سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۵ بازی رویائی من


۵ بازی رویائی من

برزیل با ”تله سانتا“ رویائی بازی می کرد, اما ایتالیای موذی به یکباره اوج گرفته و سد راهشان شد بازی, روند پرتب و تابی داشت برزیل برای صعود از گروه به یک تساوی احتیاج داشت ابتدا ”سوکرانس“ گل اول را وارد دروازه ایتالیا نمود اما پائولو روسی که پس از لغو محرومیت ناشی از شرکت در شرط بندی اجازه حضور در میادین را یافته بود, در عرض ۵ دقیقه با ۲ گل ایتالیا را پیش انداخت برزیل با گل ”فالکوئو“ به بازی برگشت, اما در نهایت پائولوروسی با گل سوم پرونده این جدال حیرت انگیز را به سود ایتالیا بست

بی‌گمان بازی‌های به ‌یاد ماندنی فراوانی در ادوار مختلف جام‌جهانی برگزار شده، اما از دیدگاه یک فوتبال‌شناس و کارشناس قدیمی ۵ مسابقه دارای تب و تاب ویژه‌ای بوده و از این نظر در صف جدال‌های ماندگار قرار می‌گیرد.

۱. ایتالیا ۳ - برزیل ۲؛ مرحله دوم گروهی جام‌جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا

برزیل با ”تله‌سانتا“ رویائی بازی می‌کرد، اما ایتالیای موذی به یکباره اوج گرفته و سد راهشان شد. بازی، روند پرتب‌و‌تابی داشت. برزیل برای صعود از گروه به یک تساوی احتیاج داشت؛ ابتدا ”سوکرانس“ گل اول را وارد دروازه ایتالیا نمود اما پائولو روسی که پس از لغو محرومیت ناشی از شرکت در شرط‌بندی اجازه حضور در میادین را یافته بود، در عرض ۵ دقیقه با ۲ گل ایتالیا را پیش انداخت. برزیل با گل ”فالکوئو“ به بازی برگشت، اما در نهایت پائولوروسی با گل سوم پرونده این جدال حیرت‌انگیز را به سود ایتالیا بست.

این گل برای فوتبال‌دوستان نفرت‌انگیز بود؛ چرا که برزیل (۱۹۸۲ ارائه‌دهنده زیباترین بازی‌های تاریخ فوتبال) را از جام‌ بیرون انداخت.

۲. اروگوئه ۲ - برزیل یک؛ جام‌جهانی ۱۹۵۰ برزیل

فینالی که فینال نبود، اما بی‌گمان یکی از زیباترین بازی‌های تمام ادوار جام‌جهانی محسوب می‌شود. در آن جام ۴ تیم پایانی به‌صورت دوره‌ای بازی می‌کردند تا از بین خود قهرمان را معرفی کنند. برزیل برای قهرمانی یک تساوی می‌خواست و وقتی ”فریچا“ گل اول را وارد دروازه اروگوئه کرد، بیش از ۱۰۰ هزار هوادار حاضر در مارکانا از سران فیفا درخواست کردند جام را قبل از اتمام بازی به طلائی‌پوشان اهدا کنند، اما در نیمه دوم گل‌های شیافینو و ”گویچیا“ بزرگترین ماتم تاریخ را رقم زد و ... اروگوئه قهرمان شد.

۳. پرتغال ۵. کره‌شمالی ۳؛ مرحله یک‌چهارم نهائی جام‌جهانی ۱۹۶۶ انگلستان

طوفان زرد، لاجوردی‌های ایتالیا را غرق کرده بود و پس از گل‌های نیمه اول پاک سئونگ جین، لی‌دونگ وون و یانگ سانگ کوک به‌نظر می‌رسید. پرتغال اوزه‌بیو نیز به این سرنوشت دچار می‌شود، اما پلنگ موزامبیک به یکباره غرید و ۴ گل به ثمر رساند. آگوستو نیز بازگشت خیره‌کننده پرتغال را تکمیل کرد تا کره‌شمالی تبدیل به خاطره‌ای ماندگار شود.

۴. مجارستان ۴ - اروگوئه ۲؛ مرحله یک‌چهارم نهائی جام‌جهانی ۱۹۵۴

ابتدا مجارهای جادوئی با ۲ گل کوکیس که با ضربات سر به ثمر رسید، پیش افتادند اما اروگوئه‌ای‌های جان سخت با گل‌های ”جان هوهبرگ“ بازی را به وقت اضافه کشاندند. با این وجود مقاومت آنها پس از گل سوم مجارها و مصدومیت ”رودریگوئز“ به پایان رسید. آنها بدون حضور ستاره خط دفاع، ۱۰ نفری بازی کرده و با گل چهارم مجارستان حذف شدند.

۵. انگلستان ۴ - آلمان غربی ۲؛ فینال جام‌جهانی ۱۹۶۶ انگلستان

آیا ضربه جف‌هورست از خط دروازه گذشت؟ آیا خطائی که منجر به ضربه آزاد و گل تساوی ژرمن‌ها در دقیقه ۹۰ شد، درست بود؟ پس از پایان آن دیدار پرتب و تاب چنین مسائلی اهمیت نداشت. انگلیسی‌ها گل سوم هورست و چهارم انگلستان را به یاد می‌آورند و البته جامی که در دستان کاپیتان بابی‌مور آرام گرفت. به‌راستی این جدال یکی از زیباترین بازی‌های تمام ادوار جام‌جهانی بود!

نویسنده: برایان گلانویل

منبع: تایمز