سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
تصویری مبهم از یک رویا
گزارش های دریافتی از کشور تایوان حاکی از آن است که سواحل جزیره «گرین آیلند» یکی از جزایر گرمسیری این کشور قربانی آلودگی های زیست محیطی ناشی از حضور گردشگران شده است. این جزیره یکی از معروف ترین مراکز غواصی منطقه شرق آسیا است.
این جزیره که مساحتی برابر ۱۵ کیلومترمربع دارد و حدود یک ساعت با جزیره بزرگ (یکی دیگر از جزایر تایوان) فاصله دارد، شکوه و زیبایی گذشته خود را از دست داده است. به گزارش فعالان محیط زیست منطقه، آلودگی های زیست محیطی شامل فضولات انسانی و زباله ها، محیط زیست این جزیره به ویژه تپه های مرجانی را تخریب کرده است. این آلودگی ها به تپه های شنی این جزیره نیز آسیب رسانده است. تپه های مرجانی گرین آیلند یکی از شاخص ترین زیبایی های این جزیره است که هر سال تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جلب می کند.
آنت لو مشاور ارشد سازمان محیط زیست تایوان درباره تاثیر آلودگی ها بر محیط زیست و آب های اطراف این جزیره می گوید؛«آلودگی ها باعث شده آب های اطراف این جزیره به شدت کدر و آلوده شود. کدر شدن آب نه تنها زیبایی تپه های مرجانی را از بین برده و گردشگران دیگر قادر به تماشای آنها نیستند، بلکه باعث تخریب بسیاری از این تپه ها نیز شده است.» وی در ادامه درباره اثرات منفی افزایش شمار قایق های موتوری به ویژه در ماه اکتبر هر سال می گوید؛ «این قایق ها باعث آسیب به تپه های مرجانی می شوند. علاوه بر این تردد بی رویه آنها باعث افزایش دمای آب و آلودگی می شود.»
تپه های مرجانی، گله های متعدد ماهی های رنگی، آب گرم اقیانوس و هوای معتدل گرین آیلند، آن را به جواهری در منطقه شرق آسیا تبدیل کرده است. این زیبایی ها باعث هجوم گردشگران به این جزیره شده است. هرچند سرازیر شدن گردشگران به این جزیره به معضلی جدی تبدیل شده است اما دلیل اصلی آلودگی های زیست محیطی این جزیره، عدم تجهیز آن به سیستم جمع آوری و دفع زباله و فاضلاب است. در واقع فضولات و زباله های ایجاد شده توسط ساکنان جزیره و گردشگران به درستی جمع آوری و دفع نمی شود و همین امر باعث بالا رفتن آلودگی های زیست محیطی شده است.
تخریب تپه های مرجانی باعث شده تا لاک پشت ها و کوسه های سرچکشی بومی این آب ها به ندرت در اطراف جزیره دیده شوند. بررسی ها نشان می دهد از ۱۶ سال پیش که جزیره گرین آیلند به نخستین مرکز برگزاری مسابقات شیرجه منطقه تبدیل شد، اکوسیستم آبی آن مورد تهاجم قرار گرفت و اکنون به ندرت گونه های بومی آب های این جزیره در اطراف آن مشاهده می شوند. این گونه ها یکی از جلوه های جذب گردشگران تا پیش از کوچ دسته جمعی آنها به مناطق دورتر شده است.
اکنون با وجود تلاش های دولت تایوان، محیط زیست این جزیره به ویژه اکوسیستم آبی آن به شدت در معرض تخریب قرار دارد.
● بهشت بیمار
در سال ۱۹۹۱ میلادی زمانی که مردم تایوان یک دوره آشفتگی سیاسی- اجتماعی را پشت سرگذاشتند گرین آیلند به دلیل ویژگی های خاص مانند جانوران بومی منحصر به فرد در اکوسیستم آبی آن، آب شور و گرم اطراف جزیره، آب و هوای مطلوب آن که در اغلب فصل های سال حال و هوای بهاری دارد مورد توجه گردشگران قرار گرفت. از آن زمان گرین آیلند به هدف اصلی گردشگرانی تبدیل شد که سفر به منطقه شرق آسیا را در برنامه سیاحتی خود قرار می دادند.
آمار سال گذشته میلادی (۲۰۰۶) نشان می دهد تنها در این سال ۳۸۲ هزار و ۹۰۸ گردشگر از این جزیره دیدار کردند که این تعداد گردشگر در مقایسه با ۵ سال پیش ۴۰ درصد افزایش نشان می دهد. طی سال گذشته میلادی، بیشترین آسیب ها متوجه تپه های مرجانی این جزیره بوده است. علت آن نیز کندن تکه یی از تپه های مرجانی توسط گردشگران برای فیلمبرداری از آنها عنوان شده است، آلودگی آب جزیره و افزایش بی سابقه حجم زباله های موجود در ساحل آن طی یک سال گذشته نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که گردشگران برای اکوسیستم این جزیره ایجاد کرده اند. به عقیده ساکنان جزیره گرین آیلند، توسعه صنعت گردشگری در تایلند به جای آنکه آبادانی بیشتر مناطق گردشگری آن مانند این جزیره را به دنبال داشته باشد، باعث تخریب آن شده است. گزارش های دریافتی حاکی از آن است که دولت تایلند درصدد اجرای برنامه کنترل آب های اطراف گرین آیلند و ساخت و طراحی شبکه فاضلاب و جمع آوری و دفع زباله است.
سازمان محیط زیست تایلند اعلام کرده آنچه به طبیعت این منطقه آسیب وارد کرده است، زباله ها و فضولات هتل ها و رستوران های گرین آیلند است. زباله و فضولاتی که اصول صحیحی برای جمع آوری و دفع آنها رعایت نمی شود. برخی از فعالان محیط زیست معتقدند قوانین محکمی برای کنترل آلودگی های زیست محیطی در این جزیره وجود ندارد. از طرفی اگر هزینه اقامت در هتل ها، استفاده از ساحل و سایت های ویژه برگزاری مسابقه های شنا و شیرجه افزایش پیدا کند از هجوم گردشگران کاسته خواهد شد. با این افزایش هزینه شاید مناطق دیگر پاسفیک جنوبی مثل «راک آیلند» در پلائو و منطقه «بوراکای» در مجمع الجزایر فیلیپین پذیرای گردشگران شوند و حجم گردشگران جزیره گرین آیلند کاهش یابد. وضعیت نامطلوب گرین آیلند باعث شده فعالان محیط زیست از دولت تایوان درخواست کنند تا برگزاری مسابقه های شیرجه و شنا، ماهیگیری به ویژه با قایق های شخصی و برگزاری تورهای ویژه گردشگران را کاهش دهند تا این جزیره از خطر نابودی در امان بماند.
ترجمه؛ مهتاب خسروشاهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست