چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

حرف های نتانیاهو یک جیغ عزلت است


حرف های نتانیاهو یک جیغ عزلت است

سخنان شنبه شب بنیامین نتانیاهو, نخست وزیر اسراییل با یکی از شبکه های فارسی زبان خارجی واکنش هایی داخلی را به همراه داشته است

سخنان شنبه شب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل با یکی از شبکه‌های فارسی زبان خارجی واکنش‌هایی داخلی را به همراه داشته است. از آنجا که مواضع صلح طلبانه و مشی اعتدال‌گرایانه حسن روحانی رییس‌جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حمایت‌های کم نظیر کشورهای حاضر در اجلاس همراه بوده است نتانیاهو در چندین نوبت این مواضع را مورد حملات لفظی خود قرار داده است. او در این گفت‌وگو همچنان بر طبل اتهامات خود کوفت وادعاهای او درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌یی ایران همچنان تکرار شد.

در همین رابطه شنبه شب محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه به مواضع گذشته نخست‌وزیر اسراییل واکنش نشان داد و گفت که صهیونیست‌ها ید طولایی در رسانه‌ها و سازندگان اخبار عمومی امریکا دارند اما با این وجود در این سفر تصویر غیرواقعی که از ایران شکل گرفته بود، در هم شکست. جمهوری اسلامی ایران به مرکز دیپلماسی در سازمان ملل متحد تبدیل شد و دبیرکل سازمان ملل هم در ملاقاتی که با او داشتیم اشاره کرد که حضور ما در این اجلاس فضا را عوض کرد.

به گزارش ایسنا وزیر امورخارجه هراس‌انگاری و هراس‌افکنی نتانیاهو را نخ‌نما شده خواند و ادامه داد: در مصاحبه خود با‌ای. بی. سی امریکا نیز اشاره کردم که نتانیاهو از سال ۹۱ میلادی یعنی از ۲۲ سال پیش می‌گوید ایران شش ماه دیگر سلاح هسته‌یی دارد. باید یکی این را به مردم بگوید و با زبانی هم بگوید که مردم امریکا بفهمند که یکی سر شما را کلاه می‌گذارد و ۲۲سال است سیاست‌های تجاوزکارانه نقض حقوق بشر و سرکوب مردم فلسطین را با دروغ می‌خواهند جبران کنند و باید جلوی آن را گرفت.

ظریف به صراحت نتانیاهو را دروغگو خواند و گفت که این دروغ نتانیاهوست که می‌گوید ایران چند ماه دیگر به بمب هسته‌یی دست می‌یابد. به جای شش ماه، ۶۰ سال هم صبر کنید ایران در پی سلاح هسته‌یی نیست و سیاست و امنیت، دیدگاه و اعتقادش مخالف سلاح هسته‌یی است. بر این اساس است که در واقع دروغگویی وی افشا می‌شود. نتانیاهو باید منزوی شود و به عنوان جمهوری اسلامی ایران نباید اجازه دهیم که وی بتواند مظلوم‌نمایی کند و از این طریق بتواند سیاست‌های خود را به دنیا تحمیل و از دنیا باج‌گیری کند. نباید اجازه دهیم که نتانیاهو دستور کار مذاکرات هسته‌یی ما را تعیین کند.

با این همه گفت‌وگوی شنبه شب نتانیاهو نکات جدید دیگری در بر داشت که حکایت از عدم حمایت کشورهای غربی از مواضع قبلی او در اجلاس سازمان ملل علیه ایران دارد. بر این اساس او در این مصاحبه با لحن متفاوتی گفت که اولا من علیه ایران حرفی نزدم. من برای مردم ایران احترام زیادی قائلم. برای سرزمین پارس هم همین‌طور.

او افزود: من در سخنرانیم گفتم از قدیم الایام، از زمان کوروش بزرگ که برای یهودیان شخصیتی افسانه‌یی است، دوستی بین ما وجود داشته. کورش این امکان را به تبعیدیان یهودی داد که از بابِل به سرزمین اسراییل برگردند و عبادتگاه ما در بیت المقدس را دوباره بسازند.

نتانیاهوبه دلبستگی دو ملت ایران و خودش نسبت به سرزمین آبا و اجدادی‌مان اشاره کرد و گفت: این ماجرا مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است. ما ۱۳۰۰ سال قبل از آن نیز آنجا حضور داشتیم یعنی مجموعا ۴۰۰۰ سال است آنجا زندگی می‌کنیم. او مدعی شد که ۴۰۰۰ سال است از زمان حضرت ابراهیم آنجا زندگی کرده است و افزود: از زمان کوروش آنجا بودیم و خواهیم بود پس آنها باید این را بپذیرند»نخست‌وزیر اسراییل در بخش دیگری از این مصاحبه ادعا کرد: اگر مردم ایران آزاد بودند، شلوار جین می‌پوشیدند، به موسیقی غربی گوش می‌دادند و انتخاباتی آزاد داشتند. نتانیاهو همچنین افزود: آنها می‌گویند ما دنبال سلاح هسته‌یی نیستیم. بسیار خب، اگر اینچنین است برنامه‌های تولید سلاح هسته‌یی خود را کنار بگذارید. آن را کاملا نابود کنید. بازی هم در نیاورید. کاملا کنارش بگذارید. این سخنان اما با واکنش نمایندگان مجلس و مسوولان سیاست خارجی همراه بوده است. در همین رابطه با دکتر محمد صدر و جواد جهانگیر‌زاده ،عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت‌وگو کردیم.:

جواد جهانگیر‌زاده، عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در این باره گفت: «به‌نظر من نتانیاهو دچار پس‌افتادگی گفتمانی شده است. از یک طرف خود را مظهر بهتری می‌داند و از امتزاج غیر واقعی و غیرمنطقی و البته به سوءاستفاده سیاسی از موضع یک دین بزرگ آسمانی با یک حکومت جعلی پرداخته و خود را در جایگاه موسای کلیم قرار داده است.» وی افزود: «همه می‌دانند میان یک جنایتکار و یک رژیم جعلی با یک پیامبر بزرگ آسمانی و امت موحد آن تفاوت آشکار وجود دارد. البته اعتراف نتانیاهو به قدمت فرهنگی ایرانیان یک امر بدیهی است که وی به آن اشاره کرده است. او با یک نوع رندی‌گری به‌دنبال ایجاد یک حلقه اتصال است. اما نکته جالب آن است که پس از یاوه‌گویی و توهین به ایران این نوع موضع‌گیری را فقط باید در راستای ترس و واهمه از شوکت ایران تلقی کرد. احتمالا نتانیاهو حافظه خود را ازدست داده است چراکه همواره ادبیات او درباره ایرانیان، ادبیات توهین و تهدید همچنین تلاش برای ایجاد فضای هراس درباره جمهوری اسلامی بوده است.»

وی گفت: ظاهرا نتانیاهو درک درستی از دموکراسی ندارد. از نظر اوغصب یک سرزمین و آواره کردن یک ملت و کشتن انسان‌های بی‌شماری در حوزه دموکراسی معنا پیدا می‌کند. در تعجب هستم چگونه چنین جنایتکاری خود را معلم دموکراسی دنیا می‌داند. ما خوشحالیم که نتانیاهو از انتخابات ما عصبانی است.»به گفته وی نتانیاهو دچار مشکلات فراوان روحی و روانی است که دست دادن روسای کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل را به معنای محبوبیت قلمداد کرده است. این از یک نوع بیماری روانی در او حکایت می‌کند.

زهره آقایانی