سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بیگ بنگ یا مولتی بنگ؟


بیگ بنگ یا مولتی بنگ؟

▪ آیا امروز در شرایطی هستیم كه بتوانیم وجود جهان های موازی را توضیح دهیم؟
▪ آیا می توانیم از تردد بین جهان ها سخن بگوییم؟
امروزه می توانیم با احتمال خوبی ازچگونگی بوجود آمدن …

آیا امروز در شرایطی هستیم كه بتوانیم وجود جهان های موازی را توضیح دهیم؟

آیا می توانیم از تردد بین جهان ها سخن بگوییم؟

امروزه می توانیم با احتمال خوبی ازچگونگی بوجود آمدن جهان های موازی صحبت كنیم و شاید روزی بتوانیم در مورد چگونگی سفر از جهانی به جهانی دیگر بحث كنیم و برای این سفر كه امروزه تخیلی به نظر می رسد، روشهای عملی و فنی دقیقی ارائه كنیم. اما قبل از ادامه ی كلام بر خود ملزم می دانم از تمام دانشمندان و فیزیكدانان بزرگ تاریخ كه انسان را از خلق و خوی خرافی اساطیری به یك انسان واقع‌گرا رساندند و زندگی خود را صرف شناساندن طبیعت به انسان نمودند، قدردانی كنم.

طبیعی است كه روند تكامل دانش با پیگیری مداوم افرادی امكان پذیر شد كه مشتاقانه در پی كشف رموز طبیعت بودند تا پرده ی جهل را از روی پیئه های فیزیكی كنار بزنند. در این تلاش مداوم و طاقت فرسا، هر نگاه تازه ای به جهان از بصیرت گذشتگان یاری جست و بر دست آورد آنان افزود. مكانیك نیوتنی بر اندیشه های گالیله و كپلر استوار گشت و فضا-زمان انیشتین، قاون جهانی گرانش نیوتن را تكامل بخشید. كارهای فاراده و ارستد و آمپر در معادلات الكترومغناطیس ماكسول به ثمر نشست و ابهامات تابش جسم سیاه به مكانیك كوانتومی انجامید. تلاش ها و تجارب قرن بیستم زمینه ی اندیشیدن به یكسان سازی نیروها را فراهم كرد و اندیشه ی ابر نیرو، فیزیكدانان را نسبت به لحظه ی آغاز جهان كنجكاو كرد.

امروزه پس از صدها سال تلاش به جایی رسیده ایم كه احساس می كنیم به یك نظریه وحدت بخش بشدت نیاز دازیم تا بتوانیم لحظه ی آغاز را توضیح دهیم. بر اساس چنین نیازی است كه در طول و بویژه اواخر قرن بیستم، نظریه های زیبا و پیچیده و تقریباً موفقی نظیر لوپ كوانتوم تئوری و ابر ریسمانها ارائه شدند. همه ی این نظریه ها در صددند تا لحظه ی آغاز انفجار بزرگ Big Bang و یكسان سازی نیروها Unification را توضیح دهند.

اما نگرش شهودی و ساده ی نظریه سی. پی. اچ.

CPH Theory, Creation Particle Higgs

با مطرح كردن هم ارزی جرم، انرژی و نیرو، باب جدیدی برای اندیشیدن به فیزیك جهان می گشاید. نظریه سی. پی. اچ. علاوه بر توجیه خمیدگی فضا بر نظریه تورم مهر تایید می گذارد و با ریاضیات بسیار ساده، ما را به درك شهودی از جهان و آنچه كه بیگ بنگ می نامیم رهنمون می‌سازد.

در نظریه سی. پی. اچ، انفجار بزرگ (بیگ بنگ) بدین صورت بیان می‌شود كه لحظه‌ای در یك سیاه‌چاله مطلق، یك میدان گرانش فوق العاده عظیم، تا آن حد چگالی گراویتون (۱) بالا می‌رود كه دیگر فضایی برای حتی حركت دورانی (اسپین) آن وجود ندارد و در نتیجه با یك عكس العمل قوی، سی. پی. اچ. ها با سرعت بسیار بالا از مركز میدان گرانشی خارج می شوند.

سپس در بیرون انفجار با یكدیگر تركیب شده و بخشی از سرعت خطی، Vc آنها به اسپین تبدیل می‌شود و هنگامی كه چند CPH در كنار یكدیگر قرار گیرند، فوتون بوجود می‌آید كه نتیجه آن تولید امواج الكترومغناظیسی یعنی انتقال انرژی است. در نهایت با تبدیل این انرژی به ماده و پاد ماده، ذرات بنیادی تولید می شوند و هسته‌ها و اتم‌ها بوجود می‌آیند .