یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

مراحل ساخت یک فیلم انیمیشن


مراحل ساخت یک فیلم انیمیشن

بر اساس فیلمنامه «لی اوت» Layout را ترسیم کنید که به صورت طراحی دستی پروژه و در واقع مصورسازی فیلمنامه با استفاده از هرم , مکعب , کره و سایر اشکال هندسی اولیه primitives می باشد

کلا می توان مراحل ساخت یک فیلم انیمیشن را در هفت مرحله زیر خلاصه نمود که در ادامه به توضیح هر یک می پردازم :

Modeling

Texturing

Animating

Lighting

Dynamic

Rendering

Compositing

● گام اول : Modeling

بر اساس فیلمنامه «لی اوت»(Layout) را ترسیم کنید که به صورت طراحی دستی پروژه و در واقع مصورسازی فیلمنامه با استفاده از هرم ، مکعب ، کره و سایر اشکال هندسی اولیه (primitives) می باشد . تا جای ممکن سعی کنید که طرح اولیه شما شامل زمانبندی صحیح،حرکات دوربین و حرکات کلی صحنه باشد . تا جایی که امکان دارد سعی کنید که طرح اولیه شما متناسب با صحنه باشد.

برای صرفه جویی در وقت و هزینه و همچنین افزالیش کیفیت کار می توانید از دو نرم افزار معروف و مهم Board Master و Shot Master استفاده نمایید .حال به مدل پردازی می رسیم که شامل مدل سازی و استخوانبندی می باشد .

لیست شخصیت ها و اشیای فیلم را تهیه و جزییات آن را یادداشت کنید . دو مرحله مهم در این گام را بر روی اشیا و اشخاص فیلمتان اعمال و آن ها را به صورت مجزا تهیه نمایید :

۱) مرحله اول : مدل سازی که یک مدل سه بعدی از اشیا و اشخاص را بر اساس لی اوت تهیه شده تهیه نمایید . هنگام مدل سازی می توانید مدل ها را بر اساس مدل های از پیش طراحی شده ایجاد کنید . مدل ها از قبل با دست و یا با استفاده از انواع بسیاری از ابزارهای موجود مانند Super Sculpay طراحی می شوند . مدل ساز باید سعی کند بر تعداد اضلاع چند ضلعی ها دقت کافی مبذول داشته باشد و صحنه را طوری تنظیم کند که قابل اداره کردن باشد . جزییات اعضای بدن کاراکترها به منظور تغییر و یا کشیدگی را باید مدنظر داشت . اعضا از جمله زانو ها ، آرنج ها ، نواحی کشاله ران و ومچ دست معمولا جاهایی هستند که هنگام ایجاد انیمیشن در اجسام با چند ضلعی های کم مشکل ایجاد می کنند . نقش کاراکتر را نیز در نظر داشته باشید . برای کاراکتری که سریع می آید و رد می شود نیازی به کار روی جزیات چهره وی نیست .

۲) مرحله دوم : تنظیم انیمیشن/استخوان بندی است که ایجاد استخوان ها و تنظیماتIK ( سیستماتیک معکوس) کاراکترها که شامل تنظیم کردن کنترلرهای انیمیشنی می باشد . ایجاد مانیپیولاتورها یا ویژگی های کنترلی سفارشی شده و نوشتن اسکریپت ها و حتی دستورات اصلاحی پوست ، تنظیم کردن کنترلرهای مورف ( Morph) برای استفاده در حرکات صورت می باشد . تنظیمات مربوط به مدل های غیر کاراکتری نیز در این مرحله صورت می گیرد . استودیوی کاراکتر پلاگ اینی است که امکانات زیادی را برای تری دی مکس کاران تهیه می نماید . سیستم استخوانی دوپای از پیش تنظیم شده یعنی ( Biped) و دستور اصلاحی تغییر دهنده ( Physique) از جمله این موارد می باشند .

● گام دوم :Texturing

بافت دهی /نقش دهی که در واقع افزودن جزییات و بافت به مدل خودتان می باشد در زیبایی کار بسیار تاثیر گذار می باشد . استفاده از دستورات اصلاحی پوست ( Skin) ، افزودن کنترلرهای پوست و مو ، افزودن لباس و سایر موارد را باید در این مرحله انجام دهید . بافت را می توانید در نرم افزاری مانند فتوشاپ تهیه و ترسیم نمایید و به کمک ابزارهای نقش دهی (Mapping Coordinate) به کاراکتر بیفزایید .

● گام سوم : Animating

متحرکسازی کاراکترها و اشیای موجود در صحنه ها و فیلم ها در این مرحله صورت می گیرد . منوی Animation امکانات زیادی را برای متحرکسازی در اختیار شما قرار می دهد . استفاده از واکنش دهنده ها (Reactors) ، اشیای کمکی (Helpers ) ، Sliders و مانیپیولاتورها در این مرحله حائز اهمیت می باشند . سرعت حرکت کاراکترها و تقسیم بندی مناسب زمانی را مد نظر قرار دهید . سولورهای IK نیز در این گام به کمک شما خواهند آمد .

● گام چهارم : Lighting

نورپردازی از مهم ترین مواردی است که نقش به سزایی در طبیعی جلوه دادن فیلم دارد . استفاده از پالت Light بسیار کاربردی است . برای توضیحات کامل تر می توانید به مقاله « تکنیک هایی برای تری دی مکس کاران -نور» مراجعه نمایید . در این مقاله اطلاعات جامعی در ارابطه با انواع نورها و کاربرد هریک در فضاهای گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفته است .

● گام پنجم : Dynamic

اعمال تنظیمات لازم در پویانمایی نظیر تقید اشیا به شیی دیگر ، کنترل سرعت اشیا در موقعیت های گوناگون و سایر موارد را در این مرحله اعمال نمایید . ایجاد دوربین های مجازی نیز در این مرحله صورت می گیرد . برای توضیحات بیشتر به مقاله « تکنیک هایی برای تری دی مکس کاران - دوربین» مراجعه نمایید که در این مقاله در رابطه با انواع دوربین ها و کاربر هریک در محیط مجازی مطالب کاملی ارائه شده است .

● گام ششم : Rendering

فیلم را رندر نمایید .در این حالت شما با مجموعه ای از سکانس های مجزاروبه رو هستید . فضای مه آلود،فضای بارانی،گردوغبار و بسیاری از موارد دیگر را در این مرحله می توانید به صحنه ها بیفزایید .

● گام هفتم : Compositing

کامپوز یا ترکیب صحنه ها که در یکی از نرم افزارهای ویرایش و تدوین فیلم صورت می گیرد . صدا و موسیقی را افزوده و تصحیحات لازم را انجام بدهید . در صورت نیاز صحنه ای از یک فیلم واقعی را به فیلمتان بیفزایید .

فیلم شما آماده است . تبریک می گویم . شما یک فیلم انیمیشن ساخته اید .

توسط محمد کریم رضایی

http://honar-computer.blogfa.com