چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

تدبیر ولی فقیه زمان و شعله های سرکش فتنه


تدبیر ولی فقیه زمان و شعله های سرکش فتنه

واکاوی مواجهه با فتنه گران دیروز و امروز از نگاه امام و رهبری

« شما دیدید که آقای بنی صدر حسابش را جدا نکرده، خدا می داند که من مکرر به این گفتم که آقا، اینها تو را تباه می کنند. این گرگهایی که دور تو جمع شده اند و به هیچ چیز عقیده ندارند، تو را از بین می برند، گوش نکرد، هی قسم خورد که اینها فداکار هستند... واللّه قسم، من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودم، ولی در آن وقت شما را ساده لوح می دانستم که مدیر و مدبر نبودید... واللّه قسم، من رأی به ریاست جمهوری بنی صدر ندادم و در تمام موارد نظر دوستان را پذیرفتم. »

عبارات ارزشمند فوق ایرادات تاریخی و البته به روزی است که پیرفرزانه انقلاب سال ها پیش در مواجهه با فتنه گران داخلی بر زبان راند و امروز با گذشت چندین سال هنوز در برخورد با فتنه جویان قابل استناد است.

شخصیت والای عبادی و سیاسی امام راحل در حل و رفع تمامی مشکلاتی که گریبانگیر جامعه اسلامی ایران بود زبانزد بسیاری از متفکران داخلی و خارجی است.

تاریخ اشخاص کاریزمایی بسیاری را می شناسد که رهبری انقلابها و کودتاهای بزرگ را به عهده گرفته بودند. لیکن آنها به کرات به خاطر نبود برنامه صریح اقدامات ، نبود توان روحانی یا ناکامل بودن شخصیت درونی خویش آرزوهای ملت خود را فریب دادند و این امر منجر به خدشه دار شدن ایده های اولیه و برقراری رژیم های استبدادی می شد.

اما امام خمینی با اعتبار عظیم، ذخایر علمی مقتدر و تجربه کار سازمانی به سوی انقلاب آمد. امام خمینی(ره) رهبری دینی بود و زندگی پرهیز کارانه او همراه با ریاضت هم مرز بود.

پیروی ازقرآن و مکتب بزرگ امامان شیعه باعث شد حس ششم سیاسی، نافذ بودن و دور اندیشی بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی ایران تقویت شود و توانایی اتخاذ تصمیمات موزون و مطابق با هدف، تاثیر گذاری اخلاقی بر ملت ایران و ایجاد جو معنوی مساعد در کشور را بدست آورد.

چنانکه در باب حق طلبی و حق خواهی ایشان در نزاع با منافقین و افشای ماهیت آنها متذکر شد «من با خدای خود عهد کردم که از بدی افرادی که مکلف به اغماض آن نیستم هرگز چشم پوشی نکنم. من با خدای خود پیمان بسته ام که رضای او را بر رضای مردم و دوستان مقدم دارم؛ اگر تمام جهان علیه من قیام کنند دست از حق و حقیقت برنمی دارم.

(صحیفه نور، ج ۲۱، ص: ۳۳۲)

هرچند همه تلاش امام راحل در زمان حیاتشان این بود تا جایی که امکان دارد آتش فتنه روشن نشود اما در مواردی از قبیل تحرکات منافقان، لیبرال ها، جبهه ملی، ملی گرا، جبهه خلق مسلمان و دیگر مسایل مشابه مواضعی برگرفته از موازین اسلام و منبعث از قرآن کریم و سنت الهی اتخاذ می کردند که در برخی شرایط مدارا و بعضی مواقع هم برخوردهای تندی در نظر می گرفتند.

● بنی صدر زمان و مهلت پایانی

بازتاب مبارزه امام خمینی(ره) با فتنه جویان و منافقین را می توان در برخورد ایشان با موضوع برکناری بنی صدر دانست که البته احترام به رای و نظر مردم در اولویت تصمیمات ایشان قرار می گرفت.

همان رفتاری که امروز رهبر معظم انقلاب در نحوه برخورد با سران فتنه در پیش گرفته اند.

تجمع مردمی مقابل ساختمان قوه قضائیه در مطالبه از این قوه در مورد نتیجه شکایات ملت از سران فتنه انعکاس لبریز شدن صبر اقشار مردمی است که نزدیک به دوازده ماه شاهد فراز و نشیب رفتاری سران فتنه بوده اند و با آشکار شدن ماهیت درونی این افراد خواهان محاکمه و قطع ید آنها به دست اندازی بیشتر بر منابع بیت المال هستند.

کسانی که می توان در فهرست اقداماتشان هتک حرمت ساحت مقدس حضرت سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا، هتک حرمت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب، اختلال و مزاحمت در کسب و کار و زندگی مردم و ضربه زدن به اقتصاد کشور، ریختن خون انسان های مظلوم و بی گناه، ایجاد ناامنی و آشوب در کشور خصوصا در تهران، تخریب و غارت اموال عمومی و بیت المال را به عینه دید، البته حمایت از گروه های تروریستی و ملاقات های پشت پرده با متولیان طرح براندازی و انقلاب های مخملی را نمی توان از قلم انداخت.

تجمع جنبش مردمی موج قانون برای پیگیری سرنوشت تومار شکایت میلیونی مردم از سران فتنه با در دست داشتن پلاکارهایی با مضمون «سران فتنه را محاکمه کنید»، « حامی تروریست ها اعدام باید گردد» و «نتیجه ارسال یک میلیون امضا برای محاکمه سران فتنه به کجا انجامید؟» نمونه هایی از شکایت های مردمی بود که چندی پیش اعتقاد ملت را بر محاکمه سران فتنه قوت بخشید.

مساله ای که اغلب مخاطبان در هر قشری از سطح شهر تهران بدان اذعان داشته و بر نحوه مقابله با فتنه گران مطابق نظر رهبری تاکید کرده اند.

این موضوع بهانه ای شد تا به سطح شهر برویم؛ مسیر نه چندان کوتاه میدان انقلاب تا مقابل در دانشگاه تهران، کتاب فروشی های متعدد و دانشجویان، کسبه، رانندگان تاکسی و اتوبوس که ایستگاه هایشان را برای اتراق انتخاب کرده اند در یک عصر اداری و پررفت و آمد بهترین مکانی است که می توان از هر قشری در آن یافت تا نظرش را پیرامون نحوه برخورد با سران فتنه جویا شد.

سید علیرضا موسوی راننده تاکسی خطی است که هر چند صندلی هایش تکمیل شده و قصد حرکت دارد اما لحظه ای تامل می کند تا به سوالمان پاسخ دهد.

وی در گفتگو با خبرنگار سرویس گزارش روز کیهان در فرصت اندکش استفاده می کند تا به این نکته بسنده کند که بنی صدر زمان، دیگر فرصتش به سر آمده و نباید درنگ کرد، که در این هنگام پا روی گاز می گذارد و از محل دور می شود.

● اندکی مدارا فقط برای روشنگری بیشتر

با وجود اعتراضات مردمی نسبت به مدارای قوه قضائیه در جریان برخورد با سران فتنه برخی هنوز معتقدند فرصت برای بازگشت فریب خوردگان هست و قدری بیشتر باید برای افشای ماهیت فتنه جویان تامل کرد تا شناخت مردمی کامل تر شود.

خانم جزایری دانشجوی دانشکده علوم رشته زیست شناسی سلولی هم دیگر فردی است که حاضر به گفتگو می شود تا به قول خودش شاید گفته هایش درد دلی از زخم فتنه با اهالی رسانه باشد تا به گوش مسئولان برسد.

این خانم جوان عقیده دارد: اتفاقاتی که طی ماه های اخیر رخ داد چهره سران فتنه را به مردم نشان داد. این افراد با تظاهر به اسلام اقدامات زیادی انجام دادند. تنها روش برای مقابله با این منافقین روشنگری و هوشیاری مردم است. تا زمانی که مردم هوشیار نباشند و شناختی از واقعیت ها کسب نکنند نمی توان برخورد ضربتی داشت.

جزایری همچنین اضافه می کند: به اعتقاد من مدارا در حال حاضر مناسبتر است چون احساس می کنم هنوز جوانانی هستند که با وجود صحنه هایی که اینان از اقدامات منفی خود به تصویر کشیده اند غافلند. به همین منظور صدا و سیما، نخبگان و گروه های دانشجویی در این فضای آرام بهترین استفاده را در معرفی چهره های منافق باید داشته باشند تا مردم خودشان قضاوت کنند.

هرچند اغلب مخاطبان موافق محاکمه فوری سران فتنه هستند برخورد با عده معدودی از افراد که خود را دوم خردادی قلمداد می کنند و اصلا اعتقادی به فتنه و فتنه گری در جمهوری اسلامی ندارند، شاید بیانگر صحت ادعای خانم جزایری باشد که هنوز عده ای از جوانان غافل و نیازمند روشنگری بیشتری هستند.

امیرتیمور جوان دیگری است که با وی مصاحبه می کنیم اما اصلا اعتقادی به فتنه و فتنه گری ندارد.

وی با همین دیدگاه در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان پیرامون سران فتنه اینطور می گوید: سران فتنه لقبی است که برای سرکوب اصلاح طلبان داده شده اما این افراد تلاش های زیادی برای پیروزی انقلاب، حضور در جنگ و غیره هم داشته اند که به هیچ عنوان سابقه انقلابی آنان را نمی توان انکار کرد.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که بسیاری از تحلیل گران سیاسی معتقدند امروز کسانی مدعی خط امام هستند که درعمل حامی فتنه گران بوده اند.

خانم سلمانی دانشجوی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم پاسخ خوبی برای این جوان دارد وقتی که طی گفت و گویش به گزارشگر کیهان می گوید: قوه قضائیه بعد از قضیه نهم دی ماه سال ۸۸ وقتی مردم خواستند این افراد محاکمه شوند باید تاکنون اقدام می شد.

وی ادامه می دهد: اگر تاحالا امت حزب الله کاری نکرده اند به این دلیل بود که حضرت آقا اعلام کردند اجازه دهید مسئولان تا جایی که برعهده شان است اقدام کنند مسئولان آنقدر کوتاه آمدند که خانم رهنورد وقتی با آن مجله فرانسوی مصاحبه کردند که برای ۲۲ خرداد برنامه دارند و ختم درگذشتگان شان را می خواهند بگیرند و نظام را تهدید کردند که اگر اتفاقی برای خود و خانواده شان بیافتد نظام را مقصر می دانند این یعنی هم صداو سیما و هم قوه قضائیه کم کاری می کنند و لازم است که در برخورد با سران فتنه تعلل نکنند.

سلمانی تاکید می کند که اگر مسئولان نخواهند بیایند وارد مرحله عمل شوند مردم شروع می کنند به اجرای همان هشدارهایی که داده بودند. وصیت نامه امام راحل بند میم و تمامی قضایایی که مربوط به این بند باشد را مردم می خواهند خودشان اجرا کنند.

● مواجهه با خط امامی های معاند

به اعتقاد کارشناسان، مدارای رهبری معظم انقلاب با سران فتنه احترام ایشان به رای و خواست مردم بوده است دقیقا رویه ای که امام خمینی(ره) در برخورد با بنی صدر و منافقان داشته اند.

رضا صالح نیا کارشناس سیاسی در گفت و گو با گزارشگر کیهان نحوه برخورد مقام معظم رهبری را با منافقان و فتنه جویان، چنین رفتاری را عینا تداعی کننده مدارا و تعامل امام راحل با بنی صدر و جریان حامی وی می داند.

وی می گوید: امام خمینی بعد از فرار بنی صدر تاکید کردند که به بنی صدر رای ندادم ولی در جریان کارهای او بودم اما از آنجا که رای مردم را داشت اجازه دادم که همه مردم به خوبی او را بشناسند.

صالح نیا ادامه می دهد: ایشان با صبوری و تلاش فراوان برخورد با فتنه را به عنوان راه حل نهایی انتخاب می کردند. اما حتی در برخورد با فتنه ها، تمهیدی اتخاذ می کردند تا حداقل ضایعات و حداکثر فواید در این برخورد انجام شود.

وی در ادامه اظهاراتش تصریح می کند: سران فتنه ای که امروز با این اسامی خوانده می شوند برخی نخبگان سیاسی بودند اما حال چهره واقعی این افراد آشکار شده و می توان به وضوح به ماهیتشان پی برد. فحاشی به رییس جمهور نخستین اقدام آنها بود تا جایی که حتک حرمت به ساحت امام حسین(ع) و امام خمینی و سپس برنامه های ضدامنیتی در راستای اقدامات اینها قرارگرفت.

وی می گوید: به نظر می رسد مهلت داده شده برای بازگشت سران فتنه به سر آمده و باید مسئولان مربوطه برخورد جدی و محاکمه سران فتنه را در صدر کارها قرار دهند.

وقتی یواش یواش چشمشان افتاد به بعضی از اجتماعات مردمی که به دعوت نامزدها مثلا در خیابان ها پیدا شدند، امیدوار شدند . . . و یواش یواش نقابهایشان کنار رفت و حقیقت خودشان را بنا کردند به نشان دادن...

اظهارات گرانقدر مقام عظمای ولایت و تدبیر ایشان به تاسی از پیرفرزانه انقلاب پس از اردوکشی های خیابانی و به دنبال آن مواضع مداخله جویانه و زشت آمریکا و اروپا، بعد هم اصرار و پافشاری بر خواسته های ناحق که نتیجه آن زیر سوال بردن رای ۴۰ میلیون ایرانی بود، تاکیدی بر ضرورت بصیرت نخبگان و هوشیاری ملت و مسئولان نسبت به خطرهایی است که همواره جامعه ایرانی را تهدید می کند.

هرچند تاریخ مجددا تکرار می شود و همواره آبستن حوادثی است که بارها کره خاکی را مجبور به تکرار تجربیاتش می کند، تاریخ انقلاب اسلامی ایران هنوز آنقدر قطور نشده که منتظر تکرار حوادث و اتفاقات آن برای بار دوم باشیم.

هنوز زمان زیادی از پیام تاریخی امام راحل سپری نشده که فرمودند قانون، فصل الخطاب است. هنوز نسلی که انقلاب کرد در صحنه حاضر و شاهد وقوع اتفاقات مشابهی از جمله ماجرای بنی صدر است.

هنوز تورق صفحات انقلاب به پایان نرسیده تا اردوکشی های خیابانی هدایت شده از سوی بنی صدر را فراموش کنیم که انتخابات دهم ریاست جمهوری بهانه ای می شود برای بازسازی صحنه های آن روزها که حال با گذشت یک سال قصد داریم سالگردی برای شکست فتنه گران در مقابل توده عظیم مردمی بپا کنیم.

هنوز این هشدار امام خمینی(ره) را به یاد داریم که رو به جوانان کرده و پرده از ماهیت واقعی اظهار اسلامیت برخی کنار زدند. همانطور که فرمودند: از این مملکت، از این کشور استفاده می بردند و همه منافع شما را می بردند و می خوردند و خرج عیاشیها می کردند، آنها باز مشغول توطئه هستند که نگذارند این کشور حال آرامش پیدا کند. وقتی که آرامش پیدا نکند، نمی شود که اصلاحش کرد. و اگر اصلاح نشود ممکن است که باز به حالهای سابق برگردد. از این جهت باید با بیداری، همه جوانهای محترم عزیز با بیداری توجه داشته باشند که اینهایی که در بین جمعیتها می آیند و می خواهند با اظهار اسلامیت، با اظهار اینکه ما برای کشورمان دلسوز هستیم، مانع بشوند از اینکه مردم کار بکنند همان هایی هستند که می خواهند نگذارند مملکت شما، کشور شما مستقل بشود .

● چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم

«با اینها ما چه بکنیم؟ با این مقدسهایی که از اینها پشتیبانی می کنند و با هم ائتلاف کردند، وبا منافقین هم از اول ائتلاف داشتند، با این مسلمانهای نمازخوان ما چه بکنیم؟ اینکه من گفتم درد دل خودمان را باید در میان بگذاریم، برای این بود که«سعدی از دست دوستان فریاد»! ما این دوست نماها را چه بکنیم؟»

دوست نماها و آنهایی که هنوز دارای مسئولیت هایی هستند و با حفظ ظاهر اسلامیت و ادعای خط امامی بودن تلاش زیادی در یارگیری بین مردم دارند مساله ای است که آن سال ها امام خمینی (ره) نسبت به آن هشدار داده بودند.سعدی نیز در این باره چه زیبا سروده اند که :

از دشمنان بریم شکایت به دوستان چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم رضایی کارمند یکی از ادارات دولتی، شهروندی تهرانی است که در سطح شهر صحبتهایش را درباره تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در برخورد با فتنه گران می خوانیم.

وی در این رابطه معتقد است: اینکه برخی از این افراد در بدنه قدرت قرار دارند نیاز به تدبیر مسئولان دارد و زمان برخورد با فتنه گران به مسئولان واگذار شده اما مردم در مقابله با فتنه گران پشتیبان دستگاه قضایی هستند البته مسئولان دستگاه قضا هم باید پیگیر باشند.

وی در گفت و گو با گزارشگر کیهان ضرورت برخورد فوری با فتنه گران را به این کلام رهبری ارجاع می دهد که ایشان در سخنان خود تاکید کرده اند: من پیشقراولان حوادث اخیر را به دست نشاندگی بیگانگان از جمله آمریکا و انگلیس متهم نمی کنم چرا که این موضوع برای من ثابت نشده است اما تردیدی وجود ندارد که این جریان چه مسئولان و چه پیشقراولان آن بدانند و چه ندانند جریانی حساب شده بود.

● ژست دفاع از اندیشه های امام

در زمان حیات حضرت امام خمینی فتنه های متعددی دامنگیر جامعه اسلامی ایران شد،از فتنه ها وتلاش برای ایجاد دودستگی و نفاق در میان مردم توسط منافقین ،ملی مذهبی ها و نهضت آزادی ها تا فتنه بنی صدر،که در این میان برخورد صریح و هوشمندانه معمار انقلاب اسلامی قابل تامل است که البته همان برخوردهای سنجیده و قاطعانه امام راحل را در جریان فتنه اخیر در مواضع رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای ملاحظه کردیم.

تحلیل نقش بیگانگان در فتنه ۸۸ در کلام رهبرمعظم انقلاب علاوه بر این هشدارها، توصیه دیگری هم داشت و آن توجه به بی بصیرتی نخبگان بود.

ایشان در کلامی با بیان اینکه نخبگان باید حقایق را بدون تعلقات جناحی روشن کنند بیان داشتند که برخی نخبگان دچار بی بصیرتی شده اند. و رمز دیگر سخنان ایشان اشاره ای دیگر به اظهار اسلامیت این افراد بود همچنان که در جمله ای دیگر خاطرنشان کردند: دل هایی که پیام مهم قرآن را درک کرده اند به خاطر اغراض و مسایل شخصی، وحدت عظیم ملی را به هم نمی زنند.

نخبگانی که در ظاهر خط امامی بودند و در عمل به گونه ای دیگر ظاهر شدند و این موضوع بسیاری از گروه های مردمی را دلخور کرده است.

همانطور که آقای اختیاری مدیر یکی از خوابگاه های دانشجویی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان به سوره بقره اشاره دارد و در همین رابطه می گوید: با استناد به این سوره می توان گفت منافقین بیشتر از کفار به اسلام لطمه می زنند. افرادی هم که پس از انتخابات ریاست جمهوری صف خود را از مردم جدا کرده اند همان منافقانی هستند که ضربه بیشتری به جامعه می زنند.

وی ادامه می دهد: ژست دفاع از اندیشه های امام راحل بدون التزام عملی به مرزهای اعتقادی ذائقه سیاسی مردم را تلخ می کند. به همین علت برخی از گروه های سیاسی با سهل انگاری در مرزبندی ها باعث شدند دشمن درعقبه فکری و عقیدتی این جریانات نفوذ کند و یا برخی نیروها بی مهابا وارد جبهه دشمن شوند.

به اعتقاد این جوان ۲۵ ساله کمرنگ کردن مرزها با دشمن خطایی فاحش است و باعث سردرگمی مردم می شود بنابراین باید از مخالفان نظام اعلام برائت شده و مرزها کاملا مشخص شود.همان اوایل که این اقدامات شروع شد و بعد دیگر مبارزه یعنی توهین به امام خمینی(ره) و اهانت روز عاشورا اتفاق افتاد باید سریعا برخورد می شد و بساط سران فتنه را جمع می کردند.

● تغییر تاکتیک فتنه گران و تدبیر رهبری

انتخابات ریاست جمهوری اگرچه آبستن حوادث تلخی بود اما فرصت آشنایی هر چه بیشتر مردم با ماهیت فتنه و سران آن را مهیا کرد.

حجت الاسلام محمدرضا مدیح جانشین دبیر کل کنگره شهدای روحانی سراسرکشور با اعتقاد به این امر به ابزار شناسایی دقیق فتنه گران اشاره کرده و در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: نقش علما و روحانیون و دلسوزان انقلاب اسلامی همچنین ائمه جمعه در معرفی وجهه تاریخی این شخصیت ها برای روشنگری بیشتر از سران فتنه بیش از پیش مهم تلقی می شود.

وی در مرحله بعدی به مطبوعات و رسانه ها اشاره دارد که با تولید محتوای مناسب به افشای واقعیت های پشت پرده بپردازند. پس از این اقدام، دستگاه قضایی می تواند اقدامات جدی تری در برخورد با سران فتنه داشته باشد. اما تدبیر رهبر معظم انقلاب در مدارا یا برخورد قهری با سران فتنه فصل الخطاب است تا در فرصت مقتضی مانع ژست های دین مدارانه و تغییر چهره فتنه گران شویم.

رییس سابق بسیج طلاب کشور با تاکید بر جدیت قوه قضائیه در محدود ساختن فتنه گران برای تغییر تاکتیک، شرایط حال حاضر فتنه جویان را تلاش برای تغییر هویت و دین دار نشان دادن خود به منظور اتکا به مردم و جلب حمایت های آنها ارزیابی می کند.

دکتر علی اصغر کاملی استاد دانشگاه و مدیر گروه معارف دانشگاه خواجه نصیر نیز اقدامات ضد امنیتی و خلاف مصالح ملی سران فتنه را پدیده ای آشکار در نظر مردم می خواند.

وی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان می گوید: سخنان امام خمینی و اندیشه ایشان در برخورد با فتنه گران اتکا به آرای مردمی بود و همین رویه امروز از سوی حضرت آیت الله خامنه ای اعمال می شود.

کاملی همراهی مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و دیگر مسئولان را همگام با مردم ضروری می داند اما همچنان معتقد است: قوه قضائیه آنطور که انتظار می رفت در برخورد با سران فتنه ایفای وظیفه نکرده است. کشف ریشه های فتنه در سازمان ها و نهادهای دولتی همچنین برخورد با آنها مساله ای نیست که با تساهل حل شود بلکه توقع ملت جدیت در برخورد با قانون شکنان بوده است.

● مدارای قوه قضائیه با فتنه گران

تشکیل دادگاه رسیدگی به پرونده دستگیرشدگان آشوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم این نوید را به مردم داد که دستگاه قضایی پیگیرتر از هر زمان به دنبال مجازات قانون شکنان و خاطیان است.

زهرا سلطانی دبیر واحد فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در گفت و گوی خود با گزارشگر کیهان تصریح می کند: لیدرهای اصلی جریان فتنه آسیب و هزینه های زیادی به نظام جمهوری اسلامی ایران وارد کرده اند که قوه قضائیه می بایست هرچه سریعتر رسیدگی و برخورد کند.

وی ضمن اشاره به اقدامات فتنه جویان طی سال اخیر و تعرض به بیت المال تا اهانت به ساحت امام حسین(ع) در روز عاشورا اظهار می دارد: رفتار این منافقان قدرت تشخیص را از برخی مردم سلب کرده است که خواص می باید با قدرت و تفکر و تحلیل بیشتر مردم را به شناخت دقیق برسانند.

همانطور که در زمان بنی صدر چون مردم به شناخت دقیق از وی نرسیده بودند امام خمینی هم تابع رای مردم شدند اما قوه قضائیه باید این نکته را درک کند که امروز مردم خواهان تعیین تکلیف سران فتنه هستند.

این فعال دانشجویی ادامه می دهد: اقدامات فتنه گران از قبیل مخالفت با آرای ۴۰ میلیونی همچنین شعارهای روزهای ۱۳ آبان و روز قدس و در نهایت موضع گیری آنان در مورد اعدام اعضای گروه تروریستی پژاک ثابت می کند صبر در برابر این فتنه گران دیگر کافی است و برای اینکه مردم به عدالت نظام جمهوری اسلامی ایران ایمان بیاورند باید برخورد جدی صورت گیرد.

دادگاه های برگزار شده دستگیرشدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری نوعی امیدواری به سلامت دستگاه قضا را سبب شد و به مردم این نوید را داد که نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل گردن کلفت هایی که خود یا فرزندانشان لطمه ای به این نظام وارد کنند، ایستاده است.

البته به ادعای زهرا سلطانی، تساهل و تسامح قوه قضائیه در برخی موارد ناامیدی هایی هم در پی داشته است.

به طور مثال در خصوص شکایت شیرین عبادی دادگاه شکل می گیرد اما خود عبادی در این دستگاه محاکمه نمی شود، در حالی که ضدیت او با قانون و ارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران ثابت شده است.

این فعال جریان دانشجویی همچنین تصریح می کند: احیای آبروی ریخته سران فتنه و هدایت شدگان این گروه هدف بعدی است که در سالروز شکستشان دنبال می شود.

دعوت گروه های مردمی به حضور در این برنامه و تغییر تاکتیک و اصلاح ظاهر سران فتنه آزمون دیگری برای دستگاه قضایی کشور و همچنین نخبگانی است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب سر جلسه امتحانند و مردود شدن فقط این نیست که ما یک سال عقب بیفتیم؛بلکه یک سقوط حتمی است.

پریسا جلالی