سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

کیک برنج مخلوط


کیک برنج مخلوط

وقتی یک مهمانی مفصل و رسمی دارید بد نیست در کنار بقیه قاطی پلو ها یک پلوی قالبی هم بپزید . این پلو که کیک برنج مخلوط نام دارد، ظاهری شبیه کیک دارد و میز و یا سفره شما را متفاوت می کند .

مواد لازم برای ۶-۴ نفر

۵۰۰ گرم آرد

۱ ق م بیکینگ پودر

۲ /۱ پیمانه ماست سفت

۴ عدد تخم‌مرغ

۳ ق س زعفران دم کرده

۱ پیمانه آب مرغ

کنجد، بادام یا پسته به میزان لازم

۲ /۱ پیمانه کره

۱ عدد زرده تخم مرغ

۵۰۰ گرم فیله یا سینه مرغ

ادویه پلویی و نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

۴ پیمانه برنج

۲۵۰ گرم قارچ

۱ قوطی (۲۰۰ گرم) نخود فرنگی

۳-۲ ق س پیازداغ طلایی

۱ حبه سیر (در صورت تمایل)

۲ ق س رب گوجه‌فرنگی

طرز تهیه:

۱. در تابه‌ای پیاز داغ طلایی را با کره مخلوط کنید و زردچوبه و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید. قارچ‌ها را ورقه‌ورقه کرده و به تابه اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا آب قارچ‌ها سریع تبخیر شود و رنگ سفید قارچ تغییر نکند و له نشود.

۲. بعد از اینکه آب قارچ گرفته شد، رب گوجه‌فرنگی، زعفران و نخود سبز را هم اضافه کنید. مرغ‌ها را به صورت خلالی برش دهید. سپس آنها را هم به تابه افزوده و با حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که مواد بدون آب شود. حالا حرارت را خاموش کنید.

۳. برنج را به روش معمول بجوشانید و آبکش کنید. حالا سراغ آماده کردن خمیر بروید. آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید. ظرف گود تقریباً بزرگی را بردارید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید، نمک ، فلفل و زردچوبه هم بریزید و با چنگال آنها را هم بزنید. سپس ماست سفت و آب مرغ و کمی ادویه به آن اضافه کنید. کره را در ظرفی کوچک روی حرارت ملایم آب کنید. حرارتش را که از دست داد آن را هم به مواد تخم‌مرغی اضافه کنید. حالا آرد را کم‌کم به این مواد اضافه کرده وهم بزنید. به اندازه‌ای آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.

۴. سطح صافی را آرد پاشیده و خمیر را با وردنه پهن کنید و قالب مورد نظر را چرب کنید. خمیر را کمی بزرگتر از قالب بازکنید. آن را در قالب انداخته و خمیر را به دیواره و کف قالب بچسبانید. سپس به تناوب مقداری برنج، مقداری از مایه آماده شده و کمی ادویه پلویی را در آن ریخته و سپس اضافه‌های خمیر را روی برنج مخلوط برگردانید.

۵. یک زرده‌ تخم مرغ را با زعفران مخلوط کرده و با قلم‌موی مخصوص آشپزی روی لایه آخر خمیر بمالید و روی همه سطح کنجد یا مغز دلخواه بپاشید. فر را با ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کرده و کمی صبر کنید تا گرم شود.قالب را به مدت ۳۵ دقیقه در طبقه وسط قراردهید. بعد از این مدت قالب را از فربیرون آورده ، ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس کیک را از قالب بیرون آورید.