدول به روسیه اختصاص دارد. روسیه حدود ۶۰ میلیارد دلار سالانه برای ارتشش هزینه می‌کند، حدود ۷۶۶ هزار سرباز فعال دارد و همچنین ۳۵۰۰ یگان هواپیمایی نظامی و ۱۵ هزار و ۳۹۸ تانک دارد. همانطور که می‌بینید روسیه بیشترین میزان تانک جهان را دارد و اخیراً نیز از تانک جنگی جدید آرماتا تی ۱۴ رونمایی کرد. جدا از اینکه روسیه دومین نیروی دریایی بزرگ جهان را پس از آمریکا دارد، این کشور بزرگترین تولیدکننده نفت جهان نیز است و به کشورهای دیگر لیست کنونی، نفت صادر می‌کند و این امر مزیت بیشتری به آن می‌دهد.

ارتش چین جایگاه سوم را دارد. بزرگترین مزیت ارتش چین داشتن ۲.۳۳ میلیون سرباز فعال است و دومین کشور بزرگ در زمینه تخصیص بودجه نظامی است و این میزان به ۱۴۵ میلیارد دلار می‌رسد. قدرت نظامی چین همچنین از آنجا حاصل می‌شود که آنها سومین نیروی دریایی بزرگ جهان را دارند و همچنین با داشتن ۹۱۵۰ تانک، دومین دارنده بزرگ تانک در جهان هستند. چین با داشتن ۲۸۶۰ یگان هواپیمایی نظامی، سومین ناوگان بزرگ جهان را دارد.

رتبه چهارم لیست به هند تعلق دارد. هند با داشتن یک میلیون و ۳۲۵ هزار سرباز سومین نیروی نظامی بزرگ را در اختیار دارد اما بودجه نظامی آن تنها ۳۸ میلیارد دلار است. هند چهارمین ناوگان هواپیمایی و تانک جهان را در اختیار دارد. با این وجود، بزرگترین مشکل هند این است که حجم زیادی نفت وارد می‌کند و همین امر گسترش نفوذ آنها در منطقه را کاهش می‌دهد.

شماره پنجم لیست انگلیس است؛ با در اختیار داشتن تنها ۱۴۷ هزار سرباز آماده خدمت جزو کوچکترین نیروهای این لیست ۱۰ تایی است اما ناوگان دریایی بزرگ همواره یکی از دارایی‌های اصلی انگلیس بوده است. انگلیس سالانه ۵۲ میلیارد دلار برای هزینه‌های دفاعی بودجه تخصیص می‌دهد و ۹۳۶ یگان هواپیمایی نظامی و ۴۰۷ تانک دارد.

در رتبه ششم فرانسه قراردارد که با داشتن ۲۰۳ هزار سرباز آماده خدمت وارد رقابت می‌شود. فرانسه سالانه حدودا ۴۰ میلیارد دلار برای ارتش خود هزینه می‌کند و ششمین ناوگان دریایی و هفتمین یگان هواپیمایی را با ۱۲۶۴ فروند هواپیما در اختیار دارد اما تنها ۴۲۳ تانک دارد. با این حال فرانسه بزرگترین صادر کننده سخت افزار نظامی در سراسر جهان است و همین امر به برتری نظامی آنها می‌افزاید.

جایگاه هفتم به کره جنوبی تعلق دارد. کره جنوبی پنجمین نیروی فعال جهانی با ۶۲۴ هزار سرباز است اما تنها سالانه ۳۳ میلیارد دلار برای ارتش هزینه می‌کند. کره جنوبی نیروی دریایی کوچکتری دارد و به این لحاظ در جایگاه نهم قرار می‌گیرد اما ۱۴۱۲ فروند هواپیما و ۲۳۸۱ تانک دارد که میزان چشمگیری است.

پس از آنها آلمان در رتبه هشتم جهان قرار دارد. آلمان نهمین ارتش فعال جهان را با ۱۷۹ هزار سرباز در اختیار دارد و سالانه ۴۰ میلیارد دلار برای ارتش هزینه می‌کند. آلمان ناوگان دریایی چشمگیری دارد اما تعداد هواپیماهای آن ۶۶۳ فروند و ۴۰۸ تانک است که چندان بزرگ و چشمگیر نیست.

ژاپن با در اختیار داشتن مقام نهم، ۲۴۷ هزار نیروی فعال دارد و سالانه ۴۲ میلیارد دلار برای ارتشش هزینه می‌کند و چهارمین ناوگان دریایی بزرگ جهان را دارد. علاوه بر تاکید بر ظرفیت‌های دریایی قدرتمند، ژاپن ۱۶۱۳ یگان هواپیما و ۶۷۸ تانک آماده اعزام دارد.

رتبه دهم و آخرین جایگاه به ترکیه تعلق دارد. ترکیه ۴۱۱ هزار سرباز فعال دارد و هزینه نظامی سالانه آن ۱۸ میلیارد دلار است. ترکیه دهمین نیروی دریایی بزرگ جهان را دارد و ۱۰۲۰ یگان هواپیمایی دارد. با این وجود ترکیه پنجمین موجودی بزرگ تانک جهان را دارد.

ذبیح الله محمدی بردبری