یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

کارمند نمونه


کارمند نمونه

اختلاف در نظرات و اولویت ها باعث به وجود آمدن دیدگاه های مختلف در مورد کارهایی که در اداره انجام می دهید می شود

آیا تا به حال شده از عکس العمل رئیستان در برابر بعضی از عملکردهایتان در شرکت متعجب شوید؟ آیا تا به حال شده که فکر کنید کار درستی انجام می‌دهید، اما رئیس از دستتان ناراحت و عصبانی شود؟ اختلاف در نظرات و اولویت‌ها باعث به وجود آمدن دیدگاه‌های مختلف در مورد کارهایی که در اداره انجام می‌دهید می‌شود. از آنجا که این نظرات ناشی از شخصیت‌ها و فرهنگ‌های کاملاً متفاوت است، هیچ قانون قطعی برای احتراز از این اختلافات وجود ندارد. برخی از این سوء تفاهمات بیش از بقیه اتفاق می‌افتند. اگر می‌خواهید رئیس کمتر از دست‌تان ناراحت و عصبانی شود، این مقاله می‌تواند کمک حال خوبی برایتان باشد. در اینجا قصد داریم نمونه اعمال و رفتارهایی را که به نظر خودتان ممکن است صحیح و مفید باشد، اما به نظر رئیس کاملاً اشتباه، برایتان معرفی کنیم.

● انجام خودسرانه پروژه ها

▪ دیدگاه شما:

استقلال و ابتکار عمل دارید.

▪ دیدگاه رئیستان:

غیر قابل کنترل هستید. شما تصور می‌کنید اگر ابتکارات و پیشنهاداتی که به نظر خودتان مفید و ارزشمند هستند را به مرحله اجرا درآورید، به نفع شرکت کار کرده اید، اما ممکن است این کار شما از نظر رئیستان اقدامی خودسرانه به نظر آید و تصور کند که شما فردی قدرت طلب هستید که می‌خواهد همه چیز را تحت کنترل خود دربیاورد. خاطرتان باشد که حتی اگر کار شما به نفع شرکت باشد، اما ممکن است رئیس اولویت‌ها و نظرات دیگری در سر داشته باشد. پس قبل از اینکه زمان زیادی را صرف کار کردن روی پروژه‌های خودسرانه کنید، اطمینان حاصل کنید که نظر رئیستان با شما یکی است.

● احتراز از مواجهه و رویارویی

▪ دیدگاه شما:

برای حفظ هماهنگی گروه این کار را می‌کنید.

▪ دیدگاه رئیس:

فاقد ثبات قدم لازم برای گرفتن تصمیمات مهم هستید. یادتان باشد که گاهی اوقات لازم است به دیگران «نه» بگویید. باید راه و رسم مواجهه با دیگران را بلد باشید.

● انجام بحث‌های طولانی بر سر مسائل پیش پا افتاده

▪ دیدگاه شما:

باریک بین هستید و به جزئیات اهمیت می‌دهید.

▪ دیدگاه رئیس:

ناسازگارید و هدف اصلی را فراموش کرده اید.

گاهی اوقات خودبینی و غرور در اداره نیز به سراغ‌تان می‌آید و لازم می‌بینید که حرف‌ها و عقایدتان را به همه ثابت کنید-حتی اگر موردی جزئی و پیش پا افتاده باشد- چون تصور می‌کنید که حق با شماست. اما زمانی‌که می‌خواهید از این فرصت برای اثبات ارزش خودتان استفاده می‌کنید، ممکن است رئیس نظر دیگری درموردتان پیدا کند. در واقع، ممکن است رئیس تصور کند که شما فردی کله شق و خود رای هستید و قادر نیستید بحثی معقول و سودمند با کسی داشته باشید. حواستان باشد که وقتی مسائل مهم‌تری برای بحث و بررسی وجود دارد، نباید جلسات کاری را به مشاجره درمورد مسائل جزئی بگذرانید.

● گوشه‌گیری هنگام استراحت

▪ دیدگاه شما:

زندگی شخصیتان را از زندگی شغلی‌تان جدا کرده‌اید.

▪ دیدگاه رئیس:

اجتماعی و جمع گرا نیستید. افراد بسیاری را می‌شناسم که دوست دارند زمان فراغتشان را، چه زمان ناهار باشد یا جمع‌های دوستان، به تنهایی بگذرانند و سرگرم کار خود باشند. با اینکه شما تصور می‌کنید رفتارهای اجتماعی شما سود و زیانی برای شرکت ندارد، نظر رئیس ممکن است با شما فرق داشته باشد. در برخی موارد، رئیس ممکن است این گوشه گیری و انزوای شما را فقدان توانایی لازم برای ایجاد رابطه با دیگران تلقی کند. در سایر موارد، ممکن است او فکر کند می‌خواهید استقلال خودتان را نشان دهید. اما حواستان باشد که افراط نکنید. باید بتوانید بین انزوا و جمع طلبی خود تعادل برقرار کنید.

● کمالگرا بودن

▪ دیدگاه شما:

شما می‌خواهید همه کارها را به نحو احسن انجام دهید.

▪ دیدگاه رئیس:

وقتتان را صرف رسیدگی به جزئیات می‌کنید. خاطرتان باشد که افراط در این مورد نیز بیجاست. بااینکه انجام برخی از کارها فقط مناسب حال کمالگرایان است، اما در بیشتر موارد از شما توقع می‌رود که هر کار را به‌اندازه لازم انجام دهید و وقتی به حد کفایت به اتمام رسید، دست از آن بردارید. نباید وقت‌تان را هدر دهید. آخرین جزئیات همیشه بیشترین وقت را می‌برد، پس وقتتان را برای کارهای بزرگتر و مهمتر نگه دارید.

● اقدام به حل خودسرانه مشکلات

▪ دیدگاه شما:

آنقدر احساس استقلال می‌کنید که بدون ایجاد مزاحمت برای رئیس مشکلات را برطرف کنید.

▪ دیدگاه رئیس:

شما اولویت‌ها را تشخیص نمی‌دهید و اطلاعات را پنهان می‌کنید. تصور کنید در محل کار مشکلی رخ داده است. شما چه می‌کنید؟ مستقیماً نزد رئیس می‌روید یا سعی می‌کنید خودتان آن را رفع کنید؟ خاطرتان باشد که شما برحسب مناسب بودن واکنشتان مورد قضاوت قرار می‌گیرید. و رابطه تان با رئیس بر اطمینان و اعتماد او بر شما تاثیر بسیار زیادی دارد. گرچه ممکن است تصور کنید که با رفع و رجوع انفرادی مشکلات، کاردانی و کفایت خودتان را نشان می‌دهید، اما اگر وقتی اوضاع غیر قابل کنترل شود، ممکن است تصور کند که شما فاقد قدرت مدیریتی لازم برای تشخیص اهمیت و جدیت امور و مشکلات هستید. اگر نمی‌توانید سریعاً مشکل را از میان بردارید، حداقل نقشه‌ای برای حل طولانی مدت آن در نظر گیرید و رئیس را هم از این طرح باخبر کنید.

● روابط اجتماعی حین ساعات کاری

▪ دیدگاه شما:

علاقه تان را به همکاران‌تان بروز می‌دهید.

▪ دیدگاه رئیس:

وقت اضافه زیادی دارید و کارتان را با جدیت انجام نمی‌دهید. اگر بقیه کارمندان چهارچشمی مشغول انجام کارهایشان هستند، شما هم باید همین کار را بکنید. رئیستان مطمئناً خوشش نمی‌آید که یک نفر مدام بین بقیه کارمندان بچرخد و آنها را به حرف بگیرد. رئیس ممکن است تصور کند که شما با این کار می‌خواهید از زیر کار شانه خالی کنید و وظائفتان را به درستی انجام ندهید.

● برخورد با اختلاف نظرها

با کم کردن خصوصیتی که ممکن است از دیدگاه دیگران اشتباهاً برداشت شود ، می‌توانید کارمند با ارزش تری باشید. از دیگران بخواهید که با مشاهده چنین رفتارهایی به شما گوشزد کنند تا سریع‌تر بتوانید این خصوصیات را در خود از بین ببرید و سریع‌تر پیشرفت کنید.