یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
عواملی که مژه ها را به باد می دهند
مژههای پرپشت و زیبا یکی از عوامل زیبایی چهره و باعث جلوه بیشتر چشمانتان میشود. هرقدر مژههایتان بلندتر و پرپشتتر باشد، چشمانتان زیباتر بهنظر میرسد، اما بهنظر میرسد این روزها داشتن چنین مژههای بلند و زیبایی کار بسیار دشواری است. اکثر افراد درباره ریزش موهایشان صحبت میکنند اما بهنظر میرسد درباره ریزش مژههایشان چندان نگران نمیشوند.
متاسفانه این باور غلط جا افتاده که ریختن مژهها یک اتفاق خوشیمن است و خیلی از ما حداقل در کودکی وقتی یکی از مژههایمان میریخت شروع میکردیم به آرزو کردن، اما باید بهخاطر داشته باشید که ریزش مژهها میتواند نوعی هشدار باشد. دلیل ریزش و شکنندگی مژهها در افراد مختلف، متفاوت است که به برخی علل شایع این مسئله اشاره میکنیم. اگر مژههایتان میریزد به جای آرزو کردن بهدنبال علت آن باشید.
ریزش مژه ممکن است نشانه عفونت باشد
عفونت در چشمها خصوصا پلک چشم میتواند به ریختن مژهها بینجامد. این مسئله برای سلامت چشم هم مضر است چراکه مژهها مانع از ورود گرد و خاک و مواد آلاینده به درون چشم میشوند. با این همه اگر بهخاطر نوعی عفونت باکتریایی شدید دچار آماس پلک چشم شدید، ممکن است با ریختن مژهها و تورم و خارش هم مواجه شوید. بهعلاوه ممکن است ویروسی به چشم شما حمله کرده و منجر به تورم یا عفونت شود. درواقع این ویروسها در منافذ پوستی و پیاز مو قرار میگیرند که میزان زیاد آنها میتواند به ریزش مژهها بینجامد.
شاید ضعف سیستم ایمنی دارید
در برخی مواقع ضعیف شدن سیستم ایمنی شما میتواند دلیل ریزش مو در بخشهای مختلف بدن ازجمله چشمتان باشد. این بیماری را ریزش مو مینامند که طی آن سیستم ایمنی بدن به پیاز مو حمله کرده و منجر به ریزش آن میشود. مصرف آنتیبیوتیکهای تجویزی میتواند از این نوع ریزش مو ازجمله مژه پیشگیری کند.
آرایش چشمها کار دستتان داده!
آرایش چشم هیچ ارتباطی با سلامت چشمها ندارد اما میتواند تا حدی بر مژههای شما اثر گذاشته و آنها را ازبین ببرد. استفاده از لوازم آرایشی زمخت و زبر مانند ریمل ضخیم میتواند مژهها را کش داده و آنها را ضعیف کند. علاوه بر این اگر هنگام پاک کردن آرایش، چشمهایتان را بمالید یا آنها را خیلی سخت فشار دهید این کار میتواند منجر به شکسته شدن و ریختن مژههاشود.
بیش از اندازه استرس دارید؟
استرس میتواند بر سلامت عمومی شما و چشمهایتان تاثیر بگذارد. کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب و خستگی عمومی همهوهمه به شکسته شدن مژهها و بروز خطراتی برای چشمها بهخاطر تماس با مواد حساسیتزا منتهی میشود.
شاید کمکاری تیروئید مقصر است
معمولا عدم کارکرد درست غده تیروئید ازجمله کمکاری یا پرکاری تیروئید میتواند در تعادل هورمونی بدن اختلال ایجاد کند و به ریزش مژهها بینجامد. البته نگران نباشید پس از درمان این اختلال، مراقبت درست و رعایت اصول لازم ممکن است باعث رشد دوباره مژههاشود.
نکند پیر شدهاید؟
هیچ راه گریزی از این حقیقت نیست. با بالا رفتن سن هر بخش از بدن شما درمعرض فرسایش آهسته و ثابتی قرار میگیرد و این مسئله غیرقابل تغییر است. با این حال اگر به شکل خطرناک و هشداردهندهای دچار ریزش مژه شدهاید، بهتر است حتما به یک پزشک یا متخصص پوستی مراجعه کنید.
مژههایتان را دوبرابر کنید
۱. برای داشتن مژههای ضخیم و بلندتر، مراقبت از مژهها نخستین اقدام است. سعی کنید همیشه مژههایتان را در شرایط بهداشتی نگه دارید و هرگز شبها با آرایش نخوابید.
۲. یک شانه مخصوص مژه یا ریمل بخرید و مژهها شانه بزنید. این عادت به مژههایتان کمک میکند تا قویتر شوند و از شکستن آنها پیشگیری میکند.
۳. برای حفظ سلامت مژهها میتوانید از روشهای درمان خانگی استفاده کنید. برای این کار پیشنهاد میشود بهطور مرتب روغنزیتون به مژههایتان بمالید.
۴. یکی دیگر از چیزهایی که باعث تقویت مژهها میشود وازلین است. البته افراد زیادی هم هستند که از روغن بادام استفاده میکنند تا مژههایشان حالت براق داشته باشد. میتوانید آن را با کمی تخممرغ مخلوط کنید تا از شکستن مژهها پیشگیری کند. مژهها رشد سریعی ندارند و وقتی هم که رشد کنند تنها در حد چند میلیمتر خواهند بود.
۵. اگر مژههای شما چندان بلند و ضخیم نیست میتوانید کاری کنید که اینطور شود، یعنی میتوانید از ریمل مناسبی برای این کار استفاده کنید. محصولات حجمدهنده زیادی وجود دارد که میتواند مژههایتان را برجستهتر نشان دهد.
۶. تنها چیزی که باید بهخاطر داشته باشید این است که همیشه پیش از خوابیدن تمام آرایش خود را پاک کنید. این مسئله بهخاطر آن است که استفاده زیاد از لوازمآرایشی و عدم تمیز کردن آنها باعث میشود مژههای شما ضعیفتر از قبل شود.
۷. اگر مژههایتان در حد مطلوب نیست میتوانید از مژه مصنوعی استفاده کنید. برای این کار ابتدا در محل موردنظر چسبهای مخصوص آن را مالیده و بعد مژهها را به آن بچسبانید. البته این کار به مهارت و توجه لازم نیاز دارد و باید مراقب باشید چسب با چشمتان تماس پیدا نکند.
آنچه باید درباره مژه مصنوعی بدانید
اگر این روزها به هر دلیلی با ریزش یا شکنندگی مژهها مواجهید و نمیتوانید دستکم تا بلند شدن و پرپشت شدن مژهها صبر کنید، میتوانید از مژههای مصنوعی کمک بگیرید. اما پیش از خریدمژه مصنوعی به این نکات توجه کنید:
به سایز مژهها توجه کنید
برای داشتن یک جفت مژه مصنوعی خوب حواستان باشد که عرض مژهها را درنظر داشته و توجه داشته باشید که بلندتر از مژههای شما نباشد. بهترین کار انتخاب رشتههای نازکتریا مژههای دانهای و تک است که قرار دادنشان روی مژهها آسانتر بوده و اصلا نشان نمیدهد که مصنوعی هستند.
شکل مدور با طول متوسط
اگر میخواهید مژه مصنوعی انتخاب کنید که چشمانتان را بهتر از حالت عادی نشان دهد باید بدانید که این مژهها تنها برای تقویت زیبایی چشمهایتان هستند. پیش از آنکه آنها را بخرید بهتر است آنها را برای آزمایش روی پلکهای خود قرار دهید.
اگر در انتخاب تردید دارید، جفتهایی با طول متوسط که تقریبا شکل مدوری دارند، میتوانند گزینه خوبی باشند.
عوامل مهم مربوط به چسب
بهترین گزینه استفاده از چسبهای بدون شیرابه است. در این مورد شما با یک بافت پوستی یا خود چسب طرف هستید، بنابراین بهتر است ترکیبات آن را اول چک کرده و بعد با کمک پزشکتان از حساسیتزا نبودن آن مطمئن شوید.
بهترین انتخاب از میان مژههای مصنوعی
مژههای طبیعی
حجم آنها متوسط بوده و معمولا نازک و ظریف هستند. این مژهها چندان مشخص نبوده و برای یک روز میتوان از آنها استفاده کرد.
مژههای تکی
اگر میخواهید میزان ضخامت و عرض مژهها را کنترل کرده یا اگر باتوجه به اندازه چشمتان در استفاده از آنها مشکل دارید مژههای تکی بهترین گزینه هستند.
البته استفاده از آنها زمان بیشتری میبرد چراکه باید آنها را یکییکی روی خط مژهها قرار داده و مراقب باشید که چه میزان چسب استفاده میکنید.
مژههای کامل
اگر بهدنبال استفاده از مژههای کامل هستید یا میخواهید مژههایی استفاده کنید که چهره شما را بیشتر نشان دهد، استفاده از مژههایی با طول کامل میتواند گزینه خوبی باشد. این مژهها بیشتر حس و حال کلاسیک به شما خواهد داد. میتوانید برای داشتن ظاهری باوقارتر نوک آن را با ریمل کمی خم کنید.
مژههایی با طول کوتاه-بلند
این مدل از مژهها دارای نوکی کوتاه و بلند هستند که طبیعیتر بهنظر میرسند و چهره شما را جذابتر میکنند. این مژهها خصوصا برای مراسم یا رویدادهای خاص گزینهای بسیار عالی هستند.
مراحل برداشتن مژههای مصنوعی:
- به آرامی آن را از وسط بگیرید.
- برای رها شدن از شر چسب از مژهها و خط مژه از یک سیلیکون آرایشی استفاده کرده و بعد پاکش کنید.
- از خیس کردن نوار مژه خودداری کنید و سعی کنید با دقت و احتیاط چسب را از آن جدا کنید.
- بهخاطر حفظ سلامت و بهداشت بهتر است از یک جفت مژه مصنوعی بیشتر از چهار تا پنجبار استفاده نکرده و از استفاده مشترک آن با دوستانتان خودداریکنید.
عفونت چشم
عفونت در چشمها خصوصا پلک چشم میتواند به ریختن مژهها بینجامد. این مسئله برای سلامت چشم هم مضر است چراکه مژهها مانع از ورود گرد و خاک و مواد آلاینده به درون چشم میشوند
تغذیهات را بررسی کردهای؟
تغذیه نامناسب نیز مانند سایر بیماریهای پوست و مو یک عامل مهم و تاثیرگذار برای ریزش مژه درنظر گرفته میشود. علت ریزش مژهها میتواند بهدلیل تغذیه نامناسب و تضعیف ریشه موها درنتیجه بیماریهای تغذیهای نظیر بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و... باشد که بهطور فراگیر بر وضعیت پوست و موی کل بدن تاثیر خواهد گذاشت. اگر ریزش مژه دارید، میتوانید برنامه غذایی یک هفته خود را یادداشت کرده و با یک متخصص تعذیه در میان بگذارید.
شاید تصور کنید تغذیه مناسبی دارید اما وقتی برنامه غذایی خود را روی کاغذ یادداشت کرده و با یک متخصص مشورت کنید، ممکن است متوجه شوید که برخی مواد مغذی در این برنامه وجود نداشته و لازم است برخی غذاها را به آن اضافه کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست