چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

سلطنت دور از دسترس؟


سلطنت دور از دسترس؟

روزنامه «گاردین» به موضوع۶۰سالگی پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا پرداخته است. این روزنامه می‌نویسد: معمولا ۶۰ سالگی سن آمادگی برای بازنشستگی است. زمانی که انسان ‌بخش فعال و پرماجرای …

روزنامه «گاردین» به موضوع۶۰سالگی پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا پرداخته است. این روزنامه می‌نویسد: معمولا ۶۰ سالگی سن آمادگی برای بازنشستگی است. زمانی که انسان ‌بخش فعال و پرماجرای زندگی را پشت سر گذاشته و به انتظار دوران آرامش سال‌های پایان زندگی می‌نشیند. ولی این در مورد چارلز شاهزاده انگلستان صادق نیست. جمعه، ۱۴ نوامبر، شصتمین سالروز تولد چارلز بود. او از سه سالگی ولیعهد انگلستان و در انتظار رسیدن به تخت پادشاهی بوده است ولی مادر او الیزابت دوم، ملکه انگلستان هنوز هم در سلامت کامل است و بنابراین انتظار شاهزاده چارلز برای رسیدن به پادشاهی ممکن است سال‌های سال طول بکشد. گاردین می‌نویسد: با این همه به نظر می‌رسد شاهزاده چارلز فعالیت‌های شخصی و وظایف سلطنتی خود را به خوبی پیش می‌برد. در عین حال در سال‌های اخیر او در زندگی خصوصی‌اش از آرامش و رضایت بیشتری برخوردار بوده است. ۱۵ تا ۲۰ سال پیش او در زندگی زناشویی خود با پرنسس دایانا مشکلات فراوانی داشت و به خاطر بی‌وفایی به همسر و شروع رابطه با زنی دیگر مورد سرزنش قرار می‌گرفت ولی امروزه او پس از ازدواج با کامیلا، زنی که در تمام زندگی به او عشق می‌ورزیده و بزرگ شدن دو پسرش، شاهزاده انگلستان دوران فعال خود را طی می‌کند.

این روزنامه می‌افزاید: او به فعالیت‌های مورد علاقه خود ادامه می‌دهد، شامل سفرهای تشریفاتی و دیپلماتیک، هدایت موسسات خیریه، فعالیت در زمینه محیط زیست و بالاخره میزانی از دخالت و تاثیرگذاری در پروژه‌های معماری مربوط به بناهای عمومی. اما نکته‌ای که همواره بر زندگی این شاهزاده سایه انداخته است تردید در مورد رسیدن وی به مقام پادشاهی است. در قانون سلطنت بریتانیا، پادشاه یا ملکه حاکم تا آخرین لحظه حیات در قدرت خواهد بود و بنابراین احتمال دارد که شاهزاده چارلز سال‌های سال در انتظار پایان عمر و در نتیجه پایان دوران حکومت مادرش بماند.به نوشته گاردین، برخی معتقدند که با توجه به این واقعیت، شاهزاده چارلز هویت و شخصیت اجتماعی خود را بر مبنای این وضعیت تنظیم کرده و می‌کوشد که به جای انتظار و انفعال، شاهزاده‌ای فعال و تاثیر‌گذار باشد. مشاوران و نزدیکان شاهزاده چارلز از پرکاری و علاقه وی به پیشبرد پروژه‌های مختلف می‌گویند و اینکه او در زندگی شخصی، فردی قناعت‌پیشه و به دور از تجمل است. او بیشترین انرژی و توجه را صرف موسسه خیریه خود می‌کند که هدف‌اش کمک به جوانان بی‌بضاعت برای پیشرفت تحصیلی و حرفه‌ای است. این روزنامه می‌نویسد: او دیدگاه‌های سیاسی و اجتماعی خاص خود را نیز دارد. با وجودی که بسیاری با این دیدگاه‌ها مخالفند و معتقدند که فردی در آن مقام نباید سلیقه شخصی خود را در امور کشوری دخالت دهد ولی به نظر می‌رسد که شاهزاده چارلز از دوران انتظار برای پادشاهی برای تاثیر‌گذاری بیشتر اجتماعی استفاده می‌کند چون می‌داند که در زمان پادشاهی، محدودیت وی در بیان دیدگاه‌های شخصی افزایش خواهد یافت.

گاردین، با اشاره به دیدگاه‌های سیاسی و اجتماعی شاهزاده چارلز، او را فردی محافظه‌کار معرفی می‌کند، اما «محافظه‌کاری با نیت خیر.» با این وجود اظهارنظرهای او همیشه در محافل سیاسی و افکار عمومی‌بریتانیا بحث‌برانگیز می‌شود ولی شاید علاقه و سماجت او در توجه به مسائل گوناگون از فعالیت خیریه گرفته تا حمایت از محیط زیست و بالاخره هنر و معماری توانسته علاوه بر منتقدان، حامیانی نیز برای او به ارمغان آورد. این روزنامه در پایان خاطرنشان می‌کند: شاید شاهزاده چارلز را به طعنه بتوان شاهزاده‌ای در آستانه بازنشستگی و در حسرت پادشاهی قلمداد کرد ولی آن طور که زندگی روزانه وی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد و به شهادت مشاورانش و نزدیکانش، او با این شرایط انطباق پیدا کرده و به خصوص در سال‌های اخیر با وجود آرامش در زندگی خصوصی، دورانی فعال‌تر و موقعیتی تاثیر‌گذارتر از گذشته دارد.