چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
ویروس های تلفن همراه مزاحمان خیابانی
به اعتقاد کارشناسان با رواج هر چه بیشتر گوشی های تلفن همراه و سایر تجهیزات ارتباطی جیبی، ویروس های مربوط به این ابزارها افزایش چشمگیری می یابند و تعداد آنها در هر سال ۳ برابر سال قبل خواهد شد. براساس بررسی های صورت گرفته در حالی که بیشتر کاربران رایانه های شخصی از خطرات ویروس ها و کدهای مخرب رایانه ای مطلع بوده و رایانه های خود را با نرم افزارهای امنیتی و ضدویروس مجهز می کنند اما درصد بسیار بالایی از کاربران گوشی های تلفن همراه هنوز خطر شیوع ویروس های خطرناک را جدی نگرفته و اقدامی نیز در این زمینه انجام نداده اند. در نگاهی کلی مشخص می شود که گوشی های تلفن های همراه تمامی تکنولوژی های لازم برای انتشار انواع ویروس ها را دارا می باشند. آنها دارای پردازنده های ریز، تکنولوژی های ارتباطی و قابلیت انتقال و دریافت داده و نیز در اکثر مواقع دارای سیستم عامل می باشند / طبق آمار اعلام شده بیش از یک سوم جمعیت جهان دارای گوشی تلفن همراه می باشند و این فراوانی سبب خواهد شد که رواج و گسترش ویروس های گوشی های تلفن همراه دامنگیر افراد بیشتری شود. در بیشتر موارد ویروس های گوشی های تلفن همراه جهت انتشار از تکنولوژی بلوتوث استفاده می کنند. پس اگر گوشی شما دارای این تکنولوژی نیست خیالتان راحت باشد که گوشی شما آلوده نخواهد شد.
● انتشار ویروس
انتشار ویروس های گوشی های تلفن همراه مانند ویروس های انسانی با نزدیک شدن دو دستگاه به یکدیگر صورت می گیرد حال ممکن است که این دو دستگاه، دو گوشی تلفن همراه، PDA و یا رایانه قابل حمل باشد. در ویروس های پیشرفته تر با بهره گیری از تکنولوژی GPRS (services Radio general packet) این انتشار صورت می گیرد. خوشبختانه به دلیل تنوع سیستم های عامل موجود در گوشی ها در صورت آلوده شدن یک گوشی تنها احتمال آلوده شده گوشی هایی که از همان سیستم عامل استفاده می کنند وجود دارد و سایر گوشی هایی که تحت سایر سیستم عامل ها هستند آلوده نخواهند شد.
● انواع ویروس ها
به دلیل تنوع زیاد ویروس های گوشی های تلفن همراه در ارائه این مقاله به اختصار به بررسی چند مورد از رایج ترین این ویروس ها و راه های مقابله با آنها خواهیم پرداخت.
۱) Fontal.A
این ویروس را که می توان در گروه تروجان ها قرار داد روی گوشی هایی که از سیستم عامل symbian سری ۶۰ استفاده می کند قرار می گیرد و مانع آغاز به کار گوشی می شود، این تروجان را صاحب گوشی تلفن همراه روی گوشی خود download می کند و از طریق منابع ارتباطی و بلوتوث wifi و /// وارد نمی شود ـ در صورت آلوده شدن گوشی شما به این تروجان تا برطرف شدن مشکل گوشی، گوشی خود را خاموش نکنید زیرا احتمال روشن شدن آن وجود ندارد و به خواب ابدی خواهد رفت.
۲) doom boot.A
این تراوای جدید در صورت از بین نرفتن در یک ساعت اولیه فعالیت سبب از بین رفتن داده های شما خواهد شد. با طراحی کرمی در این تراوا انبوهی از پیام ها توسط MMS از سوی گوشی آلوده ارسال می شود که صاحب گوشی نیز خود در جریان این ارسال ها نخواهد بود.
۳) mabir.A
این ویروس اطلاعات SMS و MMS گوشی را مورد سرقت قرار می دهد.
۴) cabir
این ویروس که جزو اولین ویروس هایی است که روی گوشی های تلفن همراه که تحت سیستم عامل symbian قرار داشتند، می نشست. این ویروس از طریق بلوتوث به دستگاه های نزدیک که توسط گوشی های تلفن همراه قابل شناسایی است ارسال می شود که در اثر فعالیت زیاد شارژ باطری گوشی بسیار زود تمام می شود.
۵) commwarrior
این ویروس که پس از واردشدن در گوشی ادعا می کند که یک برنامه مهم با به روزرسانی امنیتی سیستم عامل symbian است پیام های MMS آلوده ای را به لیست دفتر تلفن گوشی ارسال می کند و سبب خواهد شد که سایر گوشی ها آلوده شده و به علاوه در پایان ماه هزینه هنگفتی برای ارسال MMS از سوی اپراتور مربوطه درخواست شود.
۶) skulls
اگر آیکون های گوشی شما به تصویری از یک جمجمه و دو استخوان جایگزین شده بود و در گوشی شما نیز اختلالی صورت گرفته بود مطمئن باشید که شما قربانی این ویروس شده اید.
۷) derver
این ویروس که پس از قرار گرفتن در گوشی آنتی ویروس sky kasper را از کار می اندازد مخصوص گوشی هایی است که دارای سیستم عامل symbian هستند، جالب است بدانید که نام فایل این ویروس Antivirus است.
۸) fontal
این ویروس سبب قفل شدن گوشی شما خواهد شد و اجازه هیچ گونه عملیاتی را به شما نمی دهد.
وحید نقشینه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست