چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نوشیدن روزانه چای ، فاصله شما را با بیماری و پزشکان حفظ می کند!


نوشیدن روزانه چای ، فاصله شما را با بیماری و پزشکان حفظ می کند!

بی شک با توجه به عطر و طعم منحصر به فرد چای و شبیه بودنش به آب، چای رایج ترین و ارزانترین نوشیدنی در دنیاست. زمان بسیار زیادی از شناخت و مصرف چای در دنیا می گذرد و این نوشیدنی گوارا، …

بی شک با توجه به عطر و طعم منحصر به فرد چای و شبیه بودنش به آب، چای رایج ترین و ارزانترین نوشیدنی در دنیاست. زمان بسیار زیادی از شناخت و مصرف چای در دنیا می گذرد و این نوشیدنی گوارا، برای نسلهای قبل از ما نیز ارزشمند و دلچسب بوده است.

در این سالهای اخیر نیز ، چای به عنوان محافظت کننده و پیشگیری کننده، در برخی بیماریها، مورد توجه دو چندان دانشمندان و همینطور مردم عادی قرار گرفته است. همانطور که می دانیم چای از گیاه کاملیا سین سیس بدست می آید، یک بوتهء کاملا سبز از خانواده تیسی هاست.

نوشیدنی حاصل از ترکیب برگهای خشک این گیاه همراه با آب به نام چای شناخته شده است و محتوی ترکیبات زیادی است و شامل مخلوطی از پلی فنولیک کتچین می باشد. تعداد زیادی از این پلی فنولیک ها دارای فعالیتهای آنتی اکسیدانی بهتری نسبت به آنتی اکسیدان های شناخته شده ی ویتامین ای و سی هستند. آنتی اکسیدان ها مسئول مقابله با قسمت های اصلی اکسیدان های آسیب دیده هستند، که این اکسیدانهای آسیب دیده نقش بسیار مهمی در بیماریها و روند رشد بیماری در بدن، ایفا می کنند.

چای در بین مصرف کننده ها به عنوان آرامش دهنده و برطرف کننده ی خستگی محبوب است و همینطور ترشحات معده را تحریک می کند. برخی معتقدند که اثرات مفیدی بربیماران افسرده نیز دارد.

کافئین موجود در چای ، درمان خوبی برای سر درد است و ارزش آن درطب و مراحل درمان بیماران، ثابت شده است و از آن به عنوان آرام کنندهء بیماران مبتلا به آسم می توان نام برد. آخرین تحقیقات انجام شده بر چای سبز، تاثیر شگرف آن بر رشد و نمو باکتریها را نشان می دهد. چای سبز مانع رشد باکتریها در بیماریهایی مانند حصبه و اسهالها ی باکتریایی می شود.

تاثیرات چای بر سلامتی به آنتی اکسیدان پلی فنولیک موجود در آن نسبت داده می شود.

بیماریهایی که در کسانی که چای می نوشند، کمتر دیده می شود عبارتند از: سرطان، انسداد رگهای قلب، بیماریهای استخوانی، ناراحتی های مزمن کبدی، عفونتهای باکتریایی و ویروسی.

بنا براین تحقیقات پزشکی جدید، بر خرد و دانایی پیشینیان ما صحه می گذارد که معتقد بودند، روش درمان بسیاری از بیماریها ممکن است در بی ارزش ترین و ارزان قیمت ترین قوریها وجود داشته باشد!

محمدعلی اردهالی