یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
جلوگیری از سرطان سینه
تمام عواملی كه باعث سرطان سینه می شوند قابل كنترل و جلوگیری نیستند، اما برخی از آنها قابل تعدیل هستند. به طور مثال اگر چه نمی توانید ژن هایی را كه از والدین خود به ارث برده اید تغییر دهید، اما می توانید عادت ها و رژیم غذایی خود را عوض كنید. در اینجا نكاتی را به شما در این زمینه آموزش می دهید.
رژیم:
در مورد چربی ها انتخاب كننده باشید، برخی از انواع چربی ها میزان استروژن را افزایش می دهند كه این افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا می برد. تحقیقات یك مؤسسه سوئدی نشان می دهد، چربی های تك واحد اشباع نشده به كاهش سرطان سینه كمك و چربی های چند واحدی اشباع نشده خطرابتلا به آن را افزایش می دهد. چربی های تك واحدی اشباع نشده شامل روغن های زیتون و كنولاواسیه های چرب امگا ۳ موجود در ماهی آزاد و ماهی ساردین است.چربی های میانه در استیك، مارگارین و غذاهای اسنك موجود است و چربی های چند واحدی اشباع نشده شامل ذرت، روغن های گل رنگ و روغن آفتاب گردان است.
از فیبر زیاد استفاده كنید:
فیبر استروژن لازمه را برای شما تأمین و آن را از روده شما دور می كند. منابع غنی از فیبر شامل لوبیا، برنج قهوه ای، انواع غلات و حبوبات، نان ها و اكثر میوه جات و سبزیجات است.
میوه و سبزیجات مصرف كنید:
به میزان كافی از سبزیجاتی مثل گل كلم، كلم بروكلی، كاهو استفاده كنید. این سبزیجات می توانند با آنزیم های تولید سرطان مبارزه كنند.
سویا: غذاهای سویا و لوبیا دارای تركیب ضعیفی از استروژن هستند و باعث جلوگیری از تولید استروژن اضافه كه باعث سرطان سینه می شود، می باشد.
از مصرف مواد اعتیادآورد جلوگیری كنید:
سعی كنید از گوش قرمز، گوشت مرغ و غذاهای لبنیاتی بدون هورمون استفاده كنید و كاملاً محصولات گوشتی خود را شستشو دهید و پوست آنها را جدا كنید تا از شر باقیمانده مواد آفت زای روی پوست آنها خلاص شوید.
ورزش:
فعال باشید، مطالعات نشان می دهد زنانی كه در هفته حداقل ۴ ساعت ورزش می كنند خطر ابتلا به سرطان سینه در بدنشان تا ۳۷ درصد نسبت به بقیه خانم ها كاهش می دهند.
ورزش با سوزاندن كالری و كم كردن چربی تولید استروژن را متوقف می كند.
آزمایشات پزشكی:
همیشه آن را در رأس برنام خود قرار دهید. ماموگرافی سرطان سینه را ۲ تا ۵ سال زودتر از اینكه وجود غده را احساس كنید كشف می كند و تشخیص می دهد. چنانچه شما بالای ۴۰ سال هستید سالی یكبار به كلینیك بروید و آزمایشات مربوط به سینه و ماموگرافی را انجام دهید و چنانچه هنوز دوران قاعدگی دارید، حتماً ۷ تا ۱۰روز بعد از شروع دوره قاعدگی تان آزمایشات سینه خودتان را انجام دهید و چنانچه یائسه شده اید، هر ماه در یك روز مشخص آزمایشات را خودتان انجام دهید. چنانچه هر خانمی خودش آزمایشات مربوط را ماهیانه انجام دهد و در زمان های مشخص ماموگرافی نیز انجام شود، می توان آمار تلفات ناشی از این بیماری را كاهش داد چنانچه سالانه جان ۱۵ هزار زن از همین راه در آمریكا نجات پیدا می كند.
به SERM توجه كنید:
«تاموكسی فن» یك نوع درمان رایج سرطان سینه است كه ممكن است به جلوگیری از این بیماری كمك كند. اما بسیاری از پزشكان به عوارض بد ناشی از مصرف آن (مثل لخته شدن خون و افزایش خطر ابتلا به سرطان) اشاره می كنند. البته این موضوع فقط در مورد برخی از خانم ها صدق می كند. كارشناسان در حال حاضر مطالعه بر روی یك تركیب جدید گیرنده منظم استروژن را آغاز كرده اند كه «اویستا» نام دارد كه مزایای یكسان ولی عوارض بد كمتری به جای می گذارد.
مكمل ها:
از ویتامین E استفاده كنید. مصرف ویتامیل E تا ۸۰درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را كاهش می دهد و معمولاً ۱۰ تا ۱۵ عدد ماهیانه توصیه می شود. البته در مورد مقدار مصرف آن حتماً باید با پزشك مشورت كنید.
شیوه زندگی:
سعی كنید از مشروبات الكلی استفاده نكنید زیرا این قبیل نوشیدنی ها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست