سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
تولید گرما با امواج الکترومغناطیسی
فنجانی از آب را داخل مایکروویو قرار میدهید و پس از ۴۵ ثانیه آن را خارج میکنید. بدنه فنجان بسیار داغ شده، اما آب درون فنجان آنقدر گرم نشده که بتوانید یک بسته پودر قهوه فوری یا نسکافه را در آن حل کنید.
چه عاملی موجب میشود افزایش دمای بدنه فنجان، بیشتر از افزایش دمای آب درون فنجان باشد؟ مایکروویو برای افزایش دمای مواد غذایی و مایعات مختلف از امواج الکترومغناطیسی ـ که طول موج کوتاه و انرژی زیادی دارند ـ استفاده میکند.
این دستگاه با استفاده از تابش امواج الکترومغناطیسی، مولکولهای آب موجود در موادغذایی و مایعات مختلفی را که در آن قرار میدهید، به حرکت در میآورد و موجب افزایش دمای آنها میشود، اما اغلب ظرفی که محتوی غذا یا نوشیدنی است، در مقایسه سهم بیشتری از امواج را به خود جذب میکند و به همین علت بهرغم اینکه بدنه و دسته فنجان بشدت گرم شده، آبی که داخل آن ریختهاید، به قدر کافی گرم نشده است.
میتوان گفت، در رقابت برای جذب امواج الکترومغناطیسی منتشر شده، مولکولهای فنجان از مولکولهای آبی که در آن ریختهاید، پیشی میگیرند.
به گفته پروفسور لن هانتر، استاد دانشگاه لیدز این پدیده ناشی از تجمع انرژی ریزموجها یا امواج الکترومغناطیسی در اثر رزونانس یا انعکاس انرژی مغناطیسی این امواج پس از برخورد به بدنه ظروف است. آنچه در اینجا اتفاق میافتد، مشابه حرکت یک آونگ است.
اگر آونگ با نیروی نسبتا ثابتی تحت فشار قرار گیرد یا نیروی ثابتی بر آن وارد شود، با اندکی افزایش نیرو، ارتفاع آن به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. امواج الکترومغناطیسی نیز ماهیتی مشابه آونگ دارند.
اگر این امواج با مولکولهایی مانند مولکولهای تشکیل دهنده ساختار بدنه یا دسته فنجان یا لیوان چایخوری ـ که هم اندازه و از یک جنس هستند ـ برخورد کنند، در اثر پدیده رزونانس مغناطیسی تشدید میشوند و به همین علت انرژی حاصل از تابش این امواج در بدنه فنجان متمرکز میشود و تنها تعداد محدودی از امواج میتوانند از بدنه فرار کرده، خود را به سلولهای تشکیلدهنده ساختار مایع درون ظرف برسانند.
برای اینکه بتوانید آب درون فنجان را به اندازه کافی گرم کنید، به ناچار دمای دسته و بدنه فنجان بیشتر میشود تا جایی که شاید نتوانید بدون استفاده از یک پوشش محافظ، آن را از مایکروویو خارج کنید.
همانطورکه گفته شد، ظرفی که مواد غذایی یا مایعات را داخل آن قرار میدهید، همچون مانع عمل کرده، نمیگذارد امواج به محتویات داخل ظرف منتقل شود و به این ترتیب سهم بیشتری از انرژی موجود در محیط را از آن خود ساخته، بیشتر گرم میشود.
مترجم: میترا مهدوی
منبع:Focus
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست