پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

مسئولیت های مالی زنان


مسئولیت های مالی زنان

با دقت بیشتری به زندگی های دور و برتان نگاه کنید می بینید خیلی از ازدواج ها به خاطر مشکلات مالی از هم می پاشند و زمانی که همه چیز از دست می رود, هر کدام از زوجین می خواهند بار مشکلات خانواده و اشتباهات اقتصادی شان را به دوش یکدیگر بیندازند

با دقت بیشتری به زندگی‌های دور و برتان نگاه کنید. می‌بینید؟ خیلی از ازدواج‌ها به خاطر مشکلات مالی از هم می‌پاشند و زمانی که همه چیز از دست می‌رود، هر کدام از زوجین می‌خواهند بار مشکلات خانواده و اشتباهات اقتصادی‌شان را به دوش یکدیگر بیندازند. اگر شما هم از این‌که خود را در جمع خانواده‌های ورشکسته‌ای که به خاطر مشکلات مالی زندگی‌شان را فدا می‌کنند ببینید هراس دارید، باید کمی بیشتر هوای جیب خانوادگی‌تان را داشته باشید. یادتان نرود این‌که شما به‌عنوان یک زن خود را از تصمیم‌گیری‌های مالی کنار بکشید و همه مسئولیت‌های مالی خانواده را به‌عهده همسرتان بگذارید، زندگی‌تان را در معرض خطری جدی قرار خواهد داد.

نگران نباشید، نجات دادن خانواده‌تان از بحران‌های احتمالی مالی کار سختی نیست. باید بدانید که راه‌های ساده و موثری هم برای محافظت از خود و زندگی مشترک‌تان وجود دارد. نویسنده‌های مجله بین‌المللی اپرا، شما را با این راه‌ها آشنا می‌کنند.

● بی‌خبر نمانید

از وضعیت اقتصادی و سرمایه‌ای خانواده‌تان باخبر شوید. از زمان سررسید قبض‌ها و قسط‌هایی که باید پرداخت شود، موعد سررسید اجاره‌نامه، قراردادهای املاک و مستغلات‌تان و همین طور اطلاعات سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده‌اید بی‌خبر نمانید. شاید در همین زمان‌های بی‌خبری شما، همسرتان دچار مشکلات مالی شود و به خیال این‌که به تنهایی از پس حل کردنش بر می‌آید، شما را در جریان نگذارد و روز به روز شرایط بدتری پیدا کند. اگر شما از سود و زیان خانواده‌تان بی‌خبر باشید نه می‌توانید برای یک سرمایه‌گذاری موفق به همسرتان کمک کنید و نه در مواقع بحران به دادش برسید.

● مال من، مال تو، مال ما

در مورد دارایی‌های‌تان بعد از عروسی به توافق برسید. ممکن است شما یا همسرتان سرمایه‌ای را از دوره مجردی‌ خود با خود آورده یا این‌که بعد از ازدواج تغییراتی در وضعیت مالی‌اش ایجاد شود. آیا قرار است در خانه شما هر آنچه یکی از شما به دست می‌آورد متعلق به‌خود باشد یا بی‌چون و چرا به دیگری تعلق پیدا کند؛ یا این‌که قرار است شما در زندگی مشترک‌تان دارایی‌های مشترکی داشته باشید که هر دوی شما برای به دست آوردن‌شان به نوبه‌خود تلاش می‌کند. تعارف را کنار بگذارید. این‌که شما بخواهید از آنچه بعد از ازدواج به دست می‌آورید سهمی داشته باشید یک توقع نادرست و انجام نشدنی نیست.

● مشاوره بگیرید

شما برای تصمیم‌گیری بهتر، نیاز به یک شبکه از افرادی دارید که از نظرتان زندگی موفقی دارند. این موضوع در تصمیمات مالی شما هم می‌تواند موثر باشد. اگر شما به‌دنبال خرید خانه هستید، می‌توانید از فردی که به تازگی این کار را انجام داده است مشاوره بگیرید یا اگر می‌خواهید خودروی‌تان را عوض کنید بهتر است با دوستی که در این مورد اطلاعات بهتری دارد مشورت کنید. از پرسیدن نترسید و به همسرتان هم ثابت کنید که این مشاوره‌ها می‌تواند شما را از انجام اشتباهاتی که دیگران انجام داده‌اند باز دارد. برای گرفتن مشاوره محدودیتی قائل نشوید. اگر کمی پس‌انداز دارید، بی‌گدار به آب نزنید و از افراد موفق اطراف‌تان برای انتخاب بهترین شیوه کمک بگیرید.

● کنار نکشید

گاهی‌اوقات زنانی که بیرون از خانه کار نمی‌کنند از این‌که بخواهند در تصمیم‌گیری‌های مالی شرکت کنند خجالت می‌کشند اما باور داشته باشید که مشارکت شما برای حفاظت از خود و زندگی مشترک‌تان ضروری است. نقش بازپرس را بازی نکنید اما با هوشیاری و مشارکت‌تان از درآمدی که به خانه‌تان وارد می‌شود و پرداختی‌هایی که از جیب خانواده‌تان می‌رود، آگاه باشید. می‌توانید برای این مشارکت مسئولیت پرداخت قبوض و قسط‌ها را خودتان به‌عهده بگیرید یا این‌که در شرایطی که به‌نظرتان مساعد می‌رسد، به همسرتان پیشنهاداتی برای بهبود شرایط اقتصادی خانواده بدهید. مهم این نیست که شما شاغل هستید یا نه، شما باید براساس توانایی‌ها و آگاهی‌تان در تصمیم‌گیری‌های مالی خانواده هم نقش داشته باشید.

● بودجه بندی کنید

مهم نیست که چقدر درآمد دارید یا این‌که همسرتان چقدر پول به خانه می‌آورد. یادتان نرود که هرچقدر بیشتر پول دست‌تان بیاید بیشتر خرج می‌کنید پس همان روز اول دریافت حقوق‌تان بودجه‌بندی را شروع کنید. می‌توانید یک کلاسور فایل‌بندی شده تهیه کنید و روی هر دیواره آن اسم بخشی از هزینه‌هایی که باید پرداخت کنید را بنویسید. اجاره خانه، قبوض، خرج خورد و خوراک، هزینه‌های لباس و خرج‌هایی که دوست دارید به خاطر دل‌تان انجام دهید، هزینه‌هایی برای شرایط پیش‌بینی نشده یا مسائل درمانی و... و بخشی هم برای پس‌انداز. درآمد شما هرچقدر باشد باید بتوانید همه بخش‌های این کلاسور را پر کنید. اگر دیدید کم می‌آورید خرج‌های ضروری را کمتر کنید و از همین راه خرج و مخارج‌تان را مدیریت کنید. اگر پیش از این برای هر ۲ماه ۲۰۰ هزار تومان خرج قبض‌های‌تان می‌کردید اما از الان از عهده‌اش بر نمی‌آیید، بهتر است در الگوی مصرف‌تان هم تجدیدنظر کنید. با این شیوه هم حساب کار دست‌تان می‌آید و هم می‌توانید به اندازه دخل‌تان خرج کنید.

● برنامه‌ریزی کنید

جیبتان را به زمان حال و خرج و مخارج همین لحظه محدود نکنید. با هر سختی‌ که شده شما باید زندگی آینده‌تان را هم تامین کنید. مهم نیست درآمدتان کم است یا زیاد. دریافتی شما هرچه که باشد باید بخشی از آن را برای آینده‌تان درنظر بگیرید. بیمه را جدی بگیرید. اطمینان حاصل کنید که شما و همسرتان هر ۲ بیمه شغلی و بیمه عمر دارید و این‌که خانه و اتومبیل‌تان هم تحت پوشش بیمه قرار دارند. شما قرار نیست برای هیچ کار کنید و شرایطی را فراهم کنید که در یک چشم به هم زدن حاصل عمرتان را از دست بدهید. یادتان نرود که خیلی زود زمانی که شما نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا می‌کنید فرا می‌رسد پس بخشی از درآمدتان را برای این اتفاقاتی که خواه ناخواه سراغ‌تان می‌آید پس‌انداز کنید.

● مخفیگاه خودتان را داشته باشید

همه پول‌های‌تان را جلو چشم نیاورید. هر ماه درصدی از درآمدتان را برای روز مبادا پس‌انداز کنید. مهم نیست این مبلغ چقدر کم یا زیاد باشد. مهم این است که اگر قول می‌دهید ۵ درصد از پول ماهانه شما را تشکیل دهد، کمتر از این مقدار نشود. می‌توانید با این پول برای خودتان سکه یا طلا بخرید یا این‌که با خرید اوراق مشارکت آن را پس انداز کنید. نگذارید این پول در حساب‌تان راکد بماند و ارزشش را از دست دهد بلکه با پس انداز آن در حساب‌های بلندمدت و سودآور یا سرمایه‌گذاری‌های دیگر ارزش آنچه نگه می‌دارید را حفظ کنید.

● آینده‌نگر باشید

این‌که شما پشتوانه قوی مالی داشته باشید و پدر یا همسرتان اجازه ندهند که آب در دل‌تان تکان بخورد، وضعیتی ایده‌آل است اما فراموش نکنید که آن‌ها همیشه در کنارتان نیستند تا حمایت‌تان کنند. شما به هر دلیلی می‌توانید از آن‌ها دور شوید، از دست‌شان بدهید یا این‌که شرایطی پیش بیاید که منابع مالی آن‌ها از دست برود. سعی کنید مهارتی یاد بگیرید و شرایطی را فراهم کنید که کسب درآمد برای‌تان محال نباشد. اگر در حال حاضر دغدغه مالی نداشته و حوصله کار کردن هم ندارید، بهتر است برای آموزش دیدن وقت بگذارید و با قوی‌تر کردن خودتان، دیگر نگران روزی نباشید که ممکن است منابع مالی فعلی را از دست بدهید.

سیب سبز

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir