جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

خواستن، توانستن است. پس بخواهید و به دست آورید.


خواستن، توانستن است. پس بخواهید و به دست آورید.

یکی از واقعیت‌های بنیادی زندگی این است که ”اگر بخواهید، به دست خواهید آورد.“ ساده نیست؟ البته که هست. آن‌قدر ساده است که بچه‌ها در این کار مهارت دارند. فرمول آنها به‌طور معمول …

یکی از واقعیت‌های بنیادی زندگی این است که ”اگر بخواهید، به دست خواهید آورد.“ ساده نیست؟ البته که هست. آن‌قدر ساده است که بچه‌ها در این کار مهارت دارند. فرمول آنها به‌طور معمول خواستن تا هنگامی است که به آن‌چه می‌خواهند برسند. ما انسان‌ها در بزرگسالی قدرت درخواست را از دست می‌‌دهیم. برای جلوگیری از امکان طرد خود به وسیله‌ی دیگران، به همه‌ی بهانه‌ها و دلایل متوسل می‌شویم. بچه‌ها این‌گونه برنامه‌ریزی نشده‌‌اند، آنان در واقع باور دارند که هر آنچه را که بخواهند می‌توانند داشته باشند. آن‌چیز استخر شنای پانزده متری باشد و یا شکلات و یا بستنی قیفی. آری دنیا به آنانی که درخواست می‌کنند، پاسخ می‌دهد. اگر به آن‌چه می‌خواهید نزدیک‌تر نمی‌شوید، به‌طور حتم بر اندازه‌ی کافی درخواست نمی‌کنید. عین این مطلب به مصداق آیه‌ی شریفه ”ادعونی استجب لکم“ (بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را) نیز در قرآن کریم آمده و این حاکی از برخوردار بودن اهمیت خواستن در نزد حضرت حق را می‌‌رساند. پس حالا که موضوع خواستن و ضرورت‌های مادی و معنوی آن تا حدودی روشن گردید، لازم به یادآوری است که درخواست کردن مساوی است با همواره دنبال کسب آگاهی بودن. برخی افراد می‌گویند ”آگاهی، قدرت است.“ درست نیست. استفاده از آگاهی قدرت است. این چیزی است که بایستی همیشه در ذهن ما حک شود. وقتی درخواست می‌کنید می‌‌توانید همه نوع اطلاعات، نظرها، تدابیر، نام اجزای مؤثر و حتی پول را به‌دست آورید. دلایل بسیار خوبی برای درخواست کردن وجود دارد و پاداش‌های آن فراوان است. پس چرا هنگامی که افراد، موقعیت درخواست کردن دارند، اشتباه می‌کنند؟

بررسی‌ها نشان داده‌‌اند که در اصل سه دلیل وجود دارد:

۱. آنان خط‌مشی اعتقادی دارد که همواره می‌گوید: ”درخواست کردن درست نیست.“

۲. آنان کمبود اعتماد نفس دارد.

۳. آنان از طردشدن می‌ترسند.

در توضیح مورد اول باید بگویم این روش کهنه‌ی اعتقادی شما است که از دوران کودکی به ارث برده‌اید و حالا که بزرگتر شده‌ای اگر با دوستی مورد اعتماد، مربی یا مشاوری صحبت کنید، می‌‌توانید روی آن کار کنید. بدانید که راه‌کارهای دیگری برای نظاره کردن به زندگی و موقعیت‌های آن وجود دارد. در روش نگاه‌تان به چیزها و آن‌چه در واقع برایتان ارزش دارد، تغییر ایجاد کنید. آن مزخرفات را دور بریزید. آنها آینده‌تان را تیره و تار کرده و توانائی شما را برای درخواست کردن محدود می‌کنند، حالا دلیل دوم را به یاد آورید. بله، این همان ویژگی‌ اعتماد به نفس قدیمی است که باعث شکست شخصی می‌شود. کمبود اعتماد به نفس بی‌تردید مانع می‌شود که شوق شما برای درخواست کردن رشد کند. باز هم تکرار می‌کنیم، موضوع به شکست قدیمی برمی‌گردد. به خودتان اعتماد کنید یک گام به جلو بردارید. به هر طریقی درخواست کنید. بدترین چیزی که خواهید شنید ”نه“ است که سومین دلیل را باعث می‌شود. آیا هنگامی‌که پاسخ منفی می‌شنوید، بدتر می‌شوید؟ در واقع نه. البته اگر از آن برداشت شخصی نکنید. بعضی افراد نمی‌‌توانند با احساس‌های خود کنار بیایند، گرچه هرگز مقصود از گفتن کلمه‌ی ”نه“، چسباندن برچسب حماقت به شخص آنان نبوده است. شما در کدام مرتبه از مراتب درخواست کردن قرار دارید. آیا هیچ کدام از این سه نیروی منفی باعث می‌شوند به پیشرفت موقعیت‌تان خسارتی وارد شود؟ اگر این‌طور است اکنون وقتی است که باید آغاز کنید. این ایمان نام دارد و به این معنا است که عقاید کهنه را کنار بگذارید، راجع‌به خودتان احساس خوب داشته باشید و دریابید که زندگی کامل نیست. روبه‌رو شدن با موانع فراوان در طی راه، امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است.

احمد نوری

منبع: قرآن کریم، کتاب قدرت تمرکز