چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بررسی وضعیت میكروبی غذاهای دریائی
ماهیها و سختپوستان جهت مصرف انسان به اشكال مختلف در بازار عرضه میشوند. برای تعیین كیفیت و وجود یا عدم فساد میكروبیولوژیكی آنها باید روشهای آزمایشگاهی مناسبی در نظر گرفته شود. تغییرات كیفی طعم و بو،بافت،رنگ و غیره نشان دهنده فساد حاصل از تكثیر باكتریها در فراوردههای دریائی هستند و عوامل مؤثر در میزان فساد عبارتند از:تعداد اولیه باكتریهای موجود، نوع آنها و شرایط نگهداری نظیر حرارت و رطوبت و غیره. در مقایسه با سایر مواد غذائی كه از نظر پروتئین غنی میباشند، غذاهای دریائی قابلیت فساد بیشتری دارند.
برخی از موادغذائی دریائی حاوی مقادیر زیادی مواد تنظیم كننده فشار اسمزی به فرم ازت غیر پروتئینی میباشند مانند اسیدهای آمینه ،تری متیل آمین، اوره و غیره كه بهعنوان منبع غذائی به آسانی در دسترس باكتریها قرار میگیرند. تعداد زیادی از غذاهای دریائی از آب سرد صید میشوند و بر خلاف حیوانات خونگرم نگهداری آنها در یخچال و شرایط سرما از تكثیر میكروبهای موجود در آن جلوگیری نمیكند. از طرفی محل و روش صید آنها در مقایسه با كشتارگاه باید در نظر گرفته شود. سلامت موادغذائی دریائی با توجه به آلودگیهای میكروبی آنها از نظر احتمال وقوع مسمومیت غذائی اهمیت دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست