سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دارویی برای سوءهاضمه


دارویی برای سوءهاضمه

یکی از داروهایی که در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پانکراتین است. پانکراتین به عنوان مکمل آنزیم‌های لوزالمعده برای هضم چربی‌ها و کربوهیدرات‌‌ها …

یکی از داروهایی که در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پانکراتین است. پانکراتین به عنوان مکمل آنزیم‌های لوزالمعده برای هضم چربی‌ها و کربوهیدرات‌‌ها در التهاب مزمن لوزالمعده (فیبروز سیستیک انسداد مجاری لوزالمعده و سرطان لوزالمعده) یا مجرای کلدوک و بعد از برداشت لوزالمعده که منجر به ترشح ناقص آنزیم‌های مربوطه می‌گردد، استفاده می‌شود. همچنین این دارو در درمان استئاتوره ناشی از برداشتن تمام یا قسمتی ازمعده یا روده نیز تجویز می‌شود.روش تاثیر این دارو این است که به علت وجود آنزیم‌های گوارشی در این دارو هضم چربی‌ها و پروتئین‌ها و نشاسته در مجرای گوارش با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

مصرف صحیح

میزان معمول مصرف این دارو روزی یک قرص همراه با غذا یا قبل از غذاست. در صورت تجویز پزشک، می‌توان مقدار مصرف را به دو قرص یا بیشتر افزایش داد.

قرص‌ها را باید به طور کامل بلعید و از جویدن آنها خودداری کرد. از مصرف این دارو با غذاها یا مایعات گرم باید خودداری شود، زیرا گرما اثرات پانکراتین را کاهش می‌دهد. اثر این دارو با اسید معده کاهش می‌یابد، به همین دلیل باید آن را همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن با یک لیوان آب خورد تا بیشترین نتیجه از مصرف دارو گرفته شود. بهتر است مدتی که پانکراتین مصرف می‌شود، به مقدار فراوان آب نوشید.

عوارض جانبی

بیشتر عوارض جانبی این دارو ناشی از مصرف بیش از حد است که می‌تواند منجر به تحریک دهان و مری و ناحیه قبل از دفع در روده شود. مقادیر زیاد این دارو ممکن است سبب ناراحتی معده، تهوع یا اسهال شود. همچنین مقدار خیلی زیاد دارو موجب افزایش اسید اوریک در خون و ادرار می‌شود.

۱۰ فرمان

۱) دارو را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگه دارید.

۲) برای مصرف این دارو در دوران کودکی، بارداری و شیردهی لازم است با پزشک مشورت نمایید.

۳) قرص‌ها باید در محل خنک، دور از نور مستقیم و گرما و رطوبت نگهداری شود.

۴) اگر مبتلا به بیماری‌های گوارشی، اعم از مشکلات پانکراس، مری یا کبد هستید یا سابقه ابتلا به آن را دارید یا تحت عمل جراحی شکم قرار گرفته‌اید، حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

۵) در صورت مصرف داروهای درمان سوءهاضمه نظیر سایمتیدین، کلیدینیوم‌سی، دایمتیکون، رانیتیدین یا امپرازول؛ و نیز مکمل‌های آهن و ویتامین‌ها قبل از مصرف دارو موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

۶) در صورت بروز علائم حساسیت (مانند عطسه، آبریزش از چشم یا بثورات جلدی) با پزشک خود تماس بگیرید.

۷) بیمارانی که نسبت به پروتئین حیوانی عدم تحمل نشان می‌دهند، ممکن است این دارو را نیز تحمل نکنند.

۸) جذب فرآورده‌های خوراکی حاوی آهن، در صورت مصرف همزمان با این دارو کاهش می‌یابد.

۹) بیماران مبتلا به اختلال مری یا بیمارانی که قرص را در حالت خوابیده مصرف می‌کنند، برای کاهش احتمال باقی‌ماندن قرص در مری، پس از مصرف قرص، مقداری غذای جامد مصرف کنند.

۱۰) در صورت بروز اسهال، درد شکمی و ناراحتی‌های دیگر گوارشی با پزشک مشورت کنید.



همچنین مشاهده کنید