سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اثر شوری بر غلظت و پراکنش یون های پتاسیم, سدیم و کلر در پیوندک لیموشیرین روی پنج پایه مرکبات


اثر شوری بر غلظت و پراکنش یون های پتاسیم, سدیم و کلر در پیوندک لیموشیرین روی پنج پایه مرکبات

این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری بر غلظت یون های پتاسیم, سدیم و کلر تحت تاثیر کلرید سدیم در اندام های هوایی و ریشه نهال های لیموشیرین پیوند شده روی پنج پایه مرکبات شامل بکرایی لیموشیرین ? نارنگی لیمو آب, ولکامریانا و لیموشیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه به اجرا درآمد براساس نتایج, نوع پایه تاثیر زیادی بر غلظت یون ها داشت

این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری بر غلظت یون های پتاسیم، سدیم و کلر تحت تاثیر کلرید سدیم در اندام های هوایی و ریشه نهال های لیموشیرین پیوند شده روی پنج پایه مرکبات شامل بکرایی (لیموشیرین ? نارنگی) لیمو آب، ولکامریانا و لیموشیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه به اجرا درآمد. براساس نتایج، نوع پایه تاثیر زیادی بر غلظت یون ها داشت. غلظت و پراکنش یون های پتاسیم، سدیم و کلر در تیمار شاهد و سایر سطوح شوری با هم تفاوت معنی دار داشت. شوری غلظت سدیم و کلر را در ریشه و شاخساره افزایش داد ولی میزان افزایش بسته به نوع پایه متفاوت بود. کمترین غلظت کلر و سدیم در شاخساره پیوندک روی پایه ولکامریانا وجود داشت. بر اثر شوری غلظت پتاسیم در شاخساره پیوندک روی پایه نارنج و بکرایی افزایش و روی سایر پایه ها کاهش یافت و هم چنین غلظت پتاسیم در ریشه ها به جز لیموآب افزایش یافت.

عنوان فایل
اثر شوری بر غلظت و پراکنش یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر در پیوندک لیموشیرین روی پنج پایه مرکبات application/pdf
asare shori va ghelzate parakaneshe yonha.pdf
175 KB
دانلود

عبدالحسین ابوطالبی

عنایت اله تفضلی

بهمن خلدبرین

نجف علی کریمیان