چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چرا نمی‌خوابم


چرا نمی‌خوابم

بی‌خوابی یکی از بیشترین شکایات افراد است که صدمات زیادی دارد. ناتوانی در به خواب رفتن یا ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا خواب عمیق را کم‌خوابی می‌گویند. کم‌خوابی درواقع …

بی‌خوابی یکی از بیشترین شکایات افراد است که صدمات زیادی دارد. ناتوانی در به خواب رفتن یا ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا خواب عمیق را کم‌خوابی می‌گویند. کم‌خوابی درواقع خود بیماری به حساب نمی‌آید، بلکه جزو علائم بیماری محسوب می‌شود. کم‌خوابی معمولا ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علل کم‌خوابی، می‌توان احساس نداشتن امنیت، ترس از تنهایی و افسردگی را نام برد.

بی‌خوابی ممکن است در ابتدای به خواب رفتن باشد که به علت مشکلات و اشتغال ذهن یا به صورت خواب منقطع باشد یعنی فرد نتواند بخوابد و در حین خواب بیدار شود یا این‌که صبح آن موقعی که دلش نمی‌خواهد، بیدار شود.

معمولا بی‌خوابی بعد از نیمه‌شب باعث اختلالات بیشتر می‌شود. توصیه ما این است که اگر دچار بی‌خوابی بعد از نیمه‌‌شب هستید، حتما رختخواب را ترک کنید. فاصله زمان شام‌خوردن با خواب را زیاد کنید و از صرف غذای گوشتی در شب که باعث بیدار شدن‌های مکرر در خواب می‌شود، پرهیز کنید.

به خاطر داشته باشید هر فردی که بی‌خواب باشد، هنگام روز تمرکز نداشته و برخوردش متفاوت می‌شود، چون مغز نتوانسته استراحت کند.

در واقع مغز باید ساعتی از شبانه‌روز را استراحت کند. ساعت بیولوژیک هر فرد در‌یک زمان شروع و در یک زمان خاموش می‌شود و یک ریتم منظمی دارد.

همچنین خواب کلید سلامت روانی است و داشتن یک خواب سالم باعث نشاط می‌شود.