شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

چارچوب کلی نحوه واگذاری شرکتهای مخابراتی


چارچوب کلی نحوه واگذاری شرکتهای مخابراتی

شرکتهای مخابراتی قابل واگذاری در چارچوب سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در قالب واگذاری سهام شرکت مادرتخصصی مخابرات ایران در فرآیند خصوصی سازی قرار خواهند گرفت

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۷/۱۰/۸۵ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات و به منظور اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات و احکام مندرج در برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:

چارچوب کلی نحوه واگذاری شرکتهای مخابراتی قابل واگذاری به شرح زیر تعیین می‌شود:

۱) شرکتهای مخابراتی قابل واگذاری در چارچوب سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در قالب واگذاری سهام شرکت مادرتخصصی مخابرات ایران در فرآیند خصوصی‌سازی قرار خواهند گرفت.

۲) شرکت ارتباطات زیرساخت از شرکت مخابرات ایران منفک و به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتقل و مطابق اساسنامه موجود تحت عنوان سازمان ارتباطات زیرساخت اداره می‌گردد. مجمع عمومی سهام مطابق تبصره (۷۲) دائمی قانون بودجه سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ مرکب از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (رییس مجمع)، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور خواهد بود.

▪ تبصره – وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ظرف شش ماه پس از تصویب و ابلاغ این تصویب‌نامه اصلاحات لازم را در اساسنامه اعمال و به تصویب هیئت وزیران برساند.

۳) هیئت‌های واگذاری (موضوع ماده «۱۳» قانون برنامه سوم توسعه تنفیذ شده در ماده «۹» قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۸۳) موظفند مطابق ضوابط نسبت به واگذاری سهام شرکت مخابرات ایران تصمیمات لازم را به‌خصوص در موارد زیر اتخاذ نمایند:

الف) تعیین مدت واگذاری سهام

ب) تصویب شیوه‌های قیمت‌گذاری سهام و چگونگی پرداخت قیمت توسط خریداران با امکان محاسبه ودایعی که نزد شرکتهای مخابرات سپرده شده است (در صورت تمایل صاحبان ودایع).

ج) تصویب دستورالعمل اولویت‌های فروش سهام شرکت و تعیین درصدهای بخشهای خصوصی و تعاونی (سهام عدالت) و سهام مدیران و کارکنان در چارچوب بند «ج» سیاست کلی اصل (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

د) تصویب دستورالعملهای نحوه تنظیم قراردادهای فروش سهام.

۴) جابجایی داراییها، امکانات و منابع انسانی و مالی بین شرکتهای مخابراتی، سازمان ارتباطات زیرساخت، سازمان فضایی ایران و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با رعایت قوانین و مقررات به نحوی صورت گیرد که امکان اجرای ماموریت دولت فراهم باشد.

۵) با استفاده از اختیارات قانونی بند «ج» ماده (۷) قانون برنامه چهارم توسعه شرکت مخابرات ایران در مدت معینی که توسط هیئت عالی واگذاری تعیین می‌گردد، در چارچوب قانون تجارت اداره می‌شود و طی مدت یک سال اساسنامه شرکت با رعایت قوانین مربوط توسط مراجع ذیربط اصلاح و تدوین خواهد شد.

۶) کلیه تعهدات شرکت مخابرات ایران واگذارشده به کارکنان اعم از (حقوق، مزایا، بیمه، بازنشستگی و سایر تعهدات) کماکان محفوظ و در تعهد شرکت واگذارشده می‌باشد.

۷) همه ساله اعتبارات موردنیاز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اعمال سیاست‌گذاری، حمایت، هدایت و نظارت مندرج در قانون، پژوهش و آموزش و امور بین‌الملل و توسعه و تعمیر و نگهداری و سایر امور و زیرساختهای ارتباطی، اطلاعاتی و فضایی کشور و سایر هزینه‌ها طبق پیشنهاد آن وزارت در بودجه عمومی سنواتی دولت پیش‌بینی و پس از طی مراحل قانونی در اختیار وزارت مزبور قرار خواهد گرفت.

▪ تبصره – سهم حوزه‌های نوین فناوریهای پیشرفته و توسعه مناطق روستایی و محروم (در صورت عدم تمایل بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری) از محل منابع واگذاری تعیین و به سرجمع اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه می‌شود.

۸) با واگذاری شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است نسبت به بازنگری در سازمان و تشکیلات خود با رعایت قوانین و مقررات به منظور افزایش تواناییهای خود در سیاستگذاری و هدایت و نظارت اقدام نماید.

۹) نظارت بر حسن اجرای این تصویب‌نامه به عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی‌سازی) بوده و باید گزارش پیشرفت کار را در فاصله زمانهای مناسب به مراجع ذیربط (هیئت عالی واگذاری) ارایه نماید.